Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Cine l-a bătut pe CR7 la abdomen

GALERIE
semenya-abdomene
  • semenya-abdomene
- +

 

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, vedeta echipei italiene de fotbal Juventus Torino, a lansat provocarea „Îmi poţi bate recordul?”, în cadrul unei înregistrări video în care apărea făcând 142 de abdomene în 45 de secunde. Ca parte a provocării „Cupa livingului” promovată de Nike pentru a stimula realizarea de exerciţii fizice de la domiciliu în timpul carantinei generate de pandemia de coronavirus, alţi sportivi sponsorizaţi de marca americană de echipament sportiv, printre care Ansu Fati, Vinicius Jr sau Lieke Martens, au încercat să-l învingă pe starul portughez, dar atleta sud-africană Caster Semenya a fost cea care a lăsat în urmă recordul lui Cristiano Ronaldo. Semenya s-a lăudat pe profilul ei de Instagram că poate face 176 de abdomene în 45 de secunde.

 

Dopingul şi medicamentele AntiCOVID

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a anunţat într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial că, în cazul în care sunt infectaţi, sportivii nu trebuie să respingă niciodată tratamentul pentru virusul COVID-19 din cauza reglementărilor antidoping.
ANAD susţine că prioritar este tratamentul de urgenţă, iar după aceea sportivii trebuie să facă demersurile necesare pentru a obţine o o scutire pentru uz terapeutic retroactivă.
Deşi este util pentru sportivi să nu scape din vedere reglementările antidoping în momentul în care primesc un tratament, prioritatea trebuie să fie întotdeauna ca sportivii să primească cea mai bună şi promptă îngrijire în situaţiile de urgenţă. Sportivii nu trebuie să respingă sau să amâne niciodată un tratament din cauza reglementărilor antidoping. În schimb, ei ar trebui să se coordoneze cu ANAD după un tratament de urgenţă, pentru a-şi asigura o scutire pentru uz terapeutic (SUT) retroactivă”, se arată în comunicatul ANAD.
 

Calificări olimpice suspendate

Forul internaţional de atletism, World Athletics, a anunţat,ieri, că toate calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt suspendate până în 30 noiembrie 2020. Nici recordurile mondiale sau continentale nu vor fi omologate în această perioadă, chiar dacă se vor relua competiţiile. În urma deciziilor luate la nivelul organisemelor de conducere ale World Athletics, niciun rezultat din intervalul 6 aprilie – 30 noiembrie 2020 nu va fi considerat eligibil pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Vor fi suspendate inclusiv topurile mondiale ale probelor atletice, chiar dacă rezultatele vor fi înregistrate pentru scopuri „pur statistice”, indiferent că e vorba de recorduri continentale sau mondiale.Perioada oficială de calificare la Jocurile Olimpice, amânate pentru 2021, va reîncepe în 1 decembrie 2020.

 

 

Selecţionerul Angliei şi-a redus salariul

Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că salariul selecţionerului Gareth Southgate va fi redus cu 30 la sută din cauza crizei provocată de pandemia de coronavirus. Southgate are un salariu anual de trei milioane de lire sterline. De asemenea, şi salariul de 300.000 de lire sterline al selecţionerului echipei de fotbal feminin, Gary Neville, a fost redus cu 30 la sută. FA a mai anunţat că angajaţii care câştigă 57.000 de euro pe ani vor avea salariul redus temporar cu 7,5 la sută, iar conducerea a acceptat o reducere de 15 %.

Klose, secund la Bayern?

Fostul atacant Miroslav Klose, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, ar putea deveni secundul lui Hans-Dieter Flick la Bayern München, scrie Kicker. Klose, care a evoluat la Bayern timp de patru sezoane, între 2007 şi 2011, este în prezent antrenor la echipa U17 a clubului. Flick dorea să-l numească pe Klose asistentul său încă din noiembrie, când a fost numit la conducere în locul lui Niko Kovac.

 

Atleţii lunii martie

Francezul Renaud Lavillenie şi belgianca Nafissatou Thiam au fost aleşi cei mai buni atleţi europeni ai lunii martie, în urma anchetelor desfăşurate de forul continental pe reţelele de socializare. Renaud Lavillenie a strâns 3.569 de voturi după ce s-a impus cu 5,80 metri în proba de săritură cu prăjina din cadrul Campionatelor Indoor ale Franţei, de la Lievin. Pentru Lavillenie a fost a 150-a oară când a trecut peste ştacheta înălţată la 5,80 metri în carieră. Nafissatou Thiam a devenit laureata lunii martie cu 3.947 voturi, după ce a stabilit un nou record indoor al Belgiei la săritura în lungime, cu 6,79 metri, concurând ca invitată la Campionatele Franţei.

Virtual şi caritabil

Turneul de la Madrid, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, va fi înlocuit de o competiţie video, care va permite distribuirea sumei de 200.000 de euro pentru ajutorarea jucătorilor care se confruntă cu probleme, dar şi luptei împotriva Covid-19, au anunţat organizatorii. Astfel, Mutua Madrid Open Virtua Pro va reproduce competiţia de de tenis în mod virtual şi va permite celor mai buni 16 jucători şi 16 jucătoare din lume să se înfrunte de acasă. Mutua Madrid Open Virtual Pro va avea loc în perioada 27-30 aprilie.
Organizatorii vor face o donaţie de 150.000 de euro pentru cele două tablouri (ATP şi WTA), urmând ca învingătorii să decidă ce parte vor oferi jucătorilor şi jucătoarelor cu cele mai mari probleme economice. De asemenea, 50.000 de euro vor fi destinaţi reducerii impactului social al pandemiei de coronavirus.

Nemţii se grăbesc

Meciurile din campionatul Germaniei s-ar putea relua în mai, doar cu un număr total de 239 de persoane în tribune, anunţă, marţi, cotidianul Bild. Partidele de fotbal au fost oprite în Germania la mijlocul lunii martie şi sunt suspendate până la finalul lunii aprilie. Conducătorii Bundesliga studiază posibilitatea ca meciurile să se reia la începutul lunii mai, cu porţile închise. În această ţară, au fost raportate aproape 100.000 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 şi peste 1.400 de decese.

 

Mancini se simte avantajat

Selecţionerul italian Roberto Mancini consideră că amânarea pentru un an a Campionatului European este un lucru bun pentru echipa Italiei. „Avem o echipă tânără şi putem continua să muncim şi să devenim mai buni. Dacă jucam în iunie, am fi avut şanse, dar sigur sunt unele mai bine pregătite pentru că au început mai devreme procesul de întinerire”, a declarat Mancini. El i-a lăudat pe tinerii jucători Zaniolo, Kean şi Esposito, dar l-a încurajat şi de Mario Balotelli să facă „mai mult” la Brescia, pentru a fi convocat la lot vara viitoare. În urma deciziei Comitetului Executiv UEFA din 17 martie, Campionatul European a fost reprogramat în 2021, în perioada 11 iunie – 11 iulie.

 

Song face armata

Clubul Tottenham a confirma că atacantul Son Heung-min va începe pregătirea militară în Coreea de Sud. „Atacantul este în Coreea de Sud de la finalul lunii martie, fiind în carantină. „Personalul nostru medical este în contact cu el, deoarece el a suferit o accidentare la meciul cu Aston Villa, din 16 februarie”, a precizat clubul londonez. Scutit de obligaţia stagiului militar datorită succesului obţinut la Jocurile Asiei în 2018, cu naţionala under 23, fotbalistul va face totuşi o pregătire de trei săptămâni în marina militară, pe insula Jeju, începând din 20 aprilie. Jucătorul de 27 de ani urmează să revină la echipă în luna mai.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri