Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte:Cristina Neagu, în All Star Team

GALERIE
MDAmaGFzaD1jYjQzNjVjMTM1MDYyZTQ4ZTdkYTc4YTI4N2ExYTExZA==.thumb
  • MDAmaGFzaD1jYjQzNjVjMTM1MDYyZTQ4ZTdkYTc4YTI4N2ExYTExZA==.thumb
- +

EHF a anunţat, ieri, componenţa All Star Team – Liga Campionilor la handbal feminin, ediţia 2019/2020. Printre sportivele din echipa ideală se numără şi Cristina Neagu, de la CSM Bucureşti, şi Asma Elghaoui (SCM Râmnicu Vâlcea). Cristina Neagu a fost aleasă cel mai bun inter stânga, iar Elghaoui cel mai bun pivot. Celelalte componente ale echipei sunt: Amandie Leynaud (Györi Audi) – portar, Sanna Solberg (Esbjerg) – extremă stânga, Stine Oftedal (Györ), centru, Anna Viahireva (Rostov-Don) – inter dreapta, Jovanka Radicevic (Buducnost) – extremă dreaptă. Cea mai bună apărătoare a fost desemnată Edoarda Amorim (Györi), iar cea mai bună tânără sportivă a fost aleasă Noemi Hafra (Ferencvaros). Antrenorul ales de public a este Emmanuel Mayonnade (Metz). Cristina Neagu revine în All Star Team, din care a mai făcut parte timp de patru sezoane, între 2014/15 şi 2017/18.

 

„Bizonul” a părăsit turma

FCSB anunţă, joi, pe contul oficial de Facebook, că a ajuns la un acord cu Harlem Gnohéré pentru rezilierea contractului. Atacantul francez în vârstă de 32 de ani, care a evoluat pentru FCSB din ianuarie 2017, a îmbrăcat tricoul roş-albastru în 115 partide oficiale în toate competiţiile, reuşind să înscrie de 51 de ori şi să ofere 6 pase de gol. Francezul a transmis un mesaj emoţionant pe Instagram: „Aceasta este una dintre cele mai dificile scrisori pe care le-am scris în viaţa mea. O fac cu mare tristeţe, deoarece spun la revedere unui club care m-a făcut să descopăr Europa, un vis pe care îl aveam de mult timp”, a spus cel supranumit „Bizonul”

 

Chelsea, campioană, Liverpool retrogradează

Federaţia engleză de fotbal a declarat echipa Chelsea Londra campioană în liga feminină, deşi ocupa locul secund în clasament la momentul abandonării sezonului pe 25 mai, în timp ce FC Liverpool, ultima clasată, a retrogradat, relatează presa engleză. Sezonul feminin al Premier League a fost întrerupt în luna martie, din cauza pandemiei de coronavirus, iar pe 25 mai Federaţia engleză de fotbal (FA) a decis să pună capăt sezonului 2019/2020 din primele două divizii, dar fără a lua o decizie în privinţa clasamentului final. Pe baza unui algoritm bazat pe puncte şi meciuri jucate, FA a desemnat-o campioană pe Chelsea, care ocupa în clasament locul 2 cu 39 puncte, în urma lui Manchester City - 40 puncte, dar cu un meci mai mult disputat. Aston Villa a fost declarată campioana ligii secunde, în timp ce FC Liverpool, care la băieţi este la un pas de titlu, a retrogradat în liga secundă feminină.

UTA pregăteşte atacul la TAS

Clubul UTA a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că nu a renunţat la ideea de a ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv decizia de reluare a campionatului ligii secunde cu punctele înjumătăţite şi că echipa sa de avocaţi definitivează apelul care va fi prezentat TAS. Echipa juridică la care a apelat clubul în acest demers este reprezentată de doi avocaţi şi profesori la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, Cosmin Costaş şi Septimiu Puţ, precizează UTA. La 14 mai, Comitetul de Urgenţă al FRF a validat decizia ca sezonul de Liga a II-a să continue doar pentru cluburile clasate pe primele şase locuri înaintea întreruperii cauzate de pandemia de coronavirus. Cele şase echipe vor disputa un play-off.

Campioană mondială suspendată

Campioana mondială în proba feminină de 400 de metri, Salwa Eid Naser (Bahrain), s-a ales cu o suspendare provizorie din partea Unităţii de Integritate în Atletism (AIU) pentru că nu a oferit detalii privind localizarea sa în vederea testelor antidoping. Naser a câştigat aurul la Campionatele Mondiale de la Doha de anul trecut cu un timp de 48,14 secunde, al treilea cel mai rapid din istorie, fiind prima sportivă din Asia care a intrat în posesia acestei medalii la 400 metri. Naser, 22 de ani, este născută în Nigeria dar a obţinut cetăţenia statului Bahrain în 2014. Numele ei de la naştere este Ebelechukwu Agbapuonwu şi mai deţine şi medalia de bronz la CM din 2017, de la Londra

Lista lui Mouratoglou

Stefanos Tsitsipas şi Matteo Berrettini vor participa la Ultimate Tennis Show, competiţie organizată de Patrick Mouratoglou începând din data de 13 iunie. Cei doi se alătură la turneul lui Mouratoglou sportivilor David Goffin, Lucas Pouille, Benoît Paire, Richard Gasquet, Felix Auger-Aliassime, Alexei Popyrin şi Dustin Brown. Mai trebuie anunţat doar un nume pentru completarea tabloului participanţilor. Turneul ar fi trebuit să aibă loc în luna mai, dar a fost amânat din cauza pandemiei. Competiţia va include 50 de meciuri desfăşurate în weekend-uri (10 meciuri pe weekend), pe parcursul a cinci săptămâni.

Lotul de baschet 3X3 la Izvorani

Lotul olimpic feminin de baschet 3x3, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a cantonat de joi la Complexul Olimpic „Sydney 2020”, de la Izvorani. Testele Covid-19 făcute celor şapte sportive şi stafului au avut rezultat negativ.  Lotul României se va antrena timp de trei săptămâni la Izvorani într-un cadru securizat medical, cu respectarea tuturor normelor în vigoare privind prevenirea pandemiei Covid-19. Cele şapte sportive din lot sunt Gabriela Mărginean, Annemarie Pârău, Ancuţa Stoenescu, Gabriela Irimia, Florina Stănici, Anca Şipoş şi Alexandra Uiuiu. Lor li se alătură membrii stafului tehnic, adică Alexandru Olteanu (antrenor), Diana Torje (doctor), Mircea Nuţescu (fizioterapeut/kinetoterapeut) şi Cristian Olteanu (psiholog).

Vandalism în Portugalia

Doi jucători au echipei Benfica Lisabona au fost răniţi, joi seară, după ce autocarul formaţiei portugheze a fost atacat cu pietre în drum spre baza de pregătire Seixal, la finalul partidei cu Tondela. Clubul Benfica a anunţat că Julian Weigl şi Andrija Zivkovic au fost duşi la spital din precauţie, ei fiind răniţi de cioburi. Autocarul a fost atacat pe o autostradă.Benfica Lisabona a precizat că va coopera total cu autorităţile pentru ca persoanele vinovate de atac să fie identificate.  Echipa Benfica Lisabona a remizat, joi seară, pe teren propriu, scor 0-0, cu Tondela, într-un meci din campionatul Portugaliei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri