Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: Dănciulescu ia hăţurile la Dinamo

GALERIE
danciulescu-manios
  • danciulescu-manios
- +

Conducerea FC Dinamo a decis că nu va ceda niciun jucător rivalei FCSB, nici pe atacantul Adam Nemec, dorit de Gigi Becali în lotul antrenat de Nicolae Dică, a declarat, ieri, directorul sportiv al "alb-roşilor", Ionel Dănciulescu. "Din ce ştiu eu, au fost ceva discuţii legate de Nemec, dar în acest moment orice contact legat de o trecere a lui Nemec la Steaua nu mai este de actualitate. Vorbesc în acest moment. Hotărârea celor din club este de a nu mai discuta despre trecerea lui Nemec la Steaua şi a niciunui alt jucător de la Dinamo. Părerea mea personală, care a a fost şi în legătură cu Gnohéré, care a trecut la Steaua, este că nu am fost de acord şi nu o să fiu niciodată de acord cu trecerea unui jucător de la Dinamo la Steaua. Poţi să vinzi şi la alte echipe. Deocamdată, stăm destul de bine” a declarat Dănciulescu, la Digi Sport. Ionel Dănciulescu a precizat că salariile cele mai mari la FC Dinamo sunt de 11-12.000 de euro pe lună, plus bonusuri de performanţă.

Nici la campionatul eliminaţilor n-avem loc

Federaţia de fotbal in SUA şi compania de marketing care se ocupă de "soccer-ul" american, Soccer United Marketing, studiază posibilitatea de a organiza o "Cupă Mondială" la care să participe cele mai puternice echipe care nu au obţinut calificarea la turneul final din Rusia, din 2018, informează Sports Illustrated. România nu este pe lista echipelor care ar putea fi invitate la această competiţie. Printre echipele care ar putea participa la acest turneu se numără, în afara gazdelor, Italia şi Olanda de pe continentul european, Chile din America de Sud, Camerun şi Ghana din Africa. Discuţiile privind o asemenea competiţie sunt în faza preliminară, nefiind luată legătura cu nicio altă federeţie naţională şi nici stabilit un format. Echipele participante nu ar  fi obligate să alinieze cei mai buni jucători, precizează sursa citată. Turneul ar urma să aibă loc înaintea startului Cupei Mondiale din 2018, în perioada de pregătire dinaintea competiţiei din Rusia.

Simona, la turneu demonstrativ

Simona Halep, locul I WTA, va participa, în 23 şi 24 decembrie, la un turneu demonstrativ în staţiunea Hua Hin, Intercontinental. Alături de sportiva română, vor mai fi prezente la această competiţie alte trei jucătoare din Top 10 WTA: Karolina Pliskova din Cehia, locul 4 WTA, letona Jelena Ostapenko, locul 7 WTA şi britanica Johanna Konta, locul 9 WTA. La 23 decembrie, vor avea loc semifinalele acestei competiţii, iar a doua zi învingătoarele îşi vor disputa trofeul, iar învinsele vor evolua pentru locul III. După turneu, cele patru jucătoare vor mai petrece cinci zile în Thailanda, sărbătorind Crăciunul şi pregătindu-se pentru sezonul 2018. La această competiţie au mai participat de-a lungul timpului, printre altele, Serena Williams, Venus Williams, Maria Şarapova şi Angelique Keber.

Clujenii, în semifinale

Campioana en-titre a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, s-a calificat, miercuri, în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, după ce a învins, pe teren propriu, formaţia georgiană Dinamo Tbilisi, cu scorul de 97-74 (47-35), în penultima partidă din grupa E preliminară a competiţiei. Pentru U au marcat Kromah 21 puncte, Calnicenco 20, Torok 12, Sakici 11, Kariniauskas 10, Kuti 9, Barro 8, Watsom 4, Mureşan 2, iar de la oaspeţi s-au remarcat Şarabidze şi Gacesa, ambii cu câte 14 puncte. În urma victoriei, U BT Cluj a acumulat 9 puncte şi ocupă locul 1 în grupa E, fiind calificată în faza următoare, în care ajung primele două clasate din cele opt grupe. Tot miercuri, în celălalt meci al grupei E, Lukoil Academic – Istanbul BBSK, scor 76-80. Şi Vlad Moldoveanu, cu Demir Inşaat (Turcia), a obţinut calificarea în faza a doua a grupelor.

Altă mamă de bătaie

Naţionala de baschet feminin a României a fost învinsă pentru a doua oară în preliminariile CE-2019, ieri în deplasare, de vicecampioana continentală Franţa, scor 45-87 (26-42). În cealaltă partidă din grupa E, tot miercuri, Slovenia – Finlanda 97-57 (54-23). După două etape, Franţa şi Slovenia ocupă primele două locuri, cu câte 4 puncte, iar România şi Finlanda au câte 2, pe locurile 3-4. Următorul meci al tricolorelor va avea loc pe 10 februarie, cu Finlanda în deplasare. Turneul final din 2019 va fi găzduit de Letonia şi Cehia, cu 16 echipe naţionale la start.

Cuplu de glorie la Mioveni

Carmen Amariei şi Luminiţa Huţupan Dinu au refăcut cuplul de antrenori din 2016, de la Universitatea Cluj, iar acum activează în liga secundă de handbal feminin, la CS Dacia Mioveni. Luminiţa Dinu a preluat în urmă cu câteva săptămâni echipa, după ce negocierile cu Carmen Amariei au intrat în impas. Oficialii de la CS Dacia Mioveni nu au renunţat la idee, iar săptămâna trecută au convins-o pe Amariei să preia echipa, urmând a colabora şi cu fostul portar al naţionalei Luminiţa Dinu. CS Dacia Mioveni a obţinut două victorii de la întregirea stafului tehnic cu Carmen Amariei, 27-24 cu Crişul Chişineu Criş şi 31-22 cu ACS Odorheiu Secuiesc, ambele în deplasare, în seria A din liga secundă. Următoarea partidă pentru CS Dacia Mioveni va fi pe teren propriu, sâmbătă, cu SCM Timişoara.

Federer l-a depăşit pe “Tiger”

Tenismenul Roger Federer, locul 2 ATP, l-a depăşit pe jucătorul de golf Tiger Woods în clasamentul câştigurilor obţinute din sport, a anunţat Forbes. Totodată, elveţianul devine primul jucător de tenis din istorie care depăşeşte 110 milioane de dolari premii. După victoria obţinută, marţi, în etapa a doua a Grupei Boris Becker, în faţa germanului Alexander Zverev, Federer a ajuns la premii în valoare de 110.235.682 de dolari. Tiger Woods, mult timp cel mai bine plătit sportiv din lume, a acumulat în carieră 110.061.012 de dolari. Luna trecută, Roger Federer a devenit jucătorul cu cele mai mari premii obţinute din tenis, el întrecându-l pe sârbul Novak Djokovic, după ce s-a impus în finala turneului de 500 de puncte de la Basel. Djokovic nu a mai jucat de la Wimbledon din cauza unei accidentări şi a rămas la 109.805.403 dolari câştigaţi din premii. Numărul 2 mondial este calificat în semifinalele Turneului Campionilor, astfel că "averea" sa din tenis mai poate creşte în acest an.

Doliu la Federaţia de Rugby

Federaţia Română de Rugby a anunţat că medicului lotului naţional al României, Octavian Câmpian, a decedat, ieri la vârsta de 41 de ani. Medic specialist în medicină sportivă, Câmpian s-a aflat alături de rugbyul românesc din 2005, participând în calitate de medic al loturilor naţionale la trei Campionate Europene, patru Mondiale de juniori şi o Cupă Mondială de seniori, cea din Anglia, din 2015. El şi-a început activitatea la Federaţia Română de Rugby în februarie 2005, ca medic al echipei României de U18, timp de peste 12 ani fiind permanent prezent alături de "stejari".  n ultimii cinci ani, Câmpian a fost medicul naţionalei de seniori a României, fiind alături de "stejari" la toate turneele şi marile competiţii, inclusiv la turneul făcut în această vară, în luna iunie, în Japonia şi Canada. El a fost membru în Comisia Medicală a Federaţiei Române de Rugby şi timp de doi ani directorul Policlinicii de Medicină Sportivă din Timişoara, loc unde a şi lucrat timp de 10 ani, după încheierea rezidenţiatului în medicină sportivă. Originar din Reşiţa, Câmpian va fi înmormântat în oraşul în care s-a născut.

Fissette o antrenează pe Kerber

Belgianul Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep în 2014, o va pregăti pe germana Angelique Kerber în 2018, a anunţat fostul lider WTA. Kerber a anunţat că a renunţat la serviciile antrenorului Torben Beltz. Fissette le-a mai pregătit pe Kim Clijsters, Simona Halep, Madison Keys, Victoria Azarenka şi Johanna Konta. Timp de trei săptămâni, el a pregătit-o şi pe Sara Errani.

Corinthians, campioană în Brazilia

Corinthians a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (0-1), pe Fluminense şi şi-a asigurat al şaptelea titlu de campioană a Braziliei, cu trei etape înaintea finalului campionatului. În faţa a 45.000 de spectatori, Henrique a deschis scoul pentru oaspeţi în minutul 2, dar gazdele au marcat apoi de trei ori în repriza a doua, prin Joao Alves "Jo", în minutele 46 şi 49 şi Jadson, în minutul 85. După 35 de etape, Corinthians a acumulat 71 de puncte, zece mai multe decât a doua clasată, Gremio, şi nu mai poate pierde titlul. Campioana este pregătită de fostul fotbalist Fabio Carille, care, la vârsta de 44 de ani, se află la prima experienţă ca antrenor principal, în acest sezon. El a fost secundul lui Tite, actualul selecţioner al Braziliei, cel care obţinuse ultimele două titluri din istoria clubului din Sao Paulo, în 2011 şi 2015.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri