Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe si mărunte: Dănciulescu revine la Dinamo

GALERIE
danciulescu-manios
  • danciulescu-manios
- +

 

Ionel Dănciulescu a declarat că va reveni de luni la Dinamo, în postura de director sportiv, după ce timp de o lună a fost manager sportiv la gruparea SSC Farul, din Liga a II-a, patronată de fostul jucător Ciprian Marica. El plecase de la Dinamo la 21 septembrie. "De luni voi începe din nou munca la echipa mea de suflet. Le mulţumesc lui Rednic, David şi Negoiţă, am încredere că putem face lucruri frumoase. Voi avea aceeaşi funcţie, voi fi alături de băieţi. Sper să văd o tresărie de orgoliu la meciul de sâmbătă. Este un moment greu, dar numai ei pot scoate echipa din impas. Dinamo nu e echipă de retrogradare", a declarat Dănciulescu la Digisport. El a mai spus că antrenorul Mircea Rednic a insistat foarte mult pentru revenirea lui.

Armata vrea Steaua în L1

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Bixi-Pompiliu Mocanu a declarat, ieri că se gândeşte la cadrul legal necesar ca Steaua, echipă care evoluează acum în Liga a IV-a, să poată juca în Liga I.  Conform regulamentului FRF, toate echipele care evoluează în primele două ligi trebuie să fie profesioniste şi să nu aparţină unui club de drept public. “Cu echipa de fotbal ne dorim să facem promovare în liga a treia, a doua şi apoi în Liga I. Ne gândim încă de pe acum la promovarea în Liga I pentru că ştim că nu poate funcţiona în subordinea directă a clubului şi încercăm să facem tot ce ţine de noi pentru a asigura cadrul legal necesar. Vom face nişte întăriri în iarnă şi aşteptăm cu nerăbdare construirea noului stadion. Staful tehnic este cel pe care l-am găsit şi eu lucrez cu materialul clientului, ca să spun aşa, şi ca să schimb ceva trebuie să ai cu ce”, a declarat Bixi-Pompiliu Mocanu. 

Keşeru marchează din nou

Fotbalistul echipei Ludogoreţ Razgrad, Claudiu Keşeru, a înscris un gol în meciul terminat la egalitate, joi, în deplasare, scor 1-1, cu formaţia ŢSKA Sofia, în etapa a XVIII-a a campionatului Bulgariei. Keşeru a marcat în minutul 29. Pentru gazde a înscris Despodov, în minutul 67. în minutul 89, de la Ludogoreţ a fost eliminat Cicinho. Keşeru a evoluat pe toată durata partidei, la fel şi Cosmin Moţi. Echipa celor doi români este lider în clasament, cu 45 de puncte, cu şase mai multe decât ŢSKA Sofia, ocupanta locului doi.

Stancu pleacă de la Bursa

Fotbalistul Bogdan Stancu a decis să îşi rezilieze contractul cu gruparea Bursaspor şi deja şi-a luat rămas bun de la colegi. Potrivit sursei citate, conducerea clubului turc a încercat să ajungă la un acord cu jucătorul în privinţa banilor pe care îi are de luat acesta, însă fără succes. Bogdan Stancu este legitimat la Bursaspor din ianuarie 2017, când a semnat un contract pe doi ani şi jumătate. în ultima perioadă, Stancu a fost indisponibil, din cauza unei accidentări.

Înfrângere aspră la polo

Campioana României la polo, Steaua Bucureşti, a fost învinsăîn deplasare, de formaţia italiană Pro Recco, cu scorul de 7-19 (3-3, 1-6, 0-5, 3-5) în al patrulea meci din grupa A a Ligii Campionilor. Anterior, Steaua a obţinut următoarele rezultate în grupa A: 5-8 cu AN Brescia, 6-9 cu FTC Budapesta şi 9-13 cu ZF Eger. Din grupa A mai fac parte echipele CNA Barceloneta, Steaua Roşie Belgrad, Dinamo Moscova. în următoarea partidă din grupă, Steaua va juca pe teren propriu, cu sârbii de la Steaua Roşie Belgrad, în 19decembrie.  

Faliment la Federaţia Americană

Federaţia Americană de Gimnastică a intrat în faliment, în urma cererilor de despăgubiri din partea sutelor de victime ale abuzurilor sexuale. Federaţia americană s-a plasat sub protecţia articolului 11 din legislaţia privind falimentul pentru a putea indemniza victimele scandalului Nassar din 2016. Federaţia, care nu mai are nici preşedinte, nici vicepreşedinte, a precizat că nu are resurse proprii, dar cererile de despăgubire vor fi acoperite din contractele semnate înainte de începerea cazului Nassae. Intrarea în faliment ar putea permite USA Gymnastics să scape de procedura Comitetului Olimpic American, care vrea să-i ia dreptul de a coordona acest sport. Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime, majoritatea gimnaste.

Deaconu, slujbă la UEFA

Vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a fost nominalizat de forul de la Nyon pentru a fi membru în cadrul unei comisii pentru implementarea ultimelor norme din arbitraj. Deaconu va fi coleg printre alţii cu Terje Hauge din Norvegia, cel care a arbitrat finala Ligii Campionilor în 2006, Werner Helsen, profesor în cadrul Facultăţii din Leuven, din Belgia, Kostas Kapitanis din Cipru, Jorn West Larsen din Danemarca şi Rune Pedersen din Norvegia. Vicepreşedintele CCA a fost printre cei patru membri nominalizaţi de UEFA, alături de Alan Snoddy, Nuno Castro şi Gyöngyi Krisztina Gaál, restul membrilor comisiei fiind nominalizaţi de asociaţiile din care fac parte. Deaconu va trebui să urmărească buna implementare a ultimelor norme din arbitraj în trei ţări, Turcia, Malta şi Kazahstan.

De la bal, la spital

Fundaşul sârb al echipei Saint-Etienne, Neven Subotic, scos pe targă după un contact violent cu portarul Stéphane Ruffier, va rămâne în spital două sau trei zile, a anunţat, ieri, antrenorul Jean-Louis Gasset.  "Subotici va rămâne sub observaţie, medicul a spus că este bine. A primit o lovitură dură la cap", a declarat Gasset. Aflat în luptă cu brazilianul Pablo la o centrare aeriană, Subotici a fost atins la tâmplă de genunchiul lui Ruffier venit să respingă mingea. Sârbul a rămas câteva minute pe teren, fără reacţie, cu arcada sângerând, fiind apoi scos pe targă. El a fost transportat la spital pentru teste suplimentare, iar medicii au afirmat că a suferit un traumatism cranian.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri