Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Daniel Martin, locul II la Cupa Mondială

GALERIE
Daniel Martin
  • Daniel Martin
- +

 

Sportivul român Daniel Martin s-a clasat pe locul al doilea în finala probei de 100 m spate, duminică, la Cupa Mondială de înot de la Kazan (Rusia), etapa a şasea şi ultima a sezonului, potrivit Agerpres. Martin a fost cronometrat cu timpul de 53,90 s, fiind devansat de rusul Grigori Tarasevici (53,76 s), în timp ce pe locul al treilea a terminat sud-coreeanul Juho Lee, în 54, 32 s. Martin, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, se impusese vineri în proba de 200 m spate la Kazan.La Cupa Mondială din Rusia, înotătorul român a mai reuşit o clasare pe locul 4, la 50 m spate (25,15 s), devansat de rusul Vladimir Morozov, americanul Michael Andrew şi Tarasevici.

Mila Domnului Arbitru

Formaţia FCSB a învins, duminică seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-1, echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, într-un meci din etapa a XV-a a Ligii I, în care oaspeţii au condus cu 1-0. Scorul a fost deschis la o gafă a lui Creţu, care a pierdut o minge în faţa lui Karanovic (’27) şi acesta l-a surprins pe Bălgrădean cu un lob din colţul careului mic. FCSB a egalat dintr-un penalty uşor acordat la un contact între Velev şi Tănase, în minutul 56, prin Gnohéré. Patru minute mai târziu, Tănase aduce victoria FCSB, cu un şut din pasa lui Coman. FCSB se află la al optulea meci fără înfrângere.

Clijsters îşi amânî revenirea

Belgianca Kim Clijsters a anunţat că revenenirea ei pe terenurile de tenis nu va avea loc aşa cum intenţiona, în ianuarie 2020, din cauza unei accidentări la genunchi. „A trebuit să iau decizia de a nu concura în ianuarie. Sunt în proces de refacere şi sub tratament pentru o accidentare la genunchi. Este un pas înapoi, dar sunt mai hotărâtă ca niciodată să revin în sportul pe care îl iubesc. Apreciez toată susţinerea voastră şi toate încurajările”, a scris jucătoarea de 36 de ani, într-un mesaj postat pe Twitter. După ce a câştigat un turneul de Grand Slam, la US Open, în 2005, Clijsters s-a retras prima dată în 2007, pentru a-şi întemeia o familie. Ea a revenit pe teren, în 2009, şi a mai câştigat, de două ori la US Open şi o dată Australian Open, înainte de a se retrage din nou, în 2012.

Delegat la Mondialul U 17

Vicepreşedintele FRF, Octavian Goga, a fost delegat la 18 meciuri de la turneul final al Campionatului Mondial U17 care are loc în Brazilia până în 17 noiembrie. La acest turneu au fost delegaţi patru comisari FIFA, iar Goga a va superviza 18 partide, 12 în faza grupelor şi şase în fazele eliminatorii, din totalul de 52 care se vor desfăşura” fiind comisarul delegat la cele mai multe meciuri. Vicepreşedintele FRF a fost şi va mai fi delegat la toate jocurile din grupa B, din care fac parte Nigeria, Ungaria, Ecuador şi Australia, la toate partidele din grupa C formată din Coreea de Sud, Haiti, Franţa şi Chile, şi la partidele Brazilia – Angola şi Olanda – USA.În plus, acesta va superviza şi 4 jocuri din optimi şi 2 jocuri din sferturile de finală.

Un mexican în „La Liga”

Antrenorul mexican Javier Aguirre a fost numit, ieri, la conducerea tehnică a echipei spaniole Leganes, ultima clasată în LaLiga. Aguirre îl înlocuieşte pe Luis Cembranos, care a asigurat interimatul după îndepărtarea de la echipă a lui Mauricio Pellegrino, la 21 octombrie. În vârstă de 60 de ani, Javier Aguirre a mai antrenat în cariera lui echipele Atlante, Pachuca, Osasuna, Atletico Madrid, Zaragoza, Espanyol şi Al Wahda, precum şi naţionalele Mexicului, Japoniei şi Egiptului. La Leganes, el va avea o sarcină dificilă în încercarea de a o salva de la retrogradare. Echipa a reuşit doar o victorie şi două egaluri, în 12 etape. Cu cinci puncte, Leganes este la 6 puncte de Mallorca, echipa de pe locul 17, ultimul care asigură prezenţa în prima ligă spaniolă şi sezonul viitor.

 

În Spania... la Bologna

Aflat sub contract cu Los Angeles Galaxy până în decembrie 2019, Zlatan Ibrahimovic nu doreşte încă să se retragă din activitate la 38 de ani. La câteva zile după mesajul enigmatic postat de suedez pe reţelele de socializare: „Salut, Spania, ghici ce? Voi reveni”, Gazzetta dello Sport anunţă că atacantul ar putea ajunge în Italia, la Bologna.Ibrahimovic ar fi discutat cu oficialii formaţiei italiene şi ar fi promis să ofere răspunsul său în decembrie. Bologna ocupă locul 13 în campionatul Italiei, echipa fiind antrenată de Sinişa Mihaljovic

Eddie, go on!

Federaţia Engleză de Rugby se pregăteşte să înceapă negocierile cu selecţionerul Eddie Jones pentru prelungirea contractului acestuia până la Cupa Mondială din Franţa, din 2023, a anunţat, ieri, directorul general Bill Sweeney. Federaţia Engleză de Rugby se pregăteşte să înceapă negocierile cu selecţionerul Eddie Jones pentru prelungirea contractului acestuia până la Cupa Mondială din Franţa, din 2023. „Prioritatea noastră este să discutăm cu Eddie. Este unul dintre cei mai buni antrenori din lume, dacă nu chiar cel mai bun, în ciuda eşecului cu Africa de Sud din finala Cupei Mondiale”, a declarat Sweeney. Contractul australianului expiră în 2021, dar Sweeney este convins că tehnicianul de 59 de ani, cel mai bine plătit antrenor din lume cu un salariu anual de 860.000 de euro, vrea să rămână în continuare în Anglia. Jones este dorit şi de Australia, echipă pe care a mai condus-o în perioada 2001/2005, pentru a-l înlocui pe Michael Cheika, care a demisionat după eliminarea în sferturi la CM, chiar în faţa Angliei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri