Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte:Dinamo și UTA, chit pe chit

GALERIE
uta-dinamo-2-1024x768
  • uta-dinamo-2-1024x768
- +

 

Formaţia Dinamo a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa UTA, într-un meci din etapa a XX-a a Ligii I. Golul a fost marcat de Sorescu, în minutul 9, din penalty. În urma acestui rezultat, Dinamo a urcat pe locul IX în clasament, la egalitate de puncte cu FC Viitorul, la trei puncte de locul VI. În tur, UTA a câştigat pe stadionul Dinamo cu acelaşi scor, gol marcat de Hora, în minutul 42.La Ploiești CFR Cluj a învins Chindia Târgoviște cu 1-0 prin golul marcat de Păun, din penalty, în minutul 52

Man a debutat la Parma

Fotbalistul Dennis Man, care a semnat în urmă cu două zile un contract cu Parma, a debutat în Serie A, duminică, la meciul din deplasare cu Napoli, pierdut cu scorul de 0-2. Man a fost introdus pe teren de către antrenorul Roberto D'Aversa n minutul 80, în locul lui Brugman. Tot la Parma, Valentin Mihăilă a fost rezervă. Golurile au fost marcate de Elmas (’32) şi Politano (’82).

Costa a părăsit Gazul

Clubul Gaz Metan Mediaş şi Jorge Costa au ajuns la o înţelegere privind rezilierea pe cale amiabilă a contractului tehnicianului. Jorge Costa şi-a încheiat astfel mandatul pe care l-a început la Mediaş în luna septembrie a anului trecut. La conferinţa de presă dinaintea meciului cu FC Hermannstadt, Costa a anunţat că a acceptat o ofertă din Portugalia pentru a fi mai aproape de părinţii lui, în vârstă de aproape 90 de ani.

Luckassen, pe mâinile lui „Big Dan”

Atacantul olandez Kevin Luckassen a fost transferat de la Viitorul la Kayserispor, formaţie antrenată de Dan Petrescu, a anunţat gruparea turcă. Jucătorul cu origini ghaneze, în vârstă de 27 de ani, a semnat un contract valabil doi ani şi jumătate cu Kayserispor. Luckassen a ajuns la Viitorul la finalul lunii august 2020, de la Poli Iaşi. La echipa patronată de Gheorghe Hagi, el a jucat 18 meciuri şi a marcat nouă goluri. În perioada februarie - august 2020, Luckassen a evoluat în 17 partide pentru Politehnica Iaşi în Liga 1 şi Cupa României, perioadă în care a înscris cinci goluri.

Dispute la nivel înalt

Atletul suedez Armand Duplantis, recordman mondial la săritura cu prăjina (6,18 m), a câştigat concursul indoor de la Düsseldorf (Germania) cu o săritură de 6,01 m, la prima sa apariţie din acest an. Duplantis, vicecampion mondial, a trecut peste ştacheta de la 6,01 m din a doua încercare şi a încercat apoi, fără succes, să stabilească un nou record mondial cu 6,19 m. În clasament, suedezul a fost urmat de germanul Torben Blech (5,86 m) şi de dublul campion mondial Sam Kendricks (SUA) - 5,81 m.
Pe 9 februarie, Duplantis va participa la concursul de la Lievin (Franţa), unde îl va avea ca rival pe francezul Renaud Lavillenie, care a stabilit duminică la Tourcoing cea mai bună performanţă mondială a anului cu 6,02 m.
Lara Gut, dublă la Garmisch

Elveţianca Lara Gut-Behrami a câştigat, ieri, al doilea slalom super-uriaş de la Garmisch-Partenkirchen (Germania), contând pentru Cupa Mondială feminină de schi alpin, adjudecându-şi totodată a patra victorie consecutivă la această disciplină. Lara Gut (29 ani), căsătorită cu căpitanul naţionalei de fotbal a Elveţiei, Valon Behrami, a fost urmată la 0,28 s de slovaca Petra Vlhova, liderul clasamentului general al Cupei Mondiale, cu un avans de 42 de puncte faţa de Gut, şi la 0,74 s de austriaca Tamara Tippler. Schioara elveţiană, care a câştigat şi sâmbătă super-uriaşul de la Garmisch, este marea favorită a disciplinei la Campionatele Mondiale de la Cortina d'Ampezzo (Italia, 8-21 februarie).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri