Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte : Doar zece pentru Doha

GALERIE
rotaru-alina
  • rotaru-alina
- +

 

Federaţia Română de Atletism a anunţat, ieri, faptul că zece sportivi vor reprezenta România la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha.Cei zece sportivi care vor reprezenta România la Campionatul Mondial de la Doha sunt: Claudia Bobocea (1500 m), Florentina Iuşco, Alina Rotaru (lungime), Andreea Panţuroiu (triplusalt), Daniela Stanciu (înălţime), Bianca Ghelber (ciocan), Andrei Gag (greutate), Alin Firfirică (disc) şi Daniel Novac (suliţă). Este cea mai redusă delegaţie românească din istoria participării la Campionatele Mondiale, a căror primă ediţie a avut loc în 1983, la Helsinki. Ediţia 2019 va avea loc în perioada 27 septembrie – 6 octombrie la Doha.

 

Votaţi pentru Puşcaş!

Atacantul formaţiei Reading George Puşcaş a fost nominalizat în ancheta care va stabili cel mai frumos gol din liga a doua engleză, în luna august, informează presa engleză. Puşcaş a fost ales pentru primul său gol marcat în Championship. El a înscris în minutul 25, în partida pe care Reading a disputat-o pe teren propriu, la 18 august, cu Cardiff City, în etapa a III-a, după o frumoasă acţiune personală, începută în propria jumătate de teren. În acea partidă, internaţionalul român a mai marcat o dată, în minutul 40, golul de 2-0. Meciul s-a terminat cu scorul de 3-0. Au mai fost nominalizaţi în această anchetă Jack Marriott de la Derby County şi Cauley Woodrow de la Barnsley. Fanii pot vota pe site-ul skysports.com până astăzi, la ora locală 17.00 (19.00, ora României), iar câştigătorul va fi anunţat vineri.

 

 

Chivu avansează la Inter

Fostul internaţional Cristian Chivu a debutat cu o victorie în campionatul rezervat echipelor cu jucători sub 17 ani, informează presa italiană. Inter Milano, formaţia românului, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 8-2, echipa Brescia U17, în etapa a doua a competiţiei. Meciul milanezilor din prima rundă, cu Cittadella, a fost amânat. Cristian Chivu, 38 de ani, a fost, sezonul trecut, antrenor al echipei under 14 a clubului Internazionale Milano, în prima sa activitate de tehnician după ce şi-a luat licenţa UEFA A, la Coverciano, la 15 decembrie 2017. În urma rezultatelor bune, el a fost promovat şi antrenează acum echipa sub 17 ani a clubului din Milano. De la finalul acestei luni, Cristian Chivu va urma cursurile pentru obţinerea licenţei UEFA Pro la celebra şcoală de la Coverciano.

Vine şi Ovidiu Petre la FCSB?

Directorul sportiv al FCSB, Narcis Răducan, a declarat că fostul internaţional Ovidiu Petre ar putea deveni secundul antrenorului Bogdan Vintilă. „El e favorit. Este important să fie lângă echipă, lângă bancă, lângă antrenori oameni care au trecut prin acest fenomen. El este un exemplu şi de fotbalist şi de conduită. Nu are din ce ştiu eu calificările necesare. Dar ideea nu este neapărat de a fi antrenor secund, poate ajuta de pe multe poziţii, în antrenamente... A fost manager sportiv la Timişoara, e un om de mare calitate. Sper să ajungem la un acord cu el, dacă nu, acesta este profilul pe care îl căutăm. Bogdan s-a gândit la el”, a declarat Răducan, la Digi Sport.Ovidiu Petre, 37 de ani, a jucat la FC Naţional, Galatasaray, Politehnica Timişoara, FC Steaua, Al-Nassr şi Modena, iar la echipa naţională a evoluat de 23 de ori. El a fost manager sportiv al clubului ACS Poli Timişoara.

 

Record mondial la semimaraton

Alergătorul kenyan Geoffrey Kamworor a stabilit un nou record mondial în proba de semimaraton, fiind înregistrat pe distanţa de 21,0975 km cu timpul de 58 min 01 sec, duminică la Copenhaga.
Kamworor, în vârstă de 26 ani, câştigător al maratonului de la New York în 2017, a îmbunătăţit astfel cu 17 de secunde vechea performanţă pe această distanţă (58 min 18 sec), stabilită anul trecut de compatriotul său Abraham Kiptum, în cursul semimaratonului de la Valencia (Spania).
Pentru a reuşit un nou record al lumii, Kamworor a alergat într-un ritm mediu de 2 minute şi 45 secunde pe kilometru. Triplu campion al lumii la semimaraton, kenyanul este unul dintre cei 11 atleţi care au reuşit să parcurgă distanţa de 21,0975 km sub o oră.
 

Maradona a greşit startul

Gimnasia La Plata a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-2 (1-0), de Racing Club, în etapa a VI-a a campioantului Argentinei. La gazde, Maradona a debutat ca antrenor, dar nu a putut opri seria de înfrângeri consecutive ale formaţiei sale, care a ajuns acum la cinci meciuri.Gimnasia La Plata este ultima în clasament, cu un punct, iar Racing este pe locul 11, cu nouă puncte. Maradona a revenit după 24 de ani ca antrenor în ţara sa natală, ultima formaţie pregătită de el în Argentina fiind chiar adversara de duminică.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri