Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Edi Iordănescu, două etape de suspendare

GALERIE
iordanescu
  • iordanescu
- +

 

Comisia de Disciplină a FRF a amânat pentru săptămâna viitoarea judecarea incidentelor de la meciul FC Viitorul - Dinamo, scor 5-0, din prima etapă a Ligii I. Tehnicianul echipei Gaz Metan Mediaş Edward Iordănescu a fost suspendat două jocuri şi a primit o penalitate sportivă de 320 de lei, după ce a fost trimis în tribună la meciul cu formaţia Chindia Târgovişte. Andrei Patache, de la FC Botoşani, eliminat la meciul cu Astra, a primit o suspendare de două jocuri şi o penalitate sportivă de 3.000 lei.

Cu cine joacă Viitorul

Curtea belgiană de arbitraj sportiv a exclus clubul Mechelen din cupele europene, din cauza unui meci aranjat cu formaţia Waasland-Beveren, în 11 martie 2018. Mechelen s-a calificat în preliminariile Ligii Europa în calitate de câştigătoare a Cupei Belgiei, după o finală cu Gent, scor 2-1. Federaţia belgiană de fotbal a informat UEFA de decizia CBAS, dar forul european nu va lua o decizie privind excluderea echipei Mechelen până nu va finaliza propria anchetă. În cazul în care decizia va fi ratificată, Gent va merge în Liga Europa şi va da piept în turul al doilea preliminar cu câştigătoarea Cupei României, FC Viitorul. În caz contrar, Viitorul va juca împotriva echipei stabilite la targerea la sorţi, Antwerp, pregătită de Laszlo Bölöni. Dacă forul european va accepta Gent în competiţie, Antwerp va merge în turul al treilea preliminar. UEFA are şi posibilitatea de a accepta excluderea echipei Mechelen, fără a o înlocui cu altă formaţie.

 

Se apropie Pirineii

Toate scenariile pentru finalul de la Toulouse indicau o bătălie la sprint, iar aşteptările au fost confirmate. Pentru pluton urmează câteva zile grele, iar sprinterii au mai avut o ocazie în care s-au putut remarca în actuala ediţie a Turului Franţei. Caleb Ewan a avut câteva finaluri de etapă în care a terminat pe podium, iar azi i-a venit rândul să simtăşi gustul succesului. Ciclistul de la Lotto Soudal s-a impus cu un vârf de roată în faţa lui Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma). Interesant, Caleb Ewan a reuşit să câştige la Toulouse la 11 ani distanţă după ce un alt mare ciclist a câştigat la sprint, este vorba despre Mark Cavendish. În clasamentul general nu au avut loc schimbări semnificative, astfel că Julian Alaphilippe va intra în Pirinei cu tricoul galben. Mâine sunt programate două căţărări de categoria 1, dar finalul este în coborâre.

 

Budescu schimbă echipa

Constantin Budescu (30 de ani) îşi va rezilia contractul cu Al-Shabab, după cum anunţă presa din Golf, citată de gsp.ro. Fostul mijlocaş de la Astra şi FCSB ar urma să semneze cu o altă echipă din zona arabă. Rămas fără antrenorul Marius Şumudică, plecat în Turcia, la Gazişehir Gaziantep, Budescu nu s-ar mai simţi deloc bine la Al-Shabab, astfel că ar fi gata să-şi rezilieze contractul cu gruparea din Arabia Saudită. Recent, Nicolae Stanciu a părăsit şi el Arabia Saudită, după mai multe dispute în cadrul clubului. Mijlocaşul s-a întors în Europa, la Slavia Praga. Budescu nu pare dispus să revină pe „Bătrânul Continent”. Conform sursei citate, Budescu s-ar aflat deja în contact cu alte două echipe din Golful Persic.

Telenovelă fără sfârşit

FC Barcelona a propus conducerii Paris Saint-Germain doi jucători, pe Coutinho şi Rakitic, dar şi 40 de milioane de euro pentru aducerea lui Neymar înapoi în Catalonia.Potrivit L'Equipe, PSG este de acord cu venirea lui Coutinho şi Rakitic, însă aşteaptă mai mulţi bani de la FC Barcelona. Neymar vrea să plece de la PSG şi să se întoarcă la Barcelona. Nici PSG nu-l mai doreşte pe brazilian, dar nu vrea să-i permită transferul decât pe o sumă consistentă, pe care catalanii nu ar fi foarte dispuşi să o achite. Neymar a plecat, în vara anului 2017, de la Barcelona la PSG, după ce clubul din Paris a achitat clauza de reziliere a contractului brazilianului, în valoare de 222 milioane de euro, un record în fotbal. În cele două sezoane petrecute pe Parc des Princes, Neymar, 27 de ani, nu a impresionat, ba mai mult a intrat în dizgraţia conducerii clubului, din cauza actelor de indisciplinăşi problemelor fizice.

Nadia şi „Schwarzi”

Nadia Comăneci (57 ani) a distribuit marţi, pe contul personal de Twitter, un videoclip în care apare alături de actorul Arnold Schwarzenegger, fosta gimnastă menţionând că întâlnirea dintre cei doi, de la sala de sport, este modul ideal de a aniversa 43 de ani de la primul 10, obţinut la Montreal. Cvintupla campioana olimpică a României la Jocurile Olimpice l-a întâlnit pe fostul guvernator al statului California, într-o sală de sport, în timp ce fostul culturist lucra la aparatele de forţă. „Asta este relaţia noastră. Eu fac toată treaba şi ea primeşte laudele. Eu lucrez atât de mult la aparatele de fitness şi devin din ce în ce mai bătrân, iar ea din ce în ce mai tânără. Asta e problema aici. Mă bucur că te-am întâlnit”, a spus Arnold Schwarzenegger în videoclipul postat de Nadia.

 

Efectele Cupei Africii

Selecţionerul Clarence Seedorf şi secundul său Patrick Kluivert au fost demişi de la conducerea tehnică a naţionalei Camerunului, după Cupa Africii pe Naţiuni.Cei doi, numiţi în urmă cu un an, au fost demişi după eliminarea Camerunului, deţinătoarea titlului, în optimile CAN, în urma eşecului cu Nigeria, scor 2-3. De asemenea,Hervé Renard va părăsi postul de selecţioner al Marocului, informează cotidianul L'Equipe. Potrivit sursei citate, Renard ar putea fi înlocuit de Vahid Halilhodzic. În vârstă de 50 de ani, Renard este campion al Africii cu Zambia în 2012 şi Coasta de Fildeş în 2015. Însă, el nu a reuşit să ducă Marocul decât până în optimi la Cupa Africii pe Naţiuni, când marocanii au fost eliminaţi de Benin. Renard are mai multe oferte din Africa şi Asia, iar de la naţionala Marocului va demisiona şi secundul său Patrice Beaumelle.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri