Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte:Edi vrea să părăsească Gazul

GALERIE
edi-iordanescu
  • edi-iordanescu
- +

 

Tehnicianul Edward Iordănescu a declarat că va cere rezilierea contractului cu Gaz Metan Mediaş. „Îmi pare foarte rău pentru tot ce se întâmplă şi îmi asum eu întreaga responsabilitate. Din păcate între mine şi conducere nu mai este comunicare de mai bine de trei săptămâni, sau cel puţin nu aşa cum trebuie. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar nu este în favoarea echipei să continuăm în felul ăsta”, a declarat Iordănescu. El a mai spus că speră să găsească o formulă amiabilă cu membrii conducerii.

Rezultate din Cupa României

Formaţia Universitatea Cluj a învins, marţi, în deplasare, scor 3-2, după prelungiri, echipa U Craiova 1948, revenind de la 0-2, şi s-a calificat în optimile Cupei României. Clujenii au evoluat şi în inferioritate numerică din minutul 81. Ieri, la Ploieşti, FC Hermannstadt a învins echipa gazdă, Chindia Târgovişte cu 1-0, printr-un gol marcat de Jo Santos, în minutul 88, din penalty. Alte rezultate înregistrate ieri: CS Făurei – CS Mioveni 1-5; Industria Galda – Petrolul Ploieşti 0-1; CSM Reşiţa – Universitatea Craiova 0-1. Aseară s-a mai disputat partida FC Botoşani – CFR Cluj. Ultimele meciuri din şaisprezecimi au loc astăzi: Ripensia Timişoara – Sepsi Sfântu Gheorghe (ora 16:30), Sănătatea Cluj – FC Viitorul (16:30). Rapid –Politehnica Iaşi (18:30), Metaloglobus Bucureşti – FCSB (21:30).

Start victorios al tricolorelor

Naţionala de handbal feminin a României a învins ieri, la Braşov, reprezentativa Ucrainei, cu scorul de 27-24 (15-12), în primul meci din grupa a 7-a a preliminariilor CE2020. Cristina Neagu a fost convocată, dar nu a intrat pe teren, nefiind încă aptă de joc după operaţia de ligamente încrucişate.Pentru România au marcat Cristina Laslo 8 goluri, Eliza Buceschi 6, Valentina Ardean 3, Crina Pintea 3, Aneta Udriştioiu 3, Daria Bucur 2, Lorena Ostase 1 şi Laura-Chiper Moisă 1. Următorul meci al tricolorelor se dispută duminică, în deplasare, cu Insulele Feroe.

Dinamo a devenit lider

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a învins miercuri, pe teren propriu, formaţia daneză GOG, scor 35-28 (17-12), în cea de-a treia partidă din grupa D a Ligii Campionilor. După trei etape derulate în grupa D, Dinamo devine lider, cu 5 puncte, iar GOG rămâne pe locul II, cu IV. Celelalte două meciuri ale rundei se vor juca duminică, între Orlen Wisla Plock-IFK şi Kadetten-Medvedi. Dinamo Bucureşti va evolua în etapa viitoare în deplasare, cu echipa rusă Cehovskie Medvedi, în 12 octombrie.

 

Dinamo a devenit lider

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a învins miercuri, pe teren propriu, formaţia daneză GOG, scor 35-28 (17-12), în cea de-a treia partidă din grupa D a Ligii Campionilor. După trei etape derulate în grupa D, Dinamo devine lider, cu 5 puncte, iar GOG rămâne pe locul II, cu IV. Celelalte două meciuri ale rundei se vor juca duminică, între Orlen Wisla Plock-IFK şi Kadetten-Medvedi. Dinamo Bucureşti va evolua în etapa viitoare în deplasare, cu echipa rusă Cehovskie Medvedi, în 12 octombrie.

Surpriză la Cupa Mondială

Selecţionata Uruguay a învins Fiji cu 30-27 (24-12) într-un meci din Grupa D a Cupei Mondiale de Rugby, din care mai fac parte Georgia, Ţara Galilor şi Australia. Sud-americanii au obţinut primul succes la Cupa Mondială după o pauză de 16 ani. La prima vedere Uruguay – Fiji nu a fost un cap de afiş la Cupa Mondială, dar a fost o întâlnire încărcată cu foarte multe emoţii. Uruguay a pus foarte mult suflet în acest joc, iar în prima repriză a fost de neoprit. „Los Teros” au reuşit trei încercări, prin Santiago Arata, Manuel Diana şi Juan Manuel Cat în primele 25 de minute, toate transformate de Felipe Berchesi. Insularii au revenit partea secundă, au reuşit să culce balonul de trei ori în terenul de ţintă, dar au ratat toate transformările! Astfel, Uruguay a rezistat la conducere, iar la final a obţinut o victorie istorică, a treia din istoria participărilor la Cupa Mondială.

 

Şantaj ordinar

Preşedintele clubului Bayern München, Uli Hoeness, a ameninţat că nu le va mai permite jucătorilor grupării sale să meargă la naţională dacă portarul Manuel Neuer îşi va pierde statutul de titular la prima reprezentativă. „Nu vom accepta niciodată o schimbare. Dacă va fi efecuată, nu vom mai pune la dispoziţia naţionalei niciun internaţional”, a declarat el. Hoeness s-a implicat astfel în concurenţa dintre Neuer şi Marc-Andre Ter Stegen de la FC Barcelona, acesta din urmă fiind nemulţumit de statutul de rezervă. Înaintea ultimelelor meciuri din preliminariile Euro-2020, selecţionerul Joachim Löw a anunţat că va face o rocadă în poarta naţionalei, dar a renunţat în cele din urmă şi l-a titularizat tot pe Neuer.

 

Licențiat la 76 de ani!

Fostul mare fotbalist italian Gianni Rivera, laureat al Balonului de Aur în 1969, a obţinut licenţa de antrenor profesionist la vârsta de 76 de ani, informează Gazzetta dello Sport.„Rivera a scris istorie în fotbal şi totuşi a avut marea modestie de a redeveni student. Şi a studiat perfect, nu a pierdut niciun curs”, a declarat Renzo Ulivieri, preşedintele sindicatului antrenorilor italieni. Rivera a obţinut diploma de antrenor profesionist de prima categorie, care teoretic îi permite să antreneze orice formaţie, inclusiv din Serie A.Dar, potrivit sursei citate, pentru Rivera nu este prioritară începerea unei cariere de antrenor, el dorind să fie pregătit şi la curent cu evoluţia fotbalului. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri