Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Fără îngenuncheri pe podiumul olimpic

GALERIE
d56c0688-0ea7-4dc1-a8c5-0868c7a8b2dd_rw_1920
  • d56c0688-0ea7-4dc1-a8c5-0868c7a8b2dd_rw_1920
- +

 

Sportivilor li se va interzice să protesteze pe podiumuri şi pe terenurile de sport la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, în urma recomandărilor Comisiei sportivilor, a anunţat, joi, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO).Peste două treimi din cei 3.547 de sportivi chestionaţi au considerat că „nu este potrivit să manifesteze sau să-şi exprime punctul de vedere” pe podium, pe un teren sau la ceremoniile oficiale, a precizat Comitetul Olimpic Internaţional. Această recomandare, adoptată de Comitetul executiv al CIO, urmează apelurilor de relaxare a regulii numărul 50 din Carta Olimpică, prin care se interzice orice „manifestare sau propagandă politică, religioasă sau rasială” în siturile olimpice.

Stanciu, gol decisiv

Fotbalistul echipei Slavia Praga, Nicolae Stanciu, a înscris un gol în meciul câştigat, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei Zlin, în etapa a XXVIII-a a campionatului Cehiei. Slavia a revenit de la 0-1, după ce oaspeţii au deschis scorul prin Potocny, în minutul 7, din penalty,.Stanciu a egalat în minutul 29. Pentru gazde a înscris şi Kuchta, în minutul 50. Nicolae Stanciu a fost titular şi a rămas pe teren până în minutul 74. Slavia a egalat un record de 40 de meciuri consecutive de campionat fără înfrângere. Recordul a fost stabilit de Sparta Praga în perioada 1943-1946.

FRC reintră în normalitate

Ministerul Tineretului şi Sportului a decis „reluarea finanţării calendarului sportiv naţional şi internaţional” la Federaţia Română de Ciclism, ca urmare a îndeplinirii măsurii dispuse de minister cu privire la plata taxelor şi impozitelor aferente primelor trei luni ale acestui an. MTS precizează că ultimele informaţii furnizate de reprezentanţii FRC indică „remedierea parţială a deficienţelor care determinaseră anterior suspendarea finanţării şi a executării Hotărârii Adunării Generale de Alegeri”. Fostul ciclist Alexandru Ciocan (42 de ani) a fost ales preşedinte al FRC la 13 martie, el câştigând alegerile din cadrul Adunării Generale a FRC

Nasser a preluat comanda

Asociaţia Cluburilor Europene (ECA) a anunţat, miercuri, că noul său preşedinte este Nasser Al-Khelaifi, conducătorul clubului Paris Saint-Germain. “Sunt onorat de faptul că am fost numit preşedinte de colegii mei din Comitetul Executiv al ECA. Integritatea, leadership-ul şi unitatea organizaţiei noastre nu au fost niciodată mai necesare decât în acest moment esenţial al fotbalului european”, a declarat Al-Khelaifi. Luni, presa scria că Al-Khelaifi ar fi refuzat propunerea de a prelua şefia ECA în locul lui Andrea Agnelli.

Bilbao câştigă la sprint

Ciclistul spaniol Pello Bilbao (Bahrain-Victorious) a câştigat ieri la sprint, etapa a IV-a a Turului Alpilor, care a avut loc pe distanţa de 168,6 km, între localităţile Naturno şi Pieve di Bono. Bilbao a fost urmat de rusul Aleksander Vlasov (Astana) şi Adam Yates (BikeExchange).  În clasamentul general, liderul Yates conduce cu 0,58 secunde faţă de Bilbao şi 1,5 minute faţă de Vlasov.Astăzi, etapa a V-a, ultima, va avea loc între localităţile Valle del Chiese şi Riva del Garda (120,9 km

Euro 2020 nu se joacă la Bilbao

Autorităţile basce a anunţat, miercuri seară, că UEFA a decis ca Bilbao să nu găzduiască meciuri de la Campionatul European din acest an. Autorităţile solicită explicaţii din partea UEFA şi a federaţiei spaniole, foruri pe care le consideră responsabile directe “de faptul că nu va avea loc acest eveniment sportiv” şi de anularea unilaterală a relaţiilor contractuale. Săptămâna trecută, prea spaniolă a notat că stadionul olimpic din Sevilla ar putea să găzduiască meciurile de la Euro-2020 programate în Spania, în locul arenei San Mames din Bilbao. Pe stadionul din Bilbao erau programate meciurile naţionalei Spaniei cu Suedia (14 iunie), Polonia (19 iunie) şi Slovacia (23 iunie), din grupele Campionatului European, precum şi o optime de finală, la 27 iunie.

Carla a învins cancerul

Jucătoarea spaniolă de tenis Carla Suarez Navarro, în vârstă de 32 de ani, locul 94 WTA, a anunţat, ieri, că s-a vindecat de cancer. Ea s-a fotografiat purtând un tricou cu sloganul „Stronger than cancer” (Mai puternică decât cancerul) şi şi-a arătat puterea şi satisfacţia cu gesturi. Potrivit mundodeportivo.com, în cadrul protocolului pentru astfel de afecţiuni, Carla Suarez va trebui să efectueze un control preventiv la trei luni pentru a vedea evoluţia după tratament. Boala, un cancer al sistemului limfatic, i-a fost diagnosticată în mijlocul pandemiei de coronavirus, în august 2020, când se pregătea să se retragă din tenis, la finalul sezonului.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri