Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: FCSB a luat-o pe coajă

GALERIE
becali
  • becali
- +

FCSB a luat-o pe coajă

Ultimul meci al etapei a III-a a campionatului Ligii I, disputat la Piteşti, între FCSB şi FC Botoşani s-a încheiat cu o mare supriză. Formaţia moldoveană a câştigat cu 2-0 prin golurile marcate de tânărul Andronic şi Ongenda în minutele 18 şi 42, ambele din serviciul macedoneanului Askovski. Echipa antrenată de Marius Croitoru (o vreme, jucător al FCSB) a a mai avut trei mari ocazii de gol. Primele locuri din clasament, arată astfel: 1. Viitorul – 9 p (9-2); 2. Craiova – 9 p (6-2); 3. Botoşani – 7 p (8-3); 4. CFR – 7 p (6-2); 5. Poli Iaşi – 7 p (4-1); 6. Mediaş -5 p. FCSB ocupă locul VIII cu 4 puncte, golaveraj (4-5).

În sauna din Nettanya

CFR Cluj joacă astăzi un meci important, în turul II preliminar, cu Maccabi Tel Aviv. Partida se va disputa în localitatea Nettanya, întrucât stadionul din capitala Israelului este într-un proces de modernizare. În meciul tur de la Cluj, CFR a câştigat cu 1-0, printr-un gol marcat de Omrani, iar antrenorul Dan Petrescu şi-a luat măsuri de prevedere în vederea unui meci care se pare a se disputa pe o căldură toridă şi în faţa unei galerii „infernale”. Astfel, „Bursucul” şi-a menajat cei mai importanţi jucători la partida de campionat cu Dinamo. În caz de calificare, CFR va întâlni în turul III preliminar formaţia scoţiană Celtic Glasgow. Partida de la Nettanya va începe la ora 20:00, va fi arbitrată de germanul Marco Fritz şi va fi transmisă pe canalele Look şi Digi.

Dispensări la Viitorul

Formaţia FC Viitorul a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa FC Hermannstadt, într-un meci din etapa a treia a Ligii I. Golurile învingătorilor au fost marcate de Ţîru (’51), Eric (’63) şi Ciobanu (’80). Pentru oaspeţi au înscris Yazalde (’75) şi Stoica (’89). După acest meci, Gheorghe Hagi, antrenorul Viitorului, a anunţat că va renunţa la cei doi jucători veniţi de la Dunărea Călăraşi, Ammari şi Keyta, deoarece nu s-au pregătit corespunzător După meciul cu Hermannstadt, Hagi a dezvăluit că singurul fotbalist de la echipa sa care poate pleca în această vară este Denis Drăguş, care are deja o ofertă din străinătate.

 

Două transferuri la Sepsi

Internaţionalul camerunez Edgar Salli a semnat un contract pe doi ani cu Sepsi Sfântu Gheorghe, a anunţat, luni, gruparea din Liga I. Atacantul, în vârstă de 26 de ani, are 38 de meciuri în echipa naţională a Camerunului. El a jucat ultima oară la 1.FC Nürnberg, dar a mai evoluat în carieră, printre altele, şi la Monaco şi FC St. Gallen. Un alt transfer al echipei din Secuime este mijlocaşul defensiv algerian Rachid Bouhenna a semnat un contract pe două sezoane cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a anunţat clubul ardelean. În vârstă de 28 de ani, Rachid Bouhenna a evoluat ultima oară pentru Dundee United (Scoţia). El a fost antrenat la Dundee United de Csaba Laszlo, antrenorul celor de la Sepsi.

 

Gent a debutat în campionat

FC Gent, adversara echipei FC Viitorul din turul II preliminar al Europa League, a remizat, duminică, contra formaţiei FC Charleroi, scor 1-1, în prima etapă a noului sezon din Belgia. La trei zile după ce a învins clar pe Viitorul în prima manşă din turul 2 preliminar al Europa League, scor 6-3, Gent a debutat în campionat. Formaţia lui Jess Thorup a deschis scorul în minutul 56, prin Michael Ngadeu-Ngadjui. Fostul jucător de la FC Botoşani a înscris la debutul pentru formaţia belgiană în urma unei lovituri de cap din interiorul careului. Gent a scăpat printre degete cele trei puncte, după ce Massimo Bruno a egalat în minutul 89.

S-a retras Evra

Fundaşul stânga Patrice Evra a anunţat că a pus capăt carierei de fotbalist, la 38 de ani, într-un intevriu acordat publicaţiei Gazzetta dello Sport. „Am început pregătirea pentru licenţa de antrenor UEFA B în 2013, acum vreau să o termin şi să trec apoi la licenţa UEFA A. Sir Alex Ferguson a prezis în urmă cu mai mult timp în urmă că doi dintre jucătorii săi vor deveni antrenori de înalt nivel: Ryan Giggs şi Patrice Evra”, a declarat el, adăugând că speră să poată antrena într-un an şi jumătate. În cariera lui, Evra a jucat la mari cluburi europene, ca Nice, Monaco, Juventus, Olympique Marseille şi West Ham United, la care a jucat ultima oară, dar cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o la Manchester United, opt ani. El are 81 de selecţii în naţionala Franţei.

 

Plângere ciudată

O spectatoare a depus plângere în justiţie după ce a fost lovită în cap de un balon la un meci de rugby. Pârâta este Federaţia Irlandeză de Rugby (IRFU), iar incidentul a avut loc pe Aviva Stadium din Dublin, la meciul-test Irlanda - Noua Zeelandă, din 17 noiembrie 2018. În 2017, o altă femeie a procedat în acelaşi mod, după un meci din Cupa Europei, între Munster şi Saracens, desfăşurat tot la Dublin. Astfel de cazuri suni mai des întâlnite la meciurile de baseball şi la turneele de golf. La 17 noiembrie 2018, Irlanda a reuşit al doilea său succes din istorie împotriva „All Blacks”, scor 16-9.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri