Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: Felicitări de la Serena

GALERIE
serena-simona
  • serena-simona
- +

 

Simona Halep a declarat, ieri la sosirea în România că a primit un mesaj de la jucătoarea americană Serena Williams, în care aceasta i-a scris cuvinte frumoase după ce a devenit pentru prima dată lider al ierarhiei WTA. "Am primit câteva sute de mesaje şi vreau să mulţumesc tuturor pentru cuvintele frumoase. Am văzut multe poze de pe Twitter cu jucătoare care m-au felicitat şi m-am bucurat. Însă un mesaj pe Instagram, personal şi deosebit, a fost de la Serena, nu mă aşteptam. Mesajul ei chiar m-a bucurat enorm. Eu nu am avut curajul să o felicit atunci când a născut, aşa că am făcut-o acum şi pot să spun că nu este doar cea mai bună jucătoare din lume, este şi un om deosebit", a declarat Halep, la aeroportul Optopeni. Fostă ocupantă a locului 1 WTA mult timp, Serena Williams a devenit mamă la 1 septembrie, când a dat naştere unei fetiţe, Alexis Olympia Ohanian. Williams era însărcinată când a câştigat Australian Open, la începutul acestui an. Ea va reveni în competiţii anul viitor.

Popescu vrea să antreneze

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a împlinit, ieri 50 de ani şi a declarat că nu exclude să urmeze o carieră de antrenor, astfel că va participa la cursurile pentru obţinerea licenţei Pro. "Nu ştiu dacă antrenoratul este o variantă sau nu. Printre alte activităţi, am făcut şi cursurile de antrenor. Intenţionez să-mi iau licenţa Pro. Mie mi-a spus tata că, cu cât ai mai multe diplome la mână, cu atât cresc variantele de muncă. Nu ştii niciodată ce ne oferă viaţa", a declarat Popescu, la Digi Sport. El a afirmat că nu vrea deocamdată să se mai împlice în coducerea fotbalului românesc, dar doreşte schimbarea actualului preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu.

Mutu a divorţat de Dinamo

FC Dinamo Bucureşti şi Adrian Mutu anunţă încetarea raporturilor contractuale începând de ieri. După o perioadă de un an în care a ocupat poziţia de director general în cadrul clubului, Adrian Mutu a acceptat oferta Federaţiei Române de Fotbal, acolo unde urmează să i se alăture selecţionerului Cosmin Contra în noul proiect. Alături de Adrian Mutu, FC Dinamo Bucureşti a câştigat Cupa Ligii şi a obţinut un loc pe podium la finalul sezonului trecut.  "FRF mi-a propus un proiect greu de refuzat şi, deşi am petrecut o perioadă foarte frumoasă la Dinamo, alături de nişte oameni profesionişti şi dedicaţi, am hotărât să accept noua aventură. La Dinamo am reuşit să câştig un trofeu în această perioadă şi vreau să le mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat pentru a obţine această performanţă", a declarat Adrian Mutu pentru site-ul oficial al clubului. Fostul internaţional Adrian Mutu era director general al FC Dinamo Bucureşti, din 12 octombrie 2016. 

Au rămas doi candidaţi la LPF

Actualul preşedinte al Ligii Profesionsite de Fotbal, Gino Iorgulescu, şi preşedintele ACS Poli Timişoara, Sorin Drăgoi, se vor înfrunta în alegerile pentru conducerea LPF. La aceste alegere îşi anunţase candidatura şi fostul preşedinte al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, dar acesta nu şi-a depus candidatura în timpul necesar. Adunarea Generală pentru alegerea preşedintelui LPF va avea loc luni, 23 octombrie, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.

La minifotbal ne pricepem

Selecţionata României a surclasat Guatemala cu scorul de 8-0 (2-0), duminică, la Nabeul (Tunisia) şi s-a calificat în optimile Cupei Mondiale de minifotbal. Tricolorii, după 2-1 cu Kazahstan, campioana europeană din 2016, au câștigat categoric al doilea meci din Grupa E, prin golurile marcate de Radu Burciu, Toma Vincene, Dragan Paulevici, Cosmin Gabriel Crăciun, Ionuţ Marian (2), Marian Mădălin Puşcă şi  Răzvan Plopeanu. România va juca următorul meci marţi, cu Coasta de Fildeş.

 

Barcelona în Premier League?

Managerul Arsenal Londra, Arsène Wenger, nu crede că ar fi normal ca FC Barcelona să ajungă să fie nevoită să joace în campionatul Angliei, în cazul în care Catalonia ar obţine independenţa. "Cred că nu ar fi normal. De ce nu am invita Glasgow Rangers sau Celtic Glasgow în Premier League? Fac parte din Marea Britanie. Pare mult mai logic decât de a invita FC Barcelona. Dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte pentru Catalonia şi Spania ar însemna că Anglia ia partea catalanilor. Un lucru care nu ar fi bine văzut pe scena internaţională şi politică. Nu cred că se poate aşa ceva. Sper că nu se va ajunge aşa departe şi că Barcelona va continua să evolueze în Spania", a declarat Wenger. În cazul unei separări a Cataluniei, echipa FC Barcelona ar urma să evolueze în alt campionat decât cel spaniol, una dintre posibilităţi fiind cea a primei ligi engleze.

 

Lewandowski s-a enervat

Atacantul Robert Lewandowski a devenit, duminică, primul jucător care reuşeşte să înscrie 16 goluri în preliminariile unei competiţii majore. Polonia a învins Muntenegru cu 4-2, după ce a condus cu 2-0 şi a fost egalată, în minutul 83, situaţie care l-a enervat pe jucătorul de la Bayern München."Cu un asemenea adversar, trebuia să câştigăm. Cu toate acestea, am comis erori în defensivă şi în atac, ceea ce înseamnă că avem potenţial, dar trebuie să muncim la micile detalii care fac un meci ori uşor, ori dificil. Trebuie să muncim pentru a rămâne concentraţi 90 de minute, pentru că uneori ne relaxăm şi considerăm că meciul este terminat. Am fost nervos. Am avut 2-0, apoi am permis să fim egalaţi, cu opt minute înainte de final. A trebuit să marcăm al treilea gol pentru a calma jocul. Aş fi preferat un meci mai liniştit. Nu suntem încă o echipă care să meargă la Mondial pentru a câştiga o medalie. Trebuie să rămânem realişti. Sunt încă destule lucruri de îmbunătăţit în jocul nostru", a declarat Lewandowski.

 

Xavi, solicitat ca selecţioner al Qatarului

Fostul jucător al FC Barcelona, Xavi, ar putea deveni selecţioner al Qatarului, el fiind decis 90 la sută să renunţe la cariera de fotbalist pentru a deveni antrenor. "Vom vedea, aş avea nevoie de experienţă, de un staf. Eu am avantajul de a cunoaşte jucătorii qatarioţi, mediul...Sunt aici pentru a-i ajuta să fie mai buni, să rivalizeze cu alte echipe mari. Scopul meu este să devin selecţioner", a declarat Xavi, în vârstă de 37 de ani,  care joacă la Al Saad în Qatar din 2015.

Heynckes contraatacă

Noul tehnican al echipei Bayern München, Jupp Heynckes, a răspuns criticilor care îl conisderă nepotrivit la campioana Germaniei, deoarece nu a mai antrenat de patru ani, afirmând că fotbalul nu s-a schimbat în acestă perioadă. "Unii sunt sceptici pentru că nu am mai antrenat de patru ani. Dar fotbalul nu a fost bulversat în acest trimp, chiar dacă au apărut noi cluburi bogate. Mai am puţină experienţă şi am vzăut destule meciuri, inclusiv cele ale Realului lui Zidane, care este un model de urmat. în ultimii opt ani, erau jucători importanţi, ca Schweinsteiger, Lahm", a declarat Heynckes, potrivit lequipe.fr. Preşedintele clubului Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, spune că Heynckes va oferi timp conducerii clubului pentru a găsi antrenorul potrivit pentru viitor. Jupp Heynckes, în vârstă de 72 de ani, a fost numit antrenor la Bayern München până la finalul sezonului, în locul italianului Carlo Ancelotti.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri