Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte:Fotbal şi wrestling la Botoșani

GALERIE
Universitatea-Craiova-FC-Botosani-2-3.-Meci-nebun-in-Banie-cu-trei-jucatori-eliminati.-Oltenii-tremu
  • Universitatea-Craiova-FC-Botosani-2-3.-Meci-nebun-in-Banie-cu-trei-jucatori-eliminati.-Oltenii-tremu
- +

 

FC Botoşani a învins, ieri,în deplasare, cu scorul de 3-2 (2-1), pe CS Universitatea Craiova, în etapa a VII-a a play-off-ului Ligii I. Meciul a fost plin de durităţi. Craiova a avut doi jucători eliminaţi, Vătăjelu, pentru două cartonaşe galbene, şi Bancu, pentru că l-a călcat pe Florescu, aflat la pământ, apoi a vrut să-i dea un cap în figură lui Jonathan Rodriguez. De la oaspeţi a fost elimiant Ţigănaşu, pentru două galbene. În tribune, oficialul oltenilor Silvian Cristescu a fost aproape de bătaie cu membri ai delegaţiei oaspete, fiind nevoie de intervenţia stewarzilor pentru a-l scoate pe oficialul craiovenilor din tribună.Golurile învingătorilor au fost marcate de Al Mawas ('8), Chindriş ('45^3) şi Papa ('87), iar pentru gazde au marcat Nistor ('25 – penalty) şi Ivan ('57). Craiova ocupă locul III, cu 37 de puncte, la opt puncte de liderul CFR Cluj şi la şase de FCSB, echipe care joacă astăzi.

European de atletism la Cluj

European Athletics a decis să acorde României dreptul de organizare a Campionatului European U20 din 2023, competiţie care va avea loc la Cluj. Oraşul de pe Someş va organiza în acest an Campionatul European de Atletism pe Echipe – Liga 1, în luna iunie. „Câştigul imens adus de acest campionat este faptul că vom avea posibilitatea de a învăţa şi stăpâni tainele organizării unui campionat de foarte mare anvergură, ceea ce, cu siguranţă, va deschide porţile României pentru Europa, iar Europa se va bucura de un nou mare centru de desfăşurare a competiţiilor atletice”, a declarat Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Locul III pentru băimărence

Echipa de handbal feminin Nantes AH a câştigat duminică, în finala Turneului F4 de la Baia Mare, trofeul competiţiei, după 36-31 (17-13) cu formaţia maghiară Siofok KC. Medalia de bronz a revenit echipei Minaur. Medalia de bronz a revenit echipei Minaur Baia Mare, care a învins Ikast Herning, în finala mică, tot duminică, scor 33-31 (16-19).În semifinale, sâmbătă, Nantes AH a dispus de Minaur Baia Mare, cu 36-34, iar Siofok a învins Ikast cu acelaşi scor, după prelungiri.

Încă un luptător român la Tokyo

“Cel mai „greu” membru al Team Romania calificat la Jocurile Olimpice e de azi luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu, categoria 130 kg. Alin a reuşit să îşi câştige biletul olimpic la Turneul Mondial de calificare de la Sofia. Cu victorie în lupta decisivă în faţa polonezului Rafal Krajewski, după ce a trecut de Arata Sonota (Jap) şi Alimhan Sîzdîkov (Kazahstan), Alin bifează a treia prezenţă la Jocurile Olimpice după ediţiile Londra 2012 şi Rio 2016. La Jocurile Olimpice mai sunt calificaţi luptătorii Alina Vuc, Andreea Ana şi Albert Saritov.

Duel Hamilton – Verstappen

Pilotul britanic echipei al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Spaniei, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Barcelona. Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a plecat de pe poziţia a doua a grilei de start şi l-a depăşit pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), pornit din pole-position, în primul viraj, trecând la conducere. Verstappen s-a menţinut mult timp în frunte, însă Hamilton, având o strategie cu două opriri la boxe, şi-a recăpătat locul I, în turul 60, când l-a întrecut pe pilotul olandez, care a ales iniţial o strategie cu o singură oprire. În clasamentul general conduce Hamilton, cu 94 puncte, urmat de Verstappen, cu 80 de puncte, şi de Bottas, cu 47 de puncte.Următoarea etapă, MP al Principatului Monaco, va avea loc la 23 mai.

Contratimpul face clasamentul

După un contratimp dominat categoric de italianul Filippo Ganna (Ineos), disputat sâmbătă în etapa inaugurală, „Il Giro d'Italia” a continuat cu o etapă disputată între Stupinigi şi Novarra, una destinată sprinterilor, pe un traseu plat.Victoria a revenit belgianului Tim Merlier (Alpecin Fenix) urmat, în acelaşi timp de italienii Giacomo Nizzolo (Qhubeka Assos) şi Elia Viviani (Cofidis).În aceste condiţii, ierarhia clasamentului general este determinată de contratimpul de sâmbătă; 1. Filippo Ganna (Italia, Ineos); 2.Edoardo Affini (Italia, Jumbo-Visma) la 13 secunde; 3.Tobias Foss (Norvegia, Jumbo Visma)-la 16 secunde.

 

Rareş cel voinic

Sportivul Rareş Toader a obţinut medalia de aur, sâmbătă, în proba de aruncare a greutăţii, la Cupa Europei la aruncări de la Split. Toader a urcat pe prima treaptă a podiumului cu o performanţă de 20,83 m, record personal. El a fost urmat  de portughezul Francisco Belo (20,47 m) şi de britanicul Scott Lincoln (20,25 m).La suliţă tineret, Răzvan Cărare s-a clasat pe locul V, cu 65,41 m, iar în întrecerea seniorilor, Alexandru Novac a aruncat 77,25 şi s-a situat pe poziţia a şaptea.

 

Neymar rămâne la Paris

Clubul Paris Saint-Germain a anunţat, sâmbătă, prelungirea cu trei sezoane a contractului lui Neymar. Noul acord al fotbalistului în vârstă de 29 de ani este valabil până la 30 iunie 2025. “Este o mare bucurie să îmi prelungesc aventura la Paris Saint-Germain. Sunt foarte fericit la Paris. Este o mândrie să fac parte din acest grup, să lucrez cu aceşti jucători, cu acest mare antrenor şi să fac parte din istoria acestui club. Sunt lucruri care mă fac să cred şi mai mult în acest proiect. Aici am crescut ca om şi ca jucător”, a declarat fotbalistul. Neymar joacă la PSG din 2017. El a jucat în 112 meciuri, a înscris 85 de goluri şi a reuşit 51 de assist-uri pentru echipa franceză.

 

Radu a apărat o repriză la Inter

Formaţia Internazionale Milano, care a câştigat deja campionatul Italiei, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, echipa Sampdoria, într-un meci din etapa a XXXV-a a campionatului Italiei, în care Ionuţ Radu a jucat o repriză. Radu a intrat pe teren în minutul 46. Învingătorii au marcat prin Gagliardini (‘4), Sanchez (’27, ’37), Pinamonti (’62) şi Martinez (’70 - penalty). Pentru Sampdoria a înscris Candreva, în minutul 35.

Badea în locul lui Neagoe

Clubul Astra Giurgiu a anunţat, duminică, înlocuirea antrenorului Eugen Neagoe cu tehnicianul Ionuţ Badea, cu două etape rămase de jucat din acest campionat şi cel puţin un meci în Cupa României. Fost campion al României, ca jucător, Badea a antrenat naţionala României, că secund, dar şi la mai multe cluburi de Liga 1, ultimul fiind FC Argeş, cu care a promovat în urmă cu un an. Badea va antrena Astra alături de Dragoş Radu, fost fotbalist al echipei din Giurgiu în perioada 2001-2002 şi Casian Maghici, plus, din vechiul staff, Carmel Bărbulescu şi Ionuţ Boşneag. Primul joc al echipei Astra cu Ionuţ Badea pe bancă va fi marţi, manşa retur a semifinalei Cupei României, la Dinamo (după 1-0 pentru giurgiuveni, în tur).

Dinamo, campioană la handbal

Echipa de handbal masculin Dinamo Bucureşti a câştigat, matematic, titlul naţional, după ce a învins, sâmbătă, formaţia Minaur Baia Mare, scor 31-25 (14-7), în etapa a 28-a a Ligii Naţionale. În urma succesului, Dinamo Bucureşti a adunat 73 de puncte. Dinamoviştii mai au de disputat două partide din actuala stagiune, luni cu Poli Timişoara şi marţi cu Steaua Bucureşti, însă rezultatele nu mai pot afecta poziţia de lider şi obţinerea titlului naţional. Pe locul 2, Potaissa Turda mai are un singur meci de jucat, cu Minaur, în 11 mai, iar în clasament are 68 de puncte.

Te pup, papa!

Jucătoarea americană de tenis Sofia Kenin, locul 4 mondial, a anunţat că renunţă la colaborarea cu Alex, antrenorul ei, care îi este şi tată. „Nu a fost o decizie uşoară, pentru că am avut mult succes împreună. Voi fi mereu recunoscătoare pentru sacrificiile tatălui meu, care m-a adus unde sunt acum. Sunt foarte încântată pentru viitor şi abia aştept să lucrez cu o nouă echipă”, a anunţat sportiva americană. Sportiva de 22 de ani era antrenată de tatăl ei de la începutul carierei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri