Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Gabi Mărginean se transferă în Franţa

GALERIE
marginean-gabi
  • marginean-gabi
- +

 

Clubul francez Landerneau Bretagne Basket a anunţat, în vederea sezonului 2020-2021, transferul a trei baschetbaliste, între care şi componenta naţionalei României, Gabriela Mărginean. Gabriela Mărginean (33 de ani), Hortense Limouzin şi Luisa Geiseloder sunt noile transferuri ale clubului Bretagne Basket, care a mai anunţat şi prelungirea contractelor pentru cinci jucătoare din lotul actual. Gabriela Mărginean este componentă a naţionalei României, precum şi a reprezentativei 3x3, care este calificată la Jocurile Olimpice. De-a lungul carierei, Gabriela Mărginean a evoluat în mai multe campionate puternice din Europa, iar ultima dată a jucat în Turcia, la Cukurova University. Noua sa echipă, Landernau Bretagne Basket, a încheiat pe locul 4 în prima ligă franceză, ca urmare a suspendării sezonului 2019/2020. Clasarea îi aduce dreptul de joc în stagiunea viitoare şi în FIBA EuropeCup Women, noi reglementări fiind aşteptate din partea forului continental de profil.

Ce-a ajuns Dinamo

FC Dinamo a publicat, marţi, pe site-ul oficial, în conformitate cu Regulamentul Naţional de Licenţiere a Cluburilor şi de Fair-Play Financiar, ultimele informaţii financiare auditate. Potrivit acestora, clubul a înregistrat pierderi de peste nouă milioane de lei la finalul anului 2019. FC Dinamo a avut venituri din exploatare de 16,65 de milioane de lei şi cheltuieli de exploatare de aproape 26 de milioane de lei. Datoriile către angajaţi erau de 3,6 milioane de lei, iar cele către autorităţile fiscale, de 1,8 milioane de lei. În anul financiar 2019, Dinamo a plătit către agenţi/intermediari de jucători suma de 214.815 lei.

Campionat suspendat în Franţa

Liga Naţională de Handbal (LNH) din Franţa a decis, marţi, anularea finalului sezonului în primele două divizii, din cauza pandemiei Covid-19. Din prima ligă mai erau de disputat opt etape. De asemenea turneul Final Four al Cupei Ligii, programat iniţial la 15 şi 16 martie, a fost anulat. În urma anulării sezonului, PSG a fost declarat campioană, după 18 etape, echipa din capitala Franţei fiind neînvinsă şi având şase puncte avands faţă de ocupanta locului 2, Nantes. Pentru PSG, adversara echipei Dinamo în optimile de finală ale Ligii Campionilor, acesta este al şaselea trofeu la rând. Formaţia pariziană a obţinut dreptul de a participa în sezonul viitor al LC, competiţie la carea ar putea fi invitată şi Nantes. Nimes, Montpellier şi Toulouse vor juca în Liga Europeană, fosta Cupă EHF.

Şi asiaticii au tras oblonul

Competiţiile organizate sub egida AFC, înclusiv Liga Campionilor Asiei, au fost suspendate până la noi ordine, informează lequipe.fr. „Fiind una dintre primele confederaţii din fotbalul mondial care a luat măsuri preventive în faţa epidemiei Covid-19, această ultimă decizie consolidează angajamentul AFC de a asigura siguranţa şi bunăstarea jucătorilor, echipelor participante, oficialilor, suporterilor şi tuturor părţilor implicate”, a se arată într-un comunicat al AFC. Liga Campionilor Asiei era deja suspendată din martie şi după această nouă amânare meciurile s-ar putea relua în iulie, în faza grupelor, iar partidele din fazele eliminatorii ar putea avea loc în august. Mai puţin de două din cele şase etape ale fazei grupelor s-au desfăşurat până acum. 

Pleacă sau nu pleacă?

Fundaşul Sergio Ramos nu a primit încă nicio ofertă de prelungire a contractului cu Real Madrid, care expiră la finalul sezonului viitor. Cotidianul AS notează că jucătorul are contract până în 2021 şi şi-ar dori o prelungire pentru încă două sezoane. Însă, având în vedere că în 2021 va avea 35 de ani, Real Madrid i-ar putea oferi doar o prelungire pentru un sezon. AS subliniază că Real Madrid nu ar vrea totuşi să rişte ca jucătorul său emblematic să meargă la altă echipă înainte de Campionatul European din 2021, astfel că părţile ar putea ajunge la o înţelegere pentru două sezoane.

Tottenham nu-l dă pe Kane

Tottenham Hotspur nu are nicio intenţie de a-l lăsa pe atacantul Harry Kane să plece în această vară şi în niciun caz el nu va fi transferat la o adversară din Premier League. Kane, în vârstă de 26 de ani, a semnat un contract pe şase sezoane cu Spurs în iunie 2018. Luna trecută, el a spus că nu va rămâne la Tottenham doar de „dragul de a rămâne”, iar presa a scris că preşedintele Daniel Levy ar fi de acord să-l lase să plece însă pentru 200 de milioane de lire sterline. Manchester United este una dintre echipele care îl doreşte pe Kane. Harry Kane s-a format la Tottenham.

Sănătatea bate „il calcio”

Profesorul Giovanni Rezza, şeful departamentului pentru boli infecţioase de la Institutul italian de sănătate, a declarat că nu este de acord cu o reluare a campionatului de fotbal al Italiei în luna mai. „La final va fi o decizie politică. Dar, fiind un sport de contact, există un risc de transmitere. Cineva propunea o monitorizare mai strictă, cu teste repetate la jucători: Sincer, mi se pare cam trasă de păr această idee. Eu nu sunt de acord cu o reluare, dar este doar părerea mea”, a declarat Rezza. Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a anunţat, luni, că doreşte testarea tuturor jucătorilor din Serie A pentru Sars-CoV-2, la începutul lunii mai, în vederea reluării antrenamentelor.

Fellaini s-a vindecat

Fostul internaţional belgian Marouane Fellaini, acum la formaţia Shandong Luneng, a fost externat, marţi, după trei săptămâni, el fiind spitalizat în urma testării pozitive cu virusul Sars-CoV-2. „Fellaini a fost examinat, a fost declarat vindecat şi externat”, a anunţat clubul chinez. El va petrece 14 zile în carantină, aşa cum prevede protocolul în China, înainte de a reveni la antrenamente. La 22 martie, Fellaini, asimptomatic, a fost testat pozitiv cu Sars-CoV-2. Fellaini, 32 de ani, a mai jucat pentru Standard Liege, Everton şi Manchester United. El are 87 de prezenţe în naţionala Belgiei, din care s-a retars în urmă cu un an

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri