Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: Geiger debutează în campionatul maghiar

GALERIE
geiger-melinda.jjpg
  • geiger-melinda.jjpg
- +

 

Internaţionala Melinda Geiger a semnat un contract valabil până în vara anului 2019 cu formaţia ungară Siofok KC, după despărţirea pe cale amiabilă de echipa din prima ligă franceză Brest Bretagne Handball. Geiger s-a antrenat deja cu noua echipă şi va debuta în partida cu Vac, chiar în ultima zi din an. La Siofok mai joacă două componente ale naţionalei României, Gabriela Perianu şi Denisa Dedu. Melinda Geiger, care a participat la Campionatul Mondial din această lună, a mai evoluat în carieră la HCM Baia Mare, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Thüringer HC. Cu echipa României a câştigat medaliile de bronz la Campionatul European din 2010 şi la Campionatul Mondial din 2015.

Premiile FRH

Interul stânga Cristina Neagu (CSM Bucureşti) şi portarul Mihai Popescu (St. Raphael Var) au fost declaraţi cei mai buni handbalişti ai anului 2017 în urma unui sondaj la care au participat antrenorii din Liga Naţională. FR Handbal a acordat şi alte distincţii la finalul acestui an. Cristina Neagu câştigă pentru a cincea oară titlul de cea mai bună handbalistă a României, la fel ca şi portarul Mihai Popescu. Alte distincţii anunţate, sâmbătă, de FR Handbal sunt: Isabelle Gullden (CSM Bucureşti) – cea mai bună handbalistă străină din Liga Naţională, Cristian Fenici (Poli Timişoara) – cel mai bun handbalist român din Liga Naţională, Alexander Tiumenţev (CSM Bucureşti) – cel mai bun handbalist străin din Liga Naţională.

Un transfer îndelung aşteptat

Mijlocaşul portughez Adrien Silva va putea evolua în sfârşit pentru Leicester City, după ce transferul său de la Sporting Lisabona, în 5 septembrie, a fost anulat din cauza unei întârzieri de 14 secunde. La 5 septembrie, FIFA a anulat transferul mijlocaşului portughez Adrien Silva de la Sporting Lisabona la Leicester City pentru o întârziere de 14 secunde, faţă de expirarea perioadei de mercato. Clubul englez a transmis documentele şi oferta de 29 de milioane de euro, dar cu o infimă întârziere. Leicester a dorit să-l transfere pe Silva pentru a acoperi plecarea lui Danny Drinkwater la Chelsea. După patru luni, Adrien Silva a devenit oficial jucătorul celor de la Leicester.

S-a frânt seria “cetăţenilor”

Formaţia Manchester City s-a oprit la 18 victorii consecutive în campionatul Angliei, după ce a remizat, duminică, în deplasare, scor 0-0, împotriva echipei Crystal Palace. Gazdele au fost cât pe ce să obţină toate cele trei puncte, însă Luka Milivojevic a ratat o lovitură de la 11 metri în primul minut din prelungirile reprizei secunde, portarul Ederson reuşind să intervină. Chiar şi aşa, formaţia pregătită de Pep Guardiola a intrat în istorie prin cele 18 succese pe care le-a obţinut, aceasta fiind cea mai lungă serie de victorii înregistrată vreodată în campionatul Angliei. În clasament, Manchester City rămâne pe primul loc, cu 59 de puncte, la un avans de 14 puncte de ocupanta locului secund, Chelsesa Londra, şi la 15 de rivala Manchester United. Crystal Palace se află pe poziţia a 17-a, cu 19 puncte.

 

 

Discuţii între coreeni

Coreea de Sud a propus discuţii la cel mai înalt nivel cu oficialităţile de la Pyongyang, la 9 ianuarie, pentru îmbunătăţirea relaţiilor intercoreene, după ce Kim Jong-un a evocat o participare nord-coreeană la Jocurile Olimpice de iarnă, informează BBC.  "Sperăm că Sudul şi Nordul vor putea sta faţă în faţă pentru a discuta participarea Coreei de Nord la Jocurile de la Pyeongchang, dar şi alte aspecte de interes comun pentru îmbunătăţirea relaţiilor intercoreene", a declarat ministrul sud-coreean al Unificării, Cho Myoung-gyon. În discursul de Anul Nou, liderul nord-coreean Kim Jong-un a afirmat că este posibil ca ţara sa să trimită o echipă la Jocurile Olimpice de iarnă. Singurii sportivi nord-coreeni calificaţi la JO sunt patinatorii Ryom Tae-ok şi Kim Ju-sik. Deşi Coreea de Nord a ratat termenul de confirmare a participării lor, cei doi ar putea concura la invitaţia Comitetului Internaţional Olimpic.

 

Tipic scoţian

Liga scoţiană de fotbal (SPFL) nu are în plan introducerea tehnologiei care stabileşte dacă mingea a trecut în totalitate linia porţii, din cauza costului pe care conducătorii SPFL îl consideră "prohibitiv", a declarat un purtător de cuvânt al forului. Dezbaterea pe această temă a apărut după ce atacantul Oliver Shaw a marcat un gol în derbiul de miercuri al oraşului Edinburgh, între Heart of Midlothian şi Hibernian, dar arbitrul nu l-a validat. Reluările TV au arătat că mingea şutată de jucătorul formaţiei Hibernian a căzut dincolo de linia porţii după ce a ricoşat din transversală. în cele din urmă partida s-a terminat la egalitate, 0-0. "La fel ca în celelalte ligi europene, cu excepţia celor mai bogate, goal-line technology rămâne inaccesibilă pentru SPFL. Ne-ar costa milioane să o instalăm pe terenurile din prima ligă scoţiană", a declarat un purtător de cuvânt al ligii. SPFL încasează aproximativ 25 de milioane de euro pe sezon din cedarea drepturilor de televizare ale meciurilor din prima ligă. Goal-line technology este folosită în Anglia, Italia, Franţa şi Germania.

 

S-a rupt “Ibra”

Atacantul Zlatan Ibrahimovic s-a accidentat şi va lipsi o lună de pe teren, în timp ce Romelu Lukaku nu va juca în următoarele două partide, a anunţat antrenorul formaţiei Manchester United, José Mourinho. Acesta a spus că Ibrahimovic are o "problemă serioasă" şi nu va putea evolua timp de o lună. Romelu Lukaku, care a suferit un traumatism cranian la meciul cu Southampton, scor 0-0, va lipsi două meciuri, pentru a respecta protocolul federaţiai engleze în cazul comoţiilor cerebrale.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri