Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte:Grosu, lider în Turul Luxemburgului

GALERIE
aD00MjAmaGFzaD03YzAzOWM2MzFhNDk0ZTQ0Y2U2ZWZlZTM1YjBjZDlhYQ==.thumb
  • aD00MjAmaGFzaD03YzAzOWM2MzFhNDk0ZTQ0Y2U2ZWZlZTM1YjBjZDlhYQ==.thumb
- +

 

Ciclistul român Eduard-Michael Grosu (Nippo Delko One Provence) a trecut pe primul loc în clasamentul general în Turul Luxemburgului după etapa a treia, câştigată ieride germanul John Degenkolb (Lotto-Soudal).. Pe distanţa de 164,3 km, între Rosport şi Schifflange, John Degenkolb s-a impus la sprint, în faţa lui Grosu şi a belgianului Pieter Vanspeybrouck (Circus-Wanty Gobert), ambii sosind în acelaşi timp cu învingătorul. Degenkolb este la prima victorie în acest sezon. Germanul s-a retras din actuala ediţie a Turului Franţei după prima etapă, în urma unei căzături. Grosu, care a câştigat duminică Turul României, a trecut pe primul loc la general, detronându-l pe italianul Diego Ulissi (UAE Emirates), câştigătorul primei etape. Grosu are un avans de cinci secunde faţă de Ulissi.
 

Salt de trei locuri

Naţionala României a urcat trei poziţii, până pe locul 34, cu 1.483 de puncte, în primul clasament FIFA/Coca-Cola publicat după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus.Aversarele României din grupa de Liga Naţiunilor ocupă următoarele locuri: Austria - locul 27, cu 1.505 puncte, în coborâre o poziţie, Irlanda de Nord - locul 38, cu 1.468 de puncte, în coborâre două poziţii şi Norvegia - locul 44, cu 1.452 puncte, menţinere. Islanda, adversara echipei antrenate de Mirel Rădoi în play-off-ul pentru Euro-2020, ocupă locul 41, cu 1.457 de puncte, după o coborâre de două poziţii.

Cale liberă spre Euro 2023

UEFA a anunţat Federaţia Română de Fotbal că a aprobat dosarul de candidatură depus pentru EURO U21 din 2023, turneul final unde se vor stabili şi cele patru reprezentante europene la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, Competiţia continentală se desfăşoară începând din 1978, iar ediţia din 2023 ar fi cea cu numărul 24. Până în prezent, cele mai multe titluri continentale la această categorie de vârstă le au Italia şi Spania, câte 5, fiind urmate de Anglia, Rusia, Olanda şi Germania, fiecare cu câte două. UEFA va anunţa gazda turneului final din 2023 în luna decembrie. În cazul în care România va obţine organizarea EURO U21, cele 31 de partide vor fi găzduite pe opt stadioane din patru oraşe, Bucureşti, Giurgiu, Ploieşti şi Cluj.

Victorie de etapă pentru Kwiatkowski

Polonezul Michal Kwiatkowski (INEOS Grenadiers) s-a impus, ieri, în etapa a 18-a din Turul ciclist al Franţei, desfăşurată între Méribel şi La Roche-sur-Foron, pe distanţa de 175 kilometri. Acesta a fost urmat de coechipierul său ecuadorian Richard Carapaz şi de belgianul Wout van Aert (Jumbo). Slovenul Primoz Roglic (Jumba Visma) rămâne lider al clasamentului general. El este urmat de Tadej Pogacar (UAE) la 57 de secunde şi Miguel Angel Lopez (Astana) la un minut şi 27 de secunde. Etapa a XIX-a va avea loc vineri, pe distanţa de 166,5 kilometri, între Bourg-en-Bresse şi Champagnole.

 

În onoarea lui Billie Jean

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat, joi, că Fed Cup a primit numele Billie Jean King Cup. Pentru prima dată o competiţie majoră globală pe echipe primeşte numele unei femei. “Este o onoare faptul că îmi poartă numele cupa mondială feminină de tenis şi este o responsabilitate pe care nu o tratez cu uşurinţă”, a declarat fosta sportivă. Billie Jean King şi-a dedicat viaţa luptei împotriva discriminării, iar valorile pe care le reprezintă reprezintă simbolurile turneului la care participă 116 naţiuni, notează itftennis.com.King are în palmares şapte trofee Fed Cup.

Probleme cu Koeman, la Barça

Antrenorul Ronald Koeman ar putea să nu stea pe banca echipei FC Barcelona la debutul în noul sezon al LaLiga, potrivit postului Cadena Cope, Aceasta pentru că oficialii Barcelonei nu au găsit încă un acord cu fostul antrenor principal Quique Setien, care a fost demis din funcţie după înfrângerea din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, scor 2-8, cu Bayern München. Atât timp cât Barcelonaa nu găseşte un acord financiar privind ultimul an de contract din înţelegerea cu Setien, olandezul nu poate sta pe banca de rezerve a echipei, la meciuri oficiale.

Sancţiuni după PSG-OM

Comisia de disciplină a ligii franceze de fotbal profesionist l-a suspendat şase jocuri pe mijlocaşul Layvin Kurzawa de la PSG, după incidentele din finalul meciului cu Olympique Marseille. Jordan Amavi (Marseille) a fost suspendat trei meciuri, Neymar (PSG) a primit două partide plus una cu suspendare, Leandro Paredes (PSG) a „luat” două etape de suspendare, iar Dario Benedetto (Marseille), una. Comisia continuă analiza acuzaţiilor de rasism, formulate de Neymar la adresa lui Alvaro Gonzalez (Marseille). Vinovat că ar fi scuipat în direcţia lui Gonzalez, Angel Di Maria (PSG) va veni în faţa comisiei săptămâna viitoare, astfel că el va evolua în meciul cu Nice de duminică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri