Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Hagi, determinant la Glasgow

GALERIE
hagi-ianis-rangers-bucuros
  • hagi-ianis-rangers-bucuros
- +

 

Fotbalistul echipei Glasgow Rangers, Ianis Hagi, a contribuit decisiv la victoria obţinută, joi seară, pe teren propriu, scor 3-2, în faţa formaţiei Sporting Braga, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, meci la care oaspeţii au condus cu 2-0. Ianis Hagi a înscris două goluri, în minutele 67 şi 82. Pentru învingători a marcat şi Ayodele-Aribo (’75), iar Braga a înscris prin Fransergio (’11) şi Ruiz (’59). Hagi a jucat pe toată durata partidei, sub privirile tatălui său, Gheorghe Hagi, prezent în tribună. Pentru evoluția sa, Ianis a fost ales în echipa săptămânii din Liga Europa.Jucătorul etapei. însă, a fost, atacantul Diogo Jota (Wolverhampton), care a înscris trei goluri în partida cu Espanyol Barcelona, scor 4-0.

Revanșă palidă în fața unguroaicelor

Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti a învins ieri, pe teren propriu, formaţia ungară Fer Budapesta, scor 27-24 (16-13), în cea de-a patra partidă din grupa principală I a Ligii Campionilor. Pentru CSM au marcat: Cristina Neagu 8 goluri, Dragana Cvijic7, Andrea Lekic 4, Grbic 3, Gabriela Perianu 2, Crina Pintea 2 și Carmen Martin 1.Reamintim că în tur, Ferencvaros a învins CSM cu 33-23. Celelalte partide ale etapei vor fi astăzi și mâine: Rostov Don – Metz şi Team Esbjerg – Vipers.

Mitriță a înscris în Liga Campionilor

New York City FC a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 5-3 (2-1), formaţia San Carlos din Costa Rica, în manşa I a optimilor de finală ale Ligii Campionilor CONCACAF. Atacantul oaspeţilor Alexandru Mitriţă a marcat ultimul gol al meciului, în minutul 90^2. Brazilianul Heber a reuşit o triplă, în minutele 13, 35 şi 51 (penalty), iar al patrulea gol a fost înscris de Callens '61. Pentru gazde au marcat Jorman Aguilar ('45), Mena( '63) şi Browne('69). Mitriţă a jucat tot meciul şi a primti un cartonaş galben, în minutul 77.

Schimbări pentru meciul cu Spania

Staff-ul tehnic al echipei României a efectuat nu mai puţin de opt schimbări în formula pentru partida cu Spania, faţă de jocul pierdut cu Portugalia, în Rugby Europe Championship 2020.
Din cele opt schimbări, cinci sunt la grămadă, iar trei pe linia de treisferturi. Astfel, prima linie este schimbată în totalitate, urmând să înceapă Savin, Căpăţînă şi Pungea, în linia a doua revine Johan van Heerden, în linia a treia revine la închidere Cristi Chirică, refăcut după o accidentare, potrivit FRR. La uvertură va începe meciul Daniel Plai, iar pe linia de treisferturi sunt două schimbări, noutăţile fiind aripa Onuţu şi centrul Fercu. România vine după două meciuri pierdute în deplasare, 13-41 cu Georgia şi 11-22 cu Portugalia, iar meciul cu Spania este primul pe teren propriu în acest an, urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 15:00, pe Stadionul Municipal din Botoşani.
 

Chiricheș e apt de joc

Fundaşul Vlad Chiricheş, care a fost accidentat patru luni, s-a antrenat normal, joi, cu lotul echipei Sassuolo şi ar putea fi convocat de antrenorul Roberto De Zerbi pentru meciul cu Atalanta, informează presa italiană. Însă nu este exclus ca fundaşul român să joace un meci cu echipa Primavera înainte de a reveni în Serie A. Meciul Atalanta - Sassuolo este programat duminică, de la ora 16.00, în etapa a a XXV-a a campionatului italian. Împrumutat în vară de Sassuolo de la Napoli, Chiricheş, 30 de ani, s-a accidentat la 12 octombrie 2019, în prima repriză a meciului Insulele Feroe - România, scor 0-3. El a suferit o leziune musculară la bicepsul femural drept.

În memoria echipei de aur

Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) a dezvelit, joi, la sediul său din Rio de Janeiro, o statuie a lui Pelé, pentru a marca 50 de ani de la Cupa Mondială câştigată de selecţionata cariocas, în 1970. Pelé, care va împli 80 de ani în octombrie şi care nu poate merge, nu a fost prezent la ceremonia de la muzeul CBF, dar a văzut statuia, pe care a apreciat-o ca fiind "perfectă". Jairzinho, Clodoaldo şi Brito au fost jucătorii din echipa care a cucerit trofeul prezenţi la evenimentul de joi, alături de actualul selecţioner al Braziliei, Tite. Echipa Braziliei condusă de Pele şi din care mai făceau parte Gerson, Tostao, Rivelino şi Carlos Alberto este considerată una dintre cele mai bune formaţii din toate timpurile. La competiţia din Mexic, brazilienii au câştigat toate cele şapte meciuri jucate, învingând în finală pe Stadionul Azteca, cu scorul de 4-1, naţionala Italiei.

Abitbol, omagiată la Paris

Sarah Abitbol a fost ovaţionată, ieri, la Paris, la o Convenţia pentru prevenirea violenţelor sexuale în sport, eveniment organizat la trei săptămâni după publicarea cărţii-mărturie a fostei patinatoare, care a dus la un val de dezvăluiri cu privire la abuzurile din sportul francez. Convenţia a fost organizată la iniţiativa ministrului francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu. În cartea “Un si long silence” (O tăcere atât de lungă), Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franţei la patinaj artistic în proba de perechi, a susţinut că a fost violată de antrenorul său, Gilles Beyer, în perioada 1990-1992. Mărturisirile din carte au dus şi la alte dezvăluiri cu privire la violenţele sexuale din sportul francez.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri