Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Ianis Hagi a intrat la pauză în derbiul scoțian

GALERIE
index
  • index
- +

 

Formaţia Glasgow Rangers, cu Ianis Hagi pe teren o repriză, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Celtic Glasgow, într-un meci din etapa a XXII-a a campionatului Scoţiei. În minutul 62, de la Celtic a fost eliminat Bitton. Tot un jucător al oaspeţilor a fost cel care a marcat unicul gol al partidei, McGregor, în minutul 70, în propria poartă. Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 46. Glasgow Rangers este lider în clasament, cu 62 de puncte (22 de jocuri), iar Celtic este pe locul doi, cu 43 de puncte şi 19 jocuri.

Decepţie pentru Şumudică

Formaţia Gaziantep FK, antrenată de Marius Şumudică, a remizat, sâmbătă, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Erzurum BB, într-un meci din etapa a XVI-a a campionatului Turciei, în care adversarii au marcat la final. Pentru Gaziantep FK a înscris Mirallas, în minutul 69. Gazdele au egalat prin Başsan, în minutul 90+6, dintr-un penalti acordat cu uşurinţă şi contestat de gruparea oaspete Alin Toşca a fost integralist la echipa lui Şumudică. Alexandru Maxim a fost suspendat pentru acest joc. Gaziantep ocupă locul IV în Superliga turcă, cu 28 de puncte, după Beşiktas (31), Alanyaspor (30) şi Galatasaray (30)

Hamilton a devenit Sir Lewis

Pilotul echipei Mercedes Lewis Hamilton a primit titlul de cavaler al Imperiului Britanic, după ce a câştigat a şaptea oară Campionatul Mondial de Formula 1. Hamilton, în vârstă de 35 de ani, este al patrulea pilot de Formula 1 care primeşte această distincţie, după alţi doi britanici, Stirling Moss şi Jackie Stewart şi după australianul Jack Brabham, dar e primul care devine „Sir” în timp ce se află încă în activitate. Lewis Hamilton nu este cel mai tânăr sportiv britanic ridicat la rangul de cavaler. În 2017, tenismanul Andy Murray devenea „Sir” la vârsta de 29 de ani. De asemenea, cicliştii Bradley Wiggins şi Chris Hoy au primit aceeaşi distincţie la vârsta de 32 de ani. Decorarea lui Hamilton a fost pusă sub semnul îndoielii pentru că locuieşte la Monaco, un paradis fiscal. Totodată, el a fost vizat de o anchetă după ce şi-a înregistrat avionul personal în Insula Man, un alt paradis fiscal.

Nu mai ziceţi „negrişor”„

Fotbalistul echipei Manchester United, Edinson Cavani, a fost suspendat trei jocuri şi amendat cu 100.000 de lire sterline pentru un mesaj de pe Instagram, considerat de federaţia engleză (FA) “jignitor, abuziv şi nepotrivit”. Cavani a recunoscut că a încălcat regulamentul FA. La 29 noiembrie, după un meci cu Southampton, scor 3-2, la care Manchester United a revenit de la 0-2 şi Cavani a înscris două goluri pe final, uruguayanul a reacţionat la un mesaj de felicitări de pe Instagram venit de la un fan scriind “Gracias, negrito!”Federaţia este însă foarte strictă în ceea ce priveşte mesajele jucătorilor pe reţelele de socializare şi nu autorizează niciun derapaj, mai ales dacă mesajele au conotaţie rasistă, astfel că Edinson Cavani a fost sancţionat.

Querrey a scăpat ieftin din Rusia

Tenismenul american Sam Querrey, locul 53 ATP, a primit o amendă de 20.000 de dolari (aproximativ 16.200 de euro) pentru că a fugit din Rusia după ce a fost testat pozitiv cu noul cornavirus, informează AFP. Însă pedeapsa este cu suspendare pentru o perioadă de probaţiune de şase luni. În octombrie, Sam Querrey a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi a fugit din Rusia, unde trebuia să participe la turneul de la Sankt Petersburg. Querrey a fost testat pozitiv înaintea meciului cu canadianul Denis Shapovalov, din turul I al competiţiei. Soţia şi fiul în vârstă de opt luni care l-au însoţit au fost testaţi şi ei pozitiv, toată familia fiind plasată în izolare într-un hotel de lux din Sankt Petersburg. Apoi Sam Querrey ar fi primit un telefon de la cineva care îl anunţa că familia lui ar putea fi spitalizată dacă apar simptome. Semifinalistul de la Wimbledon din 2017, îngrijorat că ar putea fi separat de bebeluşul său, a decis să-şi facă bagajele şi să părăsească Rusia cu un zbor privat către o destinaţie necunoscută.

 

Primul deces în Raliul Dakar

Pilotul portughez de motocros Paulo Gonçalves, de la echipa Hero, a decedat în timpul etapei a VII-a a Raliului Dakar, în Arabia Saudită. Gonçalves, a fost victima unei căzături, la kilometrul 276 al probei speciale dintre Riyad şi Wadi Al-Dawasir. El a fost găsit în stare de inconştienţă şi în stop cardio-respirator de echipa medicală ajunsă la locul accidentului. După o încercare de resuscitare, el a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Layla, unde a fost constatat decesul. Paulo Gonçalves, campion mondial de rally cross country, în 2013, a ocupat locul al doilea la ediţia din 2015 a Raliului Dakar, după spaniolul Marc Coma.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri