Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Ianis, noul decar

GALERIE
ianis-decar
  • ianis-decar
- +

 

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, ieri că Ianis Hagi va purta tricoul cu numărul 10 la meciurile pe care naţionala României le va disputa cu selecţionatele Insulelor Feroe şi Norvegiei, în preliminariile Euro-2020. “După 19 ani şi patru luni, din nou pe un tricou al echipei naţionale de seniori, deasupra numărului 10, scrie HAGI. Asta pentru că Ianis va purta acest număr în premieră la prima reprezentativă, pentru partidele cu Insulele Feroe şi Norvegia. Ultimul meci pentru tatăl său cu acest număr pentru România a fost împotriva Italiei, la Euro, în iunie 2000”, se arată pe site-ul FRF. “Sunt bucuros şi mândru, dar mai presus de toate simt o responsabilitate în plus. În fiecare zi îmi propun să muncesc şi mai mult, pentru a-i bucura pe suporteri. Împreună cu colegii mei avem datoria să îi facem fericiţi pe români!”, a declarat Ianis Hagi.

Recordul minigaleriilor

Federaţia Română de Fptbal a anunţat, miercuri, că 26.414 copii şi însoţitori s-au înscris pentru a asista la meciul România – Norvegia, din preliminariile Euro-2020. Acest număr s-a înregistrat cu patru ore înaintea termenului de înscriere pentru bilete gratuite la partida din 15 octombrie, de pe Arena Naţională. Recordul all-time de spectatori legat de o partidă UEFA la care este permis exclusiv accesul copiilor este de 22.000 de fani şi datează de luna trecută, la jocul Partizan Belgrad – AZ Alkmaar, din Liga Europa.

Andone a scăpat de umbra lui Alexa

Clubul Astra Giurgiu a anunţat, ieri că antrenorul Dan Alexa a acceptat suspendarea angajamentului său cu gruparea giurgiuveană. În perioada în care contractul este suspendat se vor continua discuţiile cu tehnicianul pentru rezilierea înţelegerii. Lotul Astrei a plecat într-un cantonament centralizat la Curtea de Argeş, unde echipa va sta până duminică, alături de noul antrenor, Bogdan Andone, care urmează să semneze un angajament cu obiectiv imediat calificarea în play-off. Andone, care a mai lucrat la Astra în sezonul în care echipa a câştigat titlul, va fi ajutat de Octavian Chihaia, Vasile Maftei, italianul Massimo Stalteri şi Ionuţ Boşneag.

Asul aşilor

 John Isner (17 ATP) a reuşit peste 1.000 de aşi în anul 2019. Performanţa a venit în urma meciului pierdut joi, contra lui Novak Djokovic, din optimile de finală ale turneului din Shanghai, scor 5-7, 3-6. Înaintea meciului cu liderul mondial, Isner avea 998 de aşi în acest an. Cu alte nouă puncte făcute direct din serviciu, americanul a doborât bariera de 1.000 de aşi, performanţă realizată pentru a şasea oară în carieră. De asemenea, Isner, care are o înălţime de 2.08m, a reuşit în şase sezoane să fie jucătorul cu cei mai mulţi aşi reuşiţi. În acest an, sportivul de 34 de ani îl poate depăşi la acest capitol pe Goran Ivanisevic, fiind la o distanţă apreciabilă de urmăritorii săi.

Tite s-a supărat pe FIFA

Selecţionerul Braziliei, Tite, a criticat confederaţia braziliană pentru că nu ţine cont de datele FIFA pentru meciurile internaţionale, el precizând că îi pare rău că este nevoit să îi facă pe jucători să rateze partide importante de campionat şi cupă. “Atunci când joacă echipa naţională n-ar trebui să fie meciuri la nivel de echipe de club. Îmi aleg jucătorii şi o fac cu inima grea”, a spus Tite cu o zi înainte de meciul amical pe care naţionala Braziliei îl va disputa cu Senegal, în Singapore. Ca urmare a convocărilor la echipa naţională, liderul Flamengo nu îi va avea în lot pe fundaşul Rodrigo Caio şi pe atacantul Gabriel Barbosa la cel puţin două meciuri şi Palmeiras, echipa de pe locul doi, nu îl va avea pe portarul Weverton la partida de miercuri cu formaţia de pe locul trei, Santos.

Naomi a ales Japonia

Jucătoarea Naomi Osaka, locul trei WTA, care locuieşte în SUA de la vârsta de 3 ani, a decis să aleagă cetăţenia japoneză, în defavoarea celei americane, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Născută în Japonia din mamă japoneză şi tată haitian, Osaka a declarat pentru NHK că a făcut paşii administrativi necesari pentru cetăţenia japoneză înaintea zilei sale de naştere, care este săptămâna viitoare.Potrivit legislaţiei japoneze, o persoană japoneză care are mai mult de o naţionalitate trebuie să aleagă una înainte să împlinească 22 de ani. “Este un sentiment special să încerc să ajung la Jocurile Olimpice ca să reprezint Japonia. Cred că voi putea pune mai multă emoţie jucând pentru mândria ţării”, a declarat Osaka.Sportiva a precizat că vrea să obţină aurul olimpic.

Petr Cech a trecut pe hochei

 pe Petr Cech (37 de ani), fostul portar de la Chelsea şi Arsenal, retras din activitatea de fotbalist în acest an, a devenit jucător de hochei al echipei britanice Guildford Phoenix. Anunţul a fost făcut de clubul britanic, miercuri seara, prin intermediul reţelelor de socializare. Petr Cech, care va evolua tot pe postul de portar, a declarat că hocheiul este una dintre pasiunile sale mai vechi. Guildford Phoenix este o echipă de hochei fondată în 2017, care evoluează în al patrulea eşalon brianic. Petr Cech poate debuta la noua sa formaţie duminică, în meciul contra celor de la Swindon Wildcats 2. Cech s-a retras din activitatea de fotbalist în 2019, de la Arsenal. Alături de „tunari”, portarul a câştigat Cupa Angliei şi două Supercupe. Jucătorul ceh a avut cele mai mari realizări din carieră la Chelsea, unde a obţinut Liga Campionilor, Europa League, patru titluri în Premier League, patru Cupe ale Angliei, trei Cupe ale Ligii şi patru Supercupe.

 

Danielle Collins e grav bolnavă

Jucătoarea americană de tenis Danielle Collins a anunţat că suferă de poliartrită reumatoidă. Sportiva de 25 de ani, locul 33 mondial, a anunţat că a început deja tratamentul contra acestei boli şi a subliniat că este optimistă în ceea ce priveşte o revenire în competiţie. Poliartrita reumatoidă este o maladie autoimună severă care afectează articulaţiile. Şi daneza Caroline Wozniacki, în vârstă de 29 de ani, a anunţat la finalul anului trecut că suferă de această boală.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri