Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe si marunte: Iordache Dragomir, aproape de podium

GALERIE
@@Dragomir-iordache-tir
  • @@Dragomir-iordache-tir
- +

 

Puşcaşul ieşean Dragomir Iordache pregătit la CS Politehnica de Mihai Axinte, a ocupat locul IV în proba de 3X40 m glonţ, 50 m la Cupa Mondială pentru Juniori, competiţie desfăşurată la Sydney. Pe primele trei locuri s-au clasat, în ordine, Zhang Changhong (China) – 451,6 p, Sebastian Langström (Finlanda) – 448 p  şi Zalan Pekler (Ungaria) – 439 p. Tiristul ieşean a înregistrat rezultatul de 423, 1 puncte. Iordache Dragomir a câştigat în ultimii doi ani titlul de cel mai bun sportiv al Municipiului Iaşi.

În play-off şi la futsal

Echipa de futsal CSM Politehnica Iaşi s-a calificat în play-off-ul Ligii I, după ce a învins, cu 9-2 (3-1) în ultima etapă a sezonului regulat, formaţia Muncitorul Reşiţa. Ieşenii, antrenaţi de Nelu Stancea şi Florin Nichifor, au jucat la cote maxime, vedeta echipei fiind Andrei Despan, autor a şase goluri. Celelalte reuşite au aparţinut lui Ruxandari, V.Pricop şi Guţu. La echipa ieşeană au evoluat, Pădure (Grigoraş) – Ruxandari, Despan, Toni, V.Pricop, Guţu, Oliva, Mircia, Nistor. În urma acestui succes categoric, CSM Poli s-a calificat în turneul play-off, acolo unde cele şase echipe promovate (Autobergamo Deva, United Galaţi, Informatica Timişoara, FK Odorheiu Secuiesc, Dunărea Călăraşi, Iaşi) vor fi împărţite în două grupe a câte trei echipe fiecare şi după patru meciuri (tur-retur), câştigătoarele grupelor vor disputa finala campionatului.  Vă reamintim că CSM Poli Iaşi a ajuns şi în turneul final (FINAL FOUR) al Cupei României de futsal, de la Miercurea Ciuc, din zilele de 28 şi 29 martie 2018.

 

 

Se joacă la Uricani?

 

Astăzi, de la ora 11:00, la Miroslava, ar trebui să se dispute meciul de fotbal dintre formaţia locală Ştiinţa şi CS Mioveni, din etapa a XXVI-a a Ligii a II-a de fotbal. Disputarea partidei este sub semnul întrebării. “Ţinând cont de starea vremii, a fost înaintată o cerere de amânare a partidei către FRF. Adresa a fost făcută şi de noi şi de echipa din Mioveni. Nevenind niciun răspuns oficial până cu 24 de ore înainte de startul meciului, ambele echipe se vor prezenta sâmbătă dimineaţă la teren. Decizia de jucare a partidei urmează a fi luată de oficialii partidei, în funcţie de starea terenului” a declarat antrenorul principal al grupării ieşene, Adrian Kerezsy.

Înaintea rundei a XXVI-a, Miroslava ocupă locul XVII, al clasamentului, cu 24 de puncte, la fel ca Pandurii, echipă care ocupă ultima poziţie neretrogradantă, XV, iar argeşenii sunt pe VIII, cu 31 de puncte. (Ovidiu MINEA)

Handbal pe săturate la Cluj

Naţionala de handbal feminin tineret a României a învins ieri, la Cluj, reprezentativa similară a Croaţiei, cu scorul de 33-25 (17-14), în primul meci din grupa a doua de calificare la Campionatul Mondial din acest an. Tot ieri, în prima partidă a zilei, Ucraina a învins Georgia, scor 37-16 (21-9). România va întâlni astăzi de la ora 16:00 Georgia şi mâine de la 11:00, echipa Ucrainei. Primele două clasate din grupă se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial din acest an, găzduit de Ungaria, între 1-15 iulie. Fanii handbalului vor avea ocazia să asiste şi la partida de senioare, dintre România şi Rusia, programată duminică, de la ora 18.30, în preliminariile CE2018.

Muntean, al cincilea la inele

Gimnastul Andrei Muntean s-a clasat, ieri, pe locul V în finală la inele, la Cupa Mondială de la Doha. Muntean va lua startul şi în finală la paralele, programată astăzi. Andrei Muntean, care intrase în finală de pe locul III al calificărilor, a fost notat cu 14.633, cu care s-a clasat doar pe locul V. în calificări a obţinut nota 14.766. Medalia de aur la inele a fost câştigată de Igor Radivilov (Ucraina, 15.266). Ceilalţi gimnaşti tricolori, fete şi băieţi, prezenţi la Doha au ratat finalele.În finală la cal cu mânere a obţinut un loc, în calificările de miercuri, şi Cristian Băţagă, dar s-a accidentat la tendonul ahilian şi nu a mai putut continua competiţia.

Uşeriu, onorat în capitală

Primăria Capitalei ar urma să îi ofere titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei maratonistului Tiberiu Uşeriu, care reprezintă "un exemplu de curaj, voinţă, dăruire şi performanţă”, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului (CGMB). În expunerea de motive a proiectului, se arată că Tibi Uşeriu, în vârstă de 42 de ani, este singurul est-european care a reuşit să termine ultramaratonul de 563 de kilometri de la Cercul Polar, pentru al treilea an consecutiv. Tiberiu Uşeriu a câştigat anul acesta cursa de plus 350 de mile a Maratonului Arctic Ultra 6633, pentru a treia oară consecutiv. Maratonul canadian este considerat cel mai dur din lume. Ceilalţi trei români care au luat startul au abandonat în primele două zile.

Novara, opţiune pentru Bucureşti

Echipa italiană de volei feminin Igor Gorgonzola Novara a făcut un pas mare spre semifinala Turneului Final Four  al Ligii Campionilor, de la Bucureşti, în care o va întâlni pe campioana României, Volei Alba Blaj. Novara a învins, în deplasare, în manşa tur din Play-off 6 formaţia turcă Galatasaray Istanbul, cu 3-2, şi are prima şansă în retur, pe teren propriu, în 5 aprilie. Celelalte partide din play-off şase, manşa tur s-au încheiat astfel: Volero Zürich - VakifBank Istanbul 0-3 şi  Imoco Volley Conegliano – Dinamo Kazan 3-0. Partidele retur vor avea loc în 4 şi 5 aprilie. Câştigătoarea din dubla Volero – Istanbul va întâlni învingătoarea din disputa Conegliano – Kazan, într-o semifinală a F4, în timp ce Volei Alba Blaj se va duela cu Galatasaray sau Novara în cea de-a doua. Turneul Final Four va avea loc în 5-6 mai, la Bucureşti. Semifinala în care va juca Volei Alba Blaj va fi prima, în 5 mai, iar a doua zi se vor disputa finalele pentru medalii.

 Wozniacki nu vine la Stuttgart

Daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, a preferat un turneu mai uşor pentru debutul pe zgură în acest sezon, competiţia de categorie WTA International de la Istanbul, care începe în 23 aprilie. În aceeaşi perioadă, toate celelalte jucătoare din Top 10 WTA, cu excepţia americancei Venus Williams, locul 8 WTA, vor evolua la turneul de la Stuttgart, de categorie Premier. Semifinalistă în 2017, Simona Halep conduce lista jucătoarelor direct acceptate la Porsche Tennis Grand Prix, la care va evolua şi rusoaica Maria Şarapova. Fostul lider WTA a jucat la Stuittgart primul turneu după ce i-a expirat anul trecut suspendarea pentru dopaj, chiar în prima zi în care a putut concura. Wozniacki nu a mai jucat la Stuttgart din 2015, când a ajuns în finală, pierdută în faţa germanei Angelique Kerber, iar la Istanbul din 2014, când a câştigat turneul. Daneza ar putea avea în Turcia, în acest an, două adversare din România, Sorana Cîrstea şi Irina Begu fiind şi ele înscrise în competiţie.

Tragedie în familia Cañizares

Santi, fiul în vârstă de cinci ani al fostului portar al naţionalei Spaniei, Santiago Cañizares a decedat din cauza unei afecţiuni grave, cu care s-a luptat aproape un an. "Fiul meu Santi a murit. Cred că ar trebui să fiu eu cel care vă spune, cu recunoştinţă pentru toate dovezile de sprijin şi afecţiune pe care le-am primit de la voi. El a plecat înconjurat de pace şi şi-a înţeles misiunea în aceşti cinci ani în care ne-a fost alături", a scrsi Cañizares. Santi era unul dintre tripleţii lui Cañizares şi unul dintre cei patru copii pe care acesta îi are cu a doua soţie, Mayte Garcia.  În vârstă de 48 de ani, Cañizares a fost unul dintre cei mai buni portari la finalul anilor 90 şi la începutul acestui secol. El a evoluat pentru Real Madrid şi Celta Vigo, înainte de a ajunge al FC Valencia, unde şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei. Cañizares are 46 de selecţii în naţională.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri