Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Lewandowski – The Best

GALERIE
@@@baxevanos-rusescu-iasi-clinceni
  • @@@baxevanos-rusescu-iasi-clinceni
- +

 

Polonezul Robert Lewandowski (Bayern München) a câştigat a câştigat trofeul FIFA “The Best”, el fiind recompensat în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat online, joi seară, din cauza pandemiei de coronavirus.Mai erau nominalizaţi pentru acest trofeu Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo. Cel mai bun antrenor din fotbalul masculin a fost desemna Jürgen Klopp (FC Liverpool), iar cel mai bun portar, Manuel Neuer (Bayern). Premiul Puskas pentru cel mai frumos gol a revenit coreeanul Son-Heung-min (Tottenham). În fotbalul feminin, trofeul „FIFA The Best” a revenit englezoaicei Lucy Bronze.

E primăvară în ianuarie

Pauza competiţională în Liga I va fi foarte scurtă în acest an. Prima etapă a returului sezonului regulat se va disputa în perioada 12-15 ianuarie şi va fi precedată, duminică 10 ianuarie de restanţa FC Viitorul – FC Hermannstadt din etapa a XII-a. Programul etapei, inaugurale (fără ore stabilite) sunt: Gaz Metan – FC Voluntari, CSU Craiova – Sepsi (marţi), Chindia – Poli Iaşi, FC Hermannstadt – Dinamo (miercuri), FC Botoşani – FC Argeş, CFR Cluj – Academica (joi), UTA – FC Viitorul, FCSB – Astra Giurgiu (vineri). Etapa următoare are loc între 16 şi 19 ianuarie, Poli Iaşi joacă luni, cu FC Botoşani pe teren propriu

„Câinii” s-au potolit

Formaţia CFR Cluj a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-0 (2-0), echipa Dinamo, într-un meci din etapa a XIV-a a Ligii I. Golurile au fost marcate de Debeljuh (’14) şi Păun (’44 -penalty). Lovitura de pedeapsă a fost acordat pentru o intervenţie a lui Puljic la Debeljuh. Pe final, în minutul 90+3, de la gazde a fost eliminat Bejan, el primind al doilea cartonaş galben.În clasament, CFR Cluj a acumulat 30 de puncte egalând FCSB înaintea meciului acesteia cu CSU Craiova.

Prandelli, profesorul lui Mutu

Antrenorii înscrişi la cursurile pentru obţinerea licenţei UEFA Pro au avut parte de un seminar online susţinut de Cesare Prandelli, antrenor la clubul italian Fiorentina. Timp de o oră şi jumătate, tehnicianul italian şi-a prezentat principiile după care se ghidează ca antrenor şi a răspuns întrebărilor venite de la cursanţi.Antrenori înscrişi la licenţa UEFA Pro sunt următorii: Mirel Rădoi, Nicolae Constantin, Octavian Chihaia, Marius Măldărăşanu, Adrian Mutu, Dorin Goian, Florin Bratu, Nicolae Grigore, Dorin Docolin, Costin Curelea, Laszlo Balint, Cristian Todea, Dinu Todoran, Valentin Negru, Nicolae Croitoru, Daniel Sima, Andrei Erimia, Irina Giurgiu, Dumitru Suciu.

 

Ineos a luat acţiuni în F1

Grupul britanic Ineos a intrat în acţionariatul echipei de Formula 1 Mercedes, preluând 33 la sută din acţiunile campioanei mondiale. Grupul german Daimler şi-a redus participaţia de la 60 la 33 la sută. Tot o treime din acţiuni are şi Toto Wolff, care va rămâne în postul de şef al echipei cel puţin până în 2023. Wolff este în funcţia de team principal din 2013 şi, din 2014, echipa a câştigat toate titlurile mondiale puse în joc, atât la constructori, cât şi la piloţi.Ineos a devenit sponsor al Mercedes F1 la începutul acestui an, adăugând acest sport în portofoliul său care include şi o echipă de ciclism şi un program de iahting în America's Cup.

Schalke schimbă antrenorii precum batistele

Antrenorul Manuel Baum a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Schalke 04, după mai puţin de trei luni de la instalarea în funcţie, din cauza rezultatelor slabe înregistrate.Baum, 41 de ani, fusese numit în funcţie la 30 septembrie, în locul lui David Wagner. Echipa din Gelsenkirchen va fi pregătită în continuare de olandezul Huub Stevens, numit interimar. Stevens cunoaşte echipa, pe care a antrenat-o în mai multe rânduri (din 1996 până în 2002, din 2011 până în 2012 şi la sfârşitul sezonului 2018-2019). Câştigătorul Cupei UEFA din 1997 îşi cunoaşte misiunea: să pună capăt unei serii de 30 de jocuri fără victorie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri