Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Mâine avem selecționer

GALERIE
index
  • index
- +

 

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat că federaţia va decide astăzi cine va fi noul selecţioner şi va face anunţul oficial sâmbătă. „Nu putem să facem aventuri. Trebuie să luăm un selecţioner care să ştie să câştige pentru că de antrenat nu este timp. Trebuie să ştii să câştigi şi într-un timp foarte scurt. Cinci zile, maximum, sunt până la primul meci”, a spus Mihai Stoichiţă pentru Antena Sport. Presa sportivă din capitală scrie că favorit pentru postul de selecţţioner este Edward Iordănescu.

Împrumută dacă poţi

FIFA a introdus noi reglementări pentru acordurile de împrumut, inclusiv o limită de jucători împrumutaţi la şi de la fiecare club. Conform unui comunicat, forul mondial a precizat că va fi permis „ o durată minimă de împrumut, intervalul dintre două perioade de transferuri, şi o durată maximă de împrumut, de un an” şi va fi interzisă subîmprumutarea jucătorilor la cluburi terţe. Totodată, FIFA limitează la opt jucători împrumutaţi de la şi la un club (până în 2023), număr care se va reduce la şapte în perioada 2023-2024, şi la şase î după 2024. Jucătorii cu vârsta de 21 de ani şi mai tineri şi fotbaliştii formaţi de club vor fi scutiţi de aceste limitări, potrivit forului mondial.

Eşec la limită

Campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a fost învinsă în deplasare, de formaţia Brest Bretagne Handball, scor 21-24 (11-11), în meci restant din etapa a IX-a a grupei A a Ligii Campionilor. Principala marcatoare a partidei a fost Cristina Neagu 7, pentru CSM. În urma rezultatului, CSM rămâne cu 10 puncte, pe locul 4. În următoarea rundă, CSM Bucureşti va întâlni, sâmbătă, pe teren propriu formaţia Borussia Dortmund.

Galata – la pământ

Fotbalistul echipei Galatasaray, Olimpiu Moruţan, a reuşit un assist în partida pierdută, joi, pe teren propriu, scor 1-3 (1-1), în faţa formaţiei Kasimpaşa, în etapa a XXII-a a campionatului Turciei. Moruţan a pasat decisiv pentru golul lui Dervişoglu, marcat în minutul 39, dar oaspeţii au întors rezultatul prin Doruk, Bozok şi Varga. Olimpiu Moruţan a jucat până în minutul 62. Celălalt român de la Galatasaray, Alexandru Cicâldău, a fost integralist.Galatasaray ocupă locul 13 în clasament, cu 27 de puncte, în timp ce Kasimpaşa este pe 15, cu 24 de puncte.

Omicron dă iama în olteni

Patronul Universităţii Craiova, Mihai Rotaru, a declarat, miercuri, că mai puţin de zece jucători din lot sunt apţi în acest moment, ca urmare a apariţiei unor noi cazuri de infectare cu coronavirus. Printre cei infectaţi se numără şi Dan Nistor. El a precizat că Universitatea Craiova a solicitat ca partida de sâmbătă cu Rapid să fie amânată pentru marţi, însă LPF a refuzat. Duminică, Mihai Rotaru anunţa că echipa olteană are 14 jucători infectaţi cu coronavirus. Echipa Universitatea Craiova are programat sâmbătă, la ora 20.00, meciul de pe teren propriu cu FC Rapid, contând pentru etapa a XXII-a a Ligii 1.

Marinică, zis fruntaşul

Echipa naţională a statului Malawi, antrenată de românul Mario Marinică, a obţinut în premieră calificarea în optimile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, competiţie găzduită de Camerun. Malawi a mai participat la CAN în 1984 şi 2010, dar nu a trecut de faza grupelor. Malawi a ocupat locul al treilea în Grupa B a competiţiei, cu patru puncte, după Senegal, cinci puncte, Guineea, tot patru puncte, şi înaintea reprezentatvei din Zimbabwe, trei puncte. Malawi a pierdut în faza grupelor cu Guineea, scor 0-1, a remizat cu Senegal, 0-0, şi a învins Zimbabwe, scor 2-1. Calificarea echipei lui Marinică a fost posibilă după ce Egiptul a învins, miercuri, naţionala Sudanului, scor 1-0. Învinşii au fost eliminaţi din competiţie, iar Malawi a prins un loc între cele mai bune patru formaţii de pe locurile 3 în cele şase grupe. La 25 ianuarie, Malawi va avea o misiune foarte dificilă în optimi, în faţa formaţiei Marocului, una dintre favoritele la câştigarea trofeului.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri