Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe si marunte:Mare succes pentru Andreea Chiţu

GALERIE
chitu-andreea-judo_2
  • chitu-andreea-judo_2
- +

 

Andreea Chiţu (30 de ani) face paşi mari spre Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Sportiva de la CSA Steaua a cucerit vineri medalia de aur la concursul Grand Prix de la Istanbul (Turcia), după un parcurs perfect la categoria 52 kg. Andreea Chiţu a avut un prim tur liber, după care a trecut prin descalificare de Katinka Szabo (Ungaria). În sferturile de finală, rusoaica Iulia Kazarina nu i-a rezistat niciun minut, meciul încheindu-se prin ippon. Nici brazilianca Sarah Menezes  nu a avut mai mult succes. Andreea a reuşit două procedee cotate cu wazaari, astfel că meciul s-a încheiat înainte de limită. Şi finala s-a încheiat tot prin ippon, învinsa româncei fiind Urantseseg Munkhbat (Mongolia). Cu punctele câştigate la Istanbul, Andreea Chiţu îşi consolidează locul olimpic în clasamentul mondial.

Viitorul s-a dezlănţuit în Bănie

După ce joi Astra Giurgiu a învins pe dealul Gruia pe favorita numărul 1 la titlu, CFR Cluj (scor, 3-1) ieri s-a întâmplat o altă dandana în Cupe României. Astra Giurgiu a învins, pe stadionul din Bănie, cu 2-1 formaţia Universitatea Craiova, deţinătoarea trofeului. Oltenii au deschis scorul în minutul 5, prin Bancu, iar pentru FC Viitorul au marcat Houri (’77) şi Rivaldinho (’89).Cele două partide s-au disputat în manşa tur a semifinalelor Cupei României. Partidele retur vor avea loc în zilele de 23-25 aprilie.

Osaka s-a luat după Simona

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, locul I WTA, a încheiat acordul cu producătorul de echipament sportiv Adidas şi a semnat un contract cu concurentul germanilor, Nike, informează Reuters. Este al doilea lider mondial din tenisul feminin pierdut de Adidas în favoarea Nike în ultima vreme, după Simona Halep. Ostaka va purta pentru prima dată echipamentul americanilor la turneul de la Stuttgart (22-28 aprilie). Naomi Osaka, 21 de ani, dublă câştigătoare de Grand Slam, US Open şi Australian Open, este una dintre cele mai apreciate sportive din lume din punct de vedere al marketingului. Ea are numeroase contracte de publicitate, între care se numără cele cu compania aeriană All Nippon Airways, constructorul auto Nissan şi producătorul de ceasuri Citizen.

Cătălina Ponor, ambasador al gimnasticii

Tripla campioană olimpică, gimnasta Cătălina Ponor a fost desemnată de către Federaţia Internaţională de specialitate, ambasador pentru Mondialele de Gimnastica de la Stuttgart, din luna octombrie. “Ambasador pentru gimnastica feminină, Cătălina are rolul de a transmite noilor generaţii de sportive, dar şi lumii , pasiunea pentru sport şi e îndemnată să împărtăşească din experienţa adunată intr-o carieră de excepţie. Cu stilul ei elegant, cu o longevitate remarcabilă,  treiediţii de Jocuri Olimpice, Ponor este o gimnastă de legendă, un campion de poveste”, scrie COSR. În cariera sa, Ponor a câştigat 23 de medalii-11 de aur, 6 de argint şi 6 de bronz.

Laboratorul de la Bucureşti, reacreditat

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a ridicat suspendarea acreditării laboratorului antidoping din Bucureşti, conform deciziei preşedintelui Comitetului Executiv al forului, din 4 aprilie. “Grupul Experţilor Laboratoarelor AMAD (LabEG), în timpul întâlnirii de la Lausanne din perioada 09-11 martie 2019, a revizuit statutul acreditării Laboratorului de Control Doping din România, suspendat din data de 29 noiembrie 2017. LabEG a concluzionat că Laboratorul a rezolvat toate problemele care au condus la suspendarea acreditării şi a consimţit, în unanimitate, că Laboratorul a îndeplinit toate criteriile Comitetului Disciplinar pentru reinstaurarea acreditării”, se arată într-un comunicat al LabEG. Laboratorul de la Bucureşti a fost suspendat de WADA în noiembrie 2017, din cauza nerespectării Standardului Internaţional pentru Laboratoare (ISL).

 

Un premiu pentru Sabatini

ITF a anunţat, ieri, că fosta sportivă argentiniană Gabriela Sabatini este câştigătoarea celui mai important premiu al forului internaţional, Philippe Chatrier. Acest premiu,  care poartă numele fostului preşedinte ITF, a fost introdus în 1996 şi le este acordat persoanelor sau organizaţiilor care au avut contribuţii semnificative în tenis, pe teren şi în afara terenului. Sabatini, care face parte din International Tennis Hall of Fame din 2006, a câştigat US Open la simplu în 1990 şi turneul de la Wimbledon la dublu în 1988, an în care a obţinut şi argintul olimpic la simplu. În 1996, s-a retras din activitatea sportivă, cu un palmares de 27 de trofee la simplu şi 14 la dublu. Cea mai bună clasare a carierei sale este locul trei mondial. După retragere, Sabatini şi-a continuat activitatea legată de tenis, ea promovând sportul şi ajutând copii din întreaga lume alături de UNICEF, UNESCO şi Special Olympics.

 

Atalanta a stabilit un record

Atalanta a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (4-0), formaţia Bologna, în etapa XXX-a a campionatului italian Serie A. Atalanta a marcat cele patru goluri în primele 15 minute ale meciului, prin Ilicici ('3 şi '5), Hateboer ('9) şi Zapata ('15), o pferformanţă nereuşită de nicio echipă în Serie A din 1932, de la un meci Juventus - Roma). Oaspeţii au reuşit golul de onoare în minutul 54, prin Orsolini. În urma acestui rezultat, Atalanta este pe locul V, cu 51 de puncte, apropiindu-se la un punct de AC Milan, care a acumulat 52 de puncte şi ocupă locul 4, de Liga Campionilor. Bologna este pe loc de retrogradare, 18, cu 27 de puncte, la un punct de primul loc care asigură menţinerea în Serie A, 17, ocupat de Empoli.

Ineos se bagă şi în fotbal

Jim Ratcliffe, patronul grupului Ineos cu activitate în îndustria chimică şi cel mai bogat om de afaceri din Marea Britanie, intenţionează să cumpere clubul francez OGC Nice, informează presa franceză. Jim Ratcliffe, 66 de ani, cu o avere estimată la aproape 25 de miliarde de euro, mai deţine un club de fotbal, Lausanne, şi, de curând a cumpărat echipa ciclistă Sky, transformată în Team Ineos. Clubul Nice este deţinut în prezent de oameni de afaceri chinezi şi americani. Robert, fratele lui Jim Ratcliffe, a fost, joi, la Nisa şi a discutat pe această temă cu Chien Lee, acţionarul majoritar al grupării. În acest sezon, după 30 de etape, echipa Nice, anternată de Patrick Vieira, este pe locul 8 în clasamentului Ligue 1, cu 44 de puncte.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri