Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Maxim e în pasă bună

GALERIE
Maxim-Gaziantep-Ankaragucu
  • Maxim-Gaziantep-Ankaragucu
- +

în care a condus cu 1-0, oaspeţii au înscris apoi două goluri şi Alexandru Maxim a adus egalarea, în minutul 78. Primul gol al gazdelor a fost înscris de Demir, în minutul 6. Pentru Kasimpaşa a marcat Thiam, în minutele 13 şi 37.Celălalt român de la Gaziantep FK, Alin Toşca, a fost integralist. Echipa românilor ocupă locul opt în clasament, cu 43 de puncte, în timp ce Kasimpaşa este pe zece, cu 40 de puncte. Lider este Istanbul Başakşehir, care are 66 de puncte.

Urmaşa Cristinei Neagu

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat, sâmbătă, că sportiva norvegiană Stine Oftedal a fost aleasă jucătoarea anului 2019. Dintre nominalizate a lipsit Cristina Neagu, singura din lume cu patru titluri câştigate. Oftedal este pentru prima dată jucătoarea anului. Ea a fost desemnată câştigătoare în baza prestaţiilor sale de la naţionala Norvegiei şi echipa Gyori Audi ETO. La masculin, cel mai bun handbalist din 2019 a fost ales Niklas Landin Jacobsen, component al naţionalei Danemarcei şi al echipei THV Kiel. Antrenorii anului 2019 sunt Emmanuel Mayonnade (Oland, Metz Handball) şi Nikolaj Jacobsen (Danemarca ,Rhein-Neckar Lowen).

 

Hamilton leagă victoriile

Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, ieri, Marele Premiu al Ungariei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Cu opt victorii pe circuitul Hungaroring, britanicul a egalat recordul lui Michael Schumacher de succese pe un circuit.Hamilton s-a impus şi în etapa a doua, la GP-ul Stiriei, săptămâna trecută. Pe locul doi s-a clasat în Ungaria Max Verstappen (Red Bull Racing), iar pe trei a terminat Valtteri Bottas (Mercedes). Tot 10 este completat de Lance Stroll (Racing Point), Alexander Albon (Red Bull Racing), Sebastian Vettel (Ferrari), Sergio Perez (Racing Point), Daniel Ricciardo (Renault), Kevin Magnussen (Haas F1 Team) şi Carlos Sainz (McLaren).

acestui meci, care reprezintă un risc major de răspândire a noului coronavirus.

„San Casillas” se întoarce

Fostul portar Iker Casillas revine la Real Madrid, după cinci ani. El va fi consilier al preşedintelui Florentino Perez. Potrivit Marca, atribuţiile clare ale Iker Casillas vor fi stabilite în următoarele săptămâni. În vârstă de 39 de ani, Casillas a suferit un atac de cord anul trecut, în timpul unui antrenament şi nu a mai jucat niciun meci oficial din aprilie 2019. Porto l-a inclus pe Casillas în personalul său tehnic şi l-a păstrat şi ca jucător, deşi el nu a mai apărut niciodată pe foaia de joc. Casillas s-a alăturat echipei FC Porto în 2015 după ce şi-a petrecut întreaga carieră până atunci la Real Madrid.

Ar vrea Rednic la Lille?

Gerard Lopez, patronul clubului francez Lille OSC, locul 4 în Ligue 1, a cumpărat gruparea belgiană Royal Execel Mouscron, care a fost antrenată în trecut de Mircea Rednic. Nouă sau zece jucători de la Liile vor întări noua aciziţie a lui Lopez, care ocupa locul 10 în clasament, în momentul în care sezonul a fost oprit definitiv în Belgia. Mouscron a obţinut in extremis dreptul de a participa în prima ligă belgiană, sezonul viitor, graţie unei scrisori de intenţie semnată de Gérard Lopez, acesta din urmă oferind suport logistic şi financiar de 6 milioane de euro. Lopez a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al Royal Excel (94 la sută) de la Pairoj Piempongsant.

Negativi vs Infectaţi

Poliţia spaniolă a decshis o anchetă pentru a-i identifica pe organizatorii unui meci amical între „infectaţii” şi „neinfectaţii” cu Sars-CoV-2 din Pamplona. Potrivit presei spaniole, meciul este programat să aibă loc, astăzi la Mendillorri, un cartier din Pamplona, iar încasările ar urma să fie donate victimelor pandemiei de Covid-19. Afişul întâlnirii a fost publicat pe reţelele de socializare, iar echipele care ar trebui să se înfrunte sunt „Infectaţii” şi „Negativii”. Departamentul delicte informatice din cadrul poliţiei din Pamplona îi caută organizatorii

Accident sau sinucidere?

Patinatoarea rusă Ekaterina Alexandrovskaia, care a reprezentat în ultimii ani Australia la competiţiile internaţionale, a încetat din viaţă, la Moscova, la vârsta de 20 de ani. Potrivit agenţiei TASS, cauza preliminară a decesului este sinuciderea. O sursă din cadrul poliţiei a declarat că trupul neînsufleţit al patinatoarei a fost găsit lângă casa sportivei, la Moscova. Rt.com notează că se pare că Alexandrovskaia s-a aruncat de la fereastra unui apartament. Ekaterina Alexandrovskaia s-a născut la 1 ianuarie 2000, la Moscova. Ea a reprezentat Rusia până în 2016, când a fost invitată să concureze pentru Australia. În 2017, ea a câştigat titlul mondial la patinaj artistic perechi la juniori, alături de australianul Harley Windsor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri