Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte:Meci decisiv pentru tricolorii mici

GALERIE
Romania-U21-hUNGARY-scaled
  • Romania-U21-hUNGARY-scaled
- +

Meci decisiv pentru tricolorii mici

 

Astăzi, de la ora 19:00, are loc la Budapesta, ultima partidă a echipei naţionale de tineret în grupa A a Campionatului European, contra echipei Germaniei.Selecţionerul Adrian Mutu are doi absenţi la acest meci, căpitanul Marius Marin şi atacantul George Ganea. Meciul se dispută concomitent cu cealaltă partidă a grupei, Olanda – Ungaria, care se va juca la Szekesfehervar. Înaintea acestei partide, clasamentul grupei se prezintă astfel: 1.Germania – 4 p (4-1); 2.România – 4 p (3-2); 3. Olanda – 2 p (2-2); 4. Ungaria – 0 p. Partida, care începe la ora 19:00 va fi condusă de o brigadă spaniolă, cu Guillermo Cuadra la centru şi va fi transmisă de TVR1.Cele două calificate din grupa A se vor cupla în sferturi cu cele din grupa C (Danemarca, Franţa, Rusia, Islanda).

Se ştiu echipele calificate la JO

Honduras şi Mexic sunt ultimele două echipe naţionale de fotbal care au obţinut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Odată cu aflarea echipelor din zona CONCACAF calificate, se cunosc toate participantele la ediţia Jocurilor Olimpice care se va disputa în acest an. Echipele participante sunt următoarele: Japonia, Australia, Coreea de Sud, Arabia Saudită (zona Asia), Coasta de Fildeş, Egipt, Africa de Sud (Africa), Hondura, Mexic (CONCACAF), Argentina, Brazilia (AMSUD), Noua Zeelandă (Oceania), Franţa, Germania, România, Spania (Europa). Tragerea la sorţi va avea loc pe 21 aprilie, la sediul FIFA de la Zürich. Conform procedurii, nu va fi posibil ca două echipe din acelaşi continent să fie repartizate în aceeaşi grupă.

Liga a II-a continuă

Ieri s-a tras la sorţi programul partidelor din play-off-ul Ligii a II-a, competiţie care se va disputa tur-retur între şase echipe, care vor intra cu punctele întregi. După sezonul regulat, clasamentul arată astfel; 1.FCU Craiova – 35 p; 2, Dunărea Călăraşi – 34 p; 3.CS Mioveni – 33 p; 4.Rapid – 33 p; 5. Csikszereda – 32 p; 6. ASU Poli Timişoara – 32 p.Prima etapă (3 aprilie) programează meciurile Csikszereda - Rapid, Dunărea – ASU-Poli şi Mioveni – FCU Craiova, Primele două echipe clasate la final vor promova în Liga I, următoarele două vor susţine baraje cu echipele de pe locurile XV şi XVI din L1. În play-out, cele 14 echipe vor fi împărţite în două serii de câte şapte, în care se va juca numai tur. Echipele clasate pe locurile VI şi VII în fiecare serie vor retrograda în Liga a III-a, iar cele de pe locul V vor juca baraj de menţinere în L2

Dinamo transferă de la FC Barcelona

Managementul echipei masculine de handbal Dinamo a anunţat transferul jucătorului francez Cedric Sorhaindo pentru următoarele două sezoane. În vârstă de 36 de ani, internaţionalul francez a jucat în ultimii 11 ani la FC Barcelona. Cedric Sorhaindo este una dintre vedetele mondiale din ultimii 15 ani, palmaresul său fiind fabulos, atât la nivelul echipei naţionale, cât şi la nivel de club: un titlu olimpic,patru mondiale şi două europene (cu echipa Franţei), două trofee de Liga Campionilor, cinci trofee ale Cupei Mondiale pentu cluburi, zece titluri, 15 cupe, 9 Supercupe ale Spaniei (toate cu FC Barcelona) şi o Cupă a Franţei, cu Paris Handball.

Echipă calificată, antrenor mazilit

Kim Rasmussen, fostul antrenor al echipei CSM Bucureşti, a calificat naţionala Muntenegrului la JO de la Tokyo, chiar din grupa României, însă forul naţional de profil nu i-a prelungit contractul. Noul antrenor este fosta mare jucătoare Bojana Popovic, care pregăteşte şi Buducnost Podgorica. Muntenegru s-a calificat la JO de la Tokyo din grupa României, alături de Norvegia, fiind condusă de pe banca tehnică de Kim Rasmussen. Şi Bojana Popovic (41 de ani) s-a aflat în staff, iar acum a preluat conducerea lotului în totalitate.

Osaka se apropie de primul loc

Numărul 2 mondial Naomi Osaka s-a calificat în optimile de finală la Miami Open, fără să joace, după ce Nina Stojanovic, accidentată la coapsă, a declarat forfait. Osaka evoluează în turul următor cu belgianca Elise Mertens, care a trecut de estona Anett Kontaveit, scor 6-2, 0-6, 6-2. Dacă va reuşi să câştige trofeul la Miami Open, iar australianca Ashleigh Barty, deţinătoarea titlului nu va ajunge în finală, Naomi Osaka va urca pe primul loc al clasamentului WTA, începând de săptămâna viitoare.

 

Tande a ieşit din comă indusă

Norvegianul Daniel Andre Tande, victima unei grave accidentări în timpul unui concurs din cadrul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, desfăşurat săptămâna trecută la Planica (Slovenia), a ieşit din starea de comă indusă, a anunţat staff-ul medical al echipei norvegiene. Procesul rămâne în stadii incipiente, dar echipa medicală din jurul lui Tande, de la spitalul în care acesta se află în capitala slovenă Ljubljana, este mulţumită de progresele acestuia. Tande, în vârstă de 27 ani, s-a dezechilibrat în timpul unui salt, prăbuşindu-se de la mare înălţime, în cursul zilei de joi. El a fost transportat imediat la spital, unde a fost diagnosticat cu o fractură de claviculă şi cu un plămân perforat.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri