Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Meciuri amicale cu Grecia şi Israel

GALERIE
PTVhMmZiNDFmMzg4MzdiOTVhZjRmMDVmMmY2MjIzNDUy.thumb
  • PTVhMmZiNDFmMzg4MzdiOTVhZjRmMDVmMmY2MjIzNDUy.thumb
- +

 

Echipa naţională va disputa în luna martie două meciuri amicale, cu Grecia şi Israel, înaintea partidelor din Liga Naţiunilor, care încep în iuni. informează FRF. La 25 martie, pe stadionul Steaua din Bucureşti, tricolorii vor întâlni naţionala Greciei. Ultimul duel cu elenii a avut loc în septembrie 2015, tot la Bucureşti, în preliminariile Euro 2016, scor 0-0. Patru zile mai târziu, la 29 martie, România va juca în deplasare cu Israel. Precedenta confruntare datează din 2018, succes al tricolorilor într-un amical la Netanya, scor 2-1. Orele de începere pentru cele două jocuri, precum şi localitatea de disputare a partidei din Israel vor fi stabilite şi comunicate ulterior.

Cahill acuză pe toată lumea

Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, consideră că toţi cei împlicaţi în cazul Novak Djokovic, jucătorul, federaţia australiană, guvernul local şi cel federal, sunt vinovaţi de situaţia creată în jurul participării liderului ATP la Australian Open. „ A fost o mizerie. Novak, federaţia australiană, guvernul din Victoria, guvernul federal. Ar fi trebuit să fie o regulă dură pentru intrarea în această ţară, având în vedere prin ce au trecut oamenii. Vaccineaza-te si vino sa joci Australian Open sau dacă nu, ne vedem în 2023! Fără spaţiu de mişcare”, a scris Cahill, pe Twitter, precizând că nu se bucură că lui Djokovic i s-a anulat viza din nou.

Inter de la rivale, în curtea CSM

CSM Bucureşti a anunţat, ieri, că a obţinut semnătura jucătoarei Kalidiatou Niakaté, inter-stânga în vârstă de 26 de ani (1,77 m, 72 kg), campioană europeană, mondială şi olimpică cu naţionala Franţei şi componentă de bază a echipei Brest Bretagne Handball, adversară a “tigroaicelor” în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Niakaté a semnat un contract pe doi ani, valabil din sezonul viitor, 2022-2023. Brest şi CSM Bucureşti se vor reîntâlni în Liga Campionilor miercuri, 19 ianuarie 2022, la „Brest Arena”.

Victorie frumoasă a Rapidului

FC Rapid a învins, vineri, vicecampioana Poloniei, Rakow Czestochowa, cu scorul de 2-1, în ultimul meci amical din cadrul stagiului de pregătire din Antalya. Polonezii au deschis scorul prin Arak ('52, din penalty), însă Rapid a întors scorul prin Antonio Sefer, în minutele 82, din pasa lui Alami, şi 84, din lovitură liberă, potrivit clubului giuleştean. Rakow ocupă locul 3 în clasament, în actuala ediţiei a campionatului Poloniei, după Lech Poznan şi Pogon Szczecin. Delegaţia Rapidului se va întoarce în ţară sâmbătă.

Au câştigat favoriţii

 Anastasia Mişina şi Aleksandr Galiamov au cucerit aurul în proba de perechi din cadrul Campionatelor Europene de patinaj artistic, cu trei săptămâni înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing (4-20 februarie), joi seara la Tallinn, la un an după ce au fost încoronaţi campioni mondiali.  Rusia a semnat, de altfel, o triplă în concursul de perechi: Mişina şi Galiamov, care au acumulat 239,82 de puncte după programul liber, i-au devansat pe compatrioţii lor Evghenia Tarasova şi Vladimir Morozov, medaliaţi cu argint (236,43 p), şi pe Aleksandra Boikova şi Dmitri Kozlovski, care au intrat în posesia bronzului (227,23 p).

Naomi cea bogată

Jucătoarea de tenis Naomi Osaka ocupă primul loc în topul sportivelor care au câştigat cei mai mulţi bani în 2021, dat publicităţii de Forbes. Primele zece sportive ale lumii în privinţa banilor câştigaţi în 2021 au obţinut în total anul trecut 167 de milioane de dolari. Suma este cu 23 la sută mai mare faţă de cea înregistrată anul trecut de top 10 sportive cel mai bine plătite. Recordul precedent era de 143,3 milioane de dolari, stabilit în 2013.Naomi, care a câştigat 57,3 milioane de dolari, este urmată de surorile Williams, Serena (45,9 milioane) şi Venus (11,3 milioane). În top 10, sunt cinci jucătoare de tenis, două de golf, şi câte una din gimnastică, badminton şi baschet.

 

Când se va afla verdictul FIA?

FIA a anunţat că rezultatele anchetei cu privire la Marele Premiu din Abu Dhabi, cursă care i-a adus lui Max Verstappen titlul mondial la Formula 1, vor fi date publicităţii la 18 martie. “Preşedintele FIA a lansat o consultare cu echipele de F1 pe diverse probleme, inclusiv acest subiect. La 19 ianuarie, un subiect de pe agenda Sporting Advisory Committee va fi dedicat folosirii Safety Car-ului. Etapa următoare va consta într-o discuţie cu toţi piloţii de F1. Rezultatul analizei detaliate va fi prezentat Comisiei F1 în februarie şi deciziile finale vor fi anunţate la World Motor Sport Council în Bahrain, la 18 martie”, a precizat forul internaţional.

Altă boacănă la Cupa Africii

Internaţionalul senegalez Pape Gueye, în vârstă de 21 de ani, a fost supendat, ieri, de FIFA, cu câteva minute înainte de meciul cu Guineea de la Cupa Africii pe Naţiuni, a anunat selecţionerul Aliou Cissé,. Decizia a fost luată în urma unei dispute între Olympique Marseille şi clubul Watford. „ Cu cinci minute înainte, am fost anunţaţi că FIFA l-a suspendat din cauza unui acord de transfer între clubul său Marseille şi Watford. Avocatul său ne-a informat în această dimineaţă în jurul orei 11.00, dar abia înainte de start am avut confirmarea. De aceea l-am scos de pe foaia de meci”, a declarat tehnicianul. Cazul datează din vara anului 2020, când fostul mijlocaş de la Le Havre a semnat un precontract cu Watford, cu 6 luni înaintea încheierii înţelegerii cu gruparea franceză, apoi s-a răzgândit şi s-a dus liber de contract la OM.

Finala Supercupei Spaniei

Formaţia Athletic Bilbao s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, trecând în semifinale de Atletico Madrid, scor 2-1, într-un meci disputat la Riad. Atletico a condus cu 1-0, prin autogolul lui Simon, din minutul 62. Pentru Athletic Bilbao au înscris Alvarez (’77) şi Williams (’81). În minutul 90+4, de la Atletico Madrid a fost eliminat Gimenez. În prima semifinală, disputată miercuri, Real Madrid a învins cu 3-2 FC Barcelona, după prelungiri. FC Barcelona şi Athletic Bilbao sunt finalistele ediţiei 2020-2021 a Cupei Spaniei, câştigată de catalani, iar Atletico Madrid şi Real Madrid sunt campioana en titre din LaLiga, respectiv locul doi în ediţia trecută a campionatului spaniol.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri