Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Medalii ieşene sub Tâmpa

GALERIE
images
  • images
- +

 

În acest week-end s-a încheiat prima ediţie a turneului de box „Centura Braşovului”. La acest turneu, desfăşurat în oraşul de sub Tâmpa, sportivii ieşeni s-au comportat remarcabil,obţinând trei medalii de aur prin Nicholas Boncu (CSM, antrenor, Radu Zarif, cat. 42 kg), Ionuţ Chiriac (CS Nicolina, antrenor, Nicolae Chipirog, 60 kg) şi Ana Maria Romanţov (Power Box, antrenor Radu Romanţov, 54 kg). La categoria masculină de 54 kg, Alexandru Boboc (CS Nicolina), a obţinut medalia de argint.

Bara a dat-o în bară

Jucătoarea de tenis Irina Bara, locul 114 WTA, a fost eliminată în primul tur al turneului de categorie WTA 250 de la Lyon. Ea a fost învinsă, luni, cu scorul de 4-6, 7-5, 3-6, de italianca Jasmine Paolini (48 WTA), după un meci care a durat două ore şi 25 de minute.La Lyon, participă şi Ana Bogdan, locul 97 WTA, care va da piept în turul I cu jucătoarea ucraineană Daiana Iastremska (140 WTA) precum şi Sorana Cîrstea (30 WTA) care o va avea adversară în prima manşă pe Mariam Bolkvadze din Georgia (156), venită din calificări.

Două meciuri fără fani vişinii

Comisia de Disiplină a FRF a decis, ieri, ca FC Rapid să joace două partide cu porţile închise, după spectacolul pirotehnic de la derbiul cu Dinamo. De asemenea, clubul Rapid a fost amendat cu 60.000 de lei. Meciul Rapid Dinamo, scor 1-1, de pe Arena Naţională, a fost întrerupt, sâmbătă, de două ori din cauza suporterilor. Prima dată în minutul 2, pentru scurt timp, fanii aruncând cu materiale pirotehnice. După startul reprizei secunde, în minutul 48, întreruperea a fost mai lungă, de aproximativ cinci minute. Fanii rapidişti au aruncat obiecte pirotehnice, iar arbitrul le-a cerut jucătorilor să se îndepărteze de careu până la finalizarea “spectacolului”. O petardă a explodat lângă Patriche şi l-a rănit la picior.

Campion al Croaţiei, la UTA

Jucătorul Florentin Matei a semnat, ieri, un contract cu clubul UTA, a anunţat gruparea arădeană. Mijlocaşul ofensiv în vârstă de 28 de ani a venit liber de contract la UTA, după ce în 2021 a evoluat pentru Apollon Smyrnis. Jucătorul a efectuat astăzi primul antrenament sub comanda lui Ionuţ Badea. Steaua Bucureşti, Unirea Urziceni, Cesena U19, Volîn Luţk, HNK Rijeka, Astra Giurgiu, Ittihad Kalba, FCSB şi Apollon Limassol sunt celalalte echipe din cariera lui. În Croaţia, la Rijeka, Matei a reuşit eventul, campionat şi Cupă, în sezonul 2016/2017, iar la naţionalele de juniori ale României a fost selecţionat inclusiv la tineret.

Sloane a câştigat în Mexic

Jucătoarea americană Sloane Stephens (57 WTA) a câştigat turneul de categorie WTA 250 de la Guadalajara, primul din 2018.Ea a învins-o, duminică, în finală, cu scorul de 7-5, 1-6, 6-2, pe Marie Bouzkova din Cehia, locul 96 WTA, după un meci care a durat două ore şi 28 de minute. Anterior, Stephens, 28 de ani, avea şase trofee în carieră, ultimul fiind cucerit în 2018, la Miami. Ea a mai fost de trei ori finalistă. Bouzkova, 23 de ani, a jucat a treia finală WTA din carieră, fără a avea vreun titlu câştigat la simplu.

Ribéry a suferit un accident

Fotbalistul francez Frank Ribéry, care evoluează în Italia, la Salernitana, a fost victima unui accident rutier, luni dimineaţă, el fiind pe scaunul pasagerului al maşinii sale, Şoferul ar fi pierdut controlul vehiculului său şi a lovit un semafor în localitatea Laura di Capaccio Paestum, la aproximativ patruzeci de kilometri de Salerno. Uşor rănit la cap, Ribéry a fost transportat dus la spitalul Battipaglia, înainte de a se întoarce acasă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri