Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Medalii naţionale la backgammon

GALERIE
Backgammon_board
  • Backgammon_board
- +

În perioada 26-30 noiembrie a avut loc la Târgu Ocna campionatul national de table si backgammon. Au participat 65 de jucatori la table si 51 de jucatori la backgammon, acesta din urma fiind jocul oficial de table la nivel internaţional, de o complexitate mai amplă. În concursul care a adunat jucători din centrele importante ale ţării, Iaşul a fost reprezentat de trei jucători experimentaţi, Vasile Ocneanu, Cristian Ocneanu şi Tiberiu Panainte. Vasile Ocneanu a câştigat concursul principal de backgammon, iar Cristian Ocneanu a luat locul III la table Cel de-al treilea ieşean, Tiberiu Panaintem s-a clasat al optulea la table. Toţi jucătorii au primit premii în bani de la organizatori, campionul fiind răsplătit cu 7.048 de lei. Este remarcabil că nici un oraş în afara Iaşului n-a avut mai mult de un sportiv pe podium.

 

Craiova n-a avut probleme

Formaţia Universitatea Craiova, deţinătoarea trofeului, s-a calificat, joi seară, în semifinalele Cupei României, trecând în sferturi de echipa de liga a treia ACSO Filiaşi, scor 3-0. Golurile au fost marcate de Koljic (’24), Ivan (’29) şi Gustavo (’63). Au mai obţinut calificarea în semifinale Sepsi Sfântu Gheorghe, după victoria, scor 2-1, obţinută în meciul cu Chindia Târgovişte, FC Voluntari, după 1-0 cu FC Buzău, şi FC Argeş, după 5-4 în urma loviturilor de departajare cu Poli Timişoara.

Au rămas cu bronzul

Selecţionata feminină Under-19 a României a fost învinsă de echipa SUA cu scorul de 2-3, ieri în semifinalele Campionatelor Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Vila Nova de Gaia (Portugalia). Americancele au avut 2-0, după ce Ioana Sîngeorzan a fost întrecută de Amy Wang cu 0-3 iar Elena Zaharia a pierdut cu 1-3 duelul cu Rachel Sung. Camelia Mitrofan a câştigat cu 3-1 meciul cu Angie Tan, iar Elena Zaharia a egalat situaţia, impunându-se cu 3-2 în faţa americancei Amy Wang. În partida decisivă, Ioana Sîngeorzan a fost învinsă de Rachel Sung cu 1-3, astfel că România a rămas cu medaliile de bronz. În sferturile de finală, România a învins Hong Kong-ul, cu scorul de 3-0. România participă cu 12 jucători la Mondialele de juniori.

ATP nu marşează la boicot

ATP cere acces direct la jucătoarea Peng Shuai şi consideră că cel mai bun mod de a influenţa situaţia sa în China este de a favoriza prezenţa la faţa locului, conform unui comunicat publicat ieri. „Reînnoim apelul nostru urgent pentru deschiderea unei linii directe de comunicare între jucătoare şi WTA, pentru a stabili o imagine mai clară a situaţiei sale”, a precizat preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi, într-un text care nu citează nici măcar o dată China. Şi, spre deosebire de Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), care refuză să se întoarcă să joace în China sau Hong Kong până la soluţionarea cazului Shuai Peng, Gaudenzi consideră că „o prezenţă în întreaga lume oferă şanse mai mari de a obţine rezultate”.

Larisa se operează la Viena

Gimnasta Larisa Iordache a anunţat, ieri, pe Facebook, că se va opera la Viena pentru o problemă la gleznă. „Cu una în plus sau cu una în minus cam tot aia e... Pentru mine azi este o zi destul de ciudată, sunt la Viena şi urmează să intru in operatie pentru a scapa de durerea de la glezna. A şaptea operatie, nu-i chiar usor dar nu ma plâng! Ştiu ca asta este un pas foarte simplu in vindecarea gleznei mele”, a scris Larisa Iodache pe Facebook.

Adversar din Turcia pentru Sepsi

Campioana României la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, va întâlni echipa turcă Orman Genclik, în faza play-off a FIBA EuroCup. Manşa tur se va disputa în 15 decembrie, iar cea retur o săptămână mai târziu în Turcia. Câştigătoarea din dubla manşă se va califica în optimile de finală ale competiţiei. Sepsi Sfântu Gheorghe a încheiat grupele pe locul II (grupa B), iar formaţia turcă pe aceeaşi poziţie în grupa F. Campioana României a început sezonul în preliminariile Euroligii, dar nu a ajuns în faza grupelor şi continuă astfel în FIBA EuroCup.

Ultimul mohican al minunii de la Berna

Horst Eckel, ultimul supravieţuitor al echipei Republicii Federale Germania, campioană mondială în 1954, a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat ieri Federaţia germană de fotbal (DFB). Eckel a fost unul dintre cei doi fotbalişti germani care au evoluat în toate cele şase meciuri de la Cupa Mondială 1954 şi a fost cel mai tânăr jucător al finalei, câştigată cu 3-2 de echipa sa în faţa Ungariei, ce era mare favorită. Victoria a devenit cunoscută în Germania ca „miracolul de la Berna”. În faza grupelor, Ungaria învinsese RFG cu 8-3. Eckel, care a avut 32 de selecţii la naţională, a fost de două ori campion al Germaniei, în 1951 şi 1953, cu Kaiserslautern, echipă pentru care a jucat 213 meciuri.

Maurul Mike şi-a făcut datoria

După ce a asigurat interimatul până la venirea lui Ralf Rangnick, Michael Carrick şi-a anunţat plecarea de la Manchester United. „După 15 ani de servicii excepţionale ca jucător şi antrenor, Michael părăseşte clubul cu mulţumirile noastre cele mai sincere şi cu urări de bine. Suntem trişti că pleacă, dar îi înţelegem decizia”, a afirmat John Murtough, director la Manchester United. La rândul său, Carrick a spus că niciodată nu a crezut că va reuşi să realizeze atât de multe performanţe la Manchester United, dar că decizia de a pleca a fost una foarte mult reflectată. Michael Carrick a jucar 464 de meciuri pentru Manchester United în perioada 2006/2018. La retragere, el a intrat în staful tehnic, unde a lucrat cu José Mourinho şi Ole Gunnar Solskjaer.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri