Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte:Napoli a câştigat „Coppa”

GALERIE
napoli
  • napoli
- +

 

Napoli a câştigat pentru a şasea oară Cupa Italiei, după ce a învins în finală, miercuri, pe Stadio Olimpico din Roma, pe Juventus, în urma loviturilor de departajare. După 90 de minute, scor a fost 0-0. Nu au fost prelungiri, ci s-a trecut direct la loviturile de departajare. De la 11 metri au marcat toţi jucătorii echipei Napoli care au executat: Insigne, Politano, Maksimovic şi Milik. De la Juventus au ratat Dybala şi Danilo, primele două lovituri, apoi au transformat Bonucci şi Ramsey. Napoli a mai câştigat Cupa Italiei în sezoanele 1961–1962, 1975–1976, 1986–1987, 2011–2012 şi 2013–2014.

S-a reluat Premier League

Aston Villa a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, miercuri, pe teren propriu, cu Sheffield United, într-o restanţă din etapa a XXVIII-a. În celălalt meci disputat miercuri, Manchester City a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa Arsenal Londra. Au marcat Sterling ('45+2), De Bruyne ('51-penalty) şi Folden ('90+1).Fundaşul oaspeţilor David Luiz a fost eliminat în minutul 49, când a comis faultul în urma căruia s-a dictat penalty.În minutul 81, fundaşul spaniol Eric Garcia (City) s-a accidentat grav la cap după ce s-a ciocnit cu coechipierul său, portarul Ederson, ieşit să respingă o minge cu capul, în afara careului. Garcia a fost scos pe targă de pe teren şi partida a fost prelungită cu 11 minute. După 29 de etape, City se menţine pe locul 2, cu 60 de puncte, la 22 de puncte de liderul Liverpool

Uhrin, prezentat oficial

Tehnicianul Dusan Uhrin a fost prezentat oficial la Gaz Metan Mediaş, după ce el a condus deja primul său meci, luni, cu Astra Giurgiu, scor 0-0. Dusan Uhrin va fi ajutat la Gaz Metan de un staff tehnic compus din mai multe persoane. Astfel, de pregătirea fizică se va ocupa Denis Kavan şi el de origine cehă, iar Dragoş Picu este noul antrenor cu portarii. De asemenea, Petr Cuhel va fi antrenor secund, însă acesta va ajunge la Mediaş doar la începutul lunii august, în condiţiile în care se află încă sub contract cu o echipă din Cehia. Dusan Uhrin şi staff-ul său au semnat un contract valabil pentru un sezon cu posibilitate de prelungire pentru încă unul. Ultima oară, Uhrin a antrenat formaţia Dinamo, din luna august a anului trecut până la 9 martie.

Dar cu Ashe ce-aţi avut?

O statuie a fostului mare tenisman afro-american Arthur Ashe, expusă în oraşul său natal, Richmond, a fost vandalizată.Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu un bărbat care scrie cu vopsea albă “WLM” şi “White Lives Matter” pe soclul statuii. Potrivit cotidianului Richmond Times-Dispatch, unii oameni au încercat rapid să şteargă mesajele scrise cu vopsea pe monumental dedicate fostului mare sportiv, triplu câştigător de grand slam. Statuia a fost ridicată pe Monument Avenue în 1996, la trei ani după moartea lui Ashe.

Verdict berlinez: „Nein”!

Autorităţile din Berlin au respins solicitarea Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) ca finala Cupei Germaniei să se dispute cu public, astfel că partida din 4 iulie va avea loc cu porţile închise. Federaţia spera să beneficieze la meci de o cotă minimă de spectatori. “Dacă Senatul berlinez spune da, este posibil, vom avea până la 1000 de spectatori” spunea înainte de decizie preşedintele DFB, Fritz Keller. Însă consiliul municipal a explus opţiunea prezenţei spectatorilor, astfel că final avea avea loc pe Stadionul Olimpic (capacitate de 75.000 de locuri) fără public. În finala Cupei Germaniei se vor întâlni, la 4 iulie, echipele Bayer Leverkusen şi Bayern München.

Werner se îndreaptă spre Londra

Clubul Chelsea Londra a anunţat, ieri,că a ajuns la un acord cu RB Leipzig pentru Timo Werner, jucătorul în vârstă de 24 de ani urmând să devină fotbalist al grupării londoneze în iulie, cu condiţia să treacă vizita medicală. Werner s-a înţeles cu Chelsea în privinţa termenilor contractului său şi va rămâne la Leipzig până la finalul acestui sezon, urmând să se alăture în iulie noilor colegi. Contractul lui Werner cu Chelsea va fi valabil cinci ani, iar valoarea transferului ar fi de aproximativ 50 de milioane de euro, potrivit presei.

Un fundaş român la Nice

Fundaşul Flavius Daniliuc, născut în Austria, dar ai cărui părinţi sunt români, a fost transferat de OGC Nice de la Bayern München În vârstă de 19 ani, Daniliuc a semnat astfel primul său contract de profesionist, după ce nu a vrut să rămână la Bayernunde era considerat o mare speranţă. „Important element în centrul de formare de la Bayern, unde a ajuns la 14 ani de la academia Realului Madrid, acest fundaş central dotat cu mari calităţi atletice (1,88 m) evolua în special la echipe U19, unde era căpitan. El are şi patru meciuri pentru echipa de rezerve în sezonul trecut”, precizează clubul.Flavius Daniliuc evoluează pentru naţionalele de juniori ale Austriei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri