Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Neagoe a fost externat

GALERIE
neagoe-eugen
  • neagoe-eugen
- +

Antrenorul echipei Dinamo, Eugen Neagoe, a fost externat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acolo unde a ajuns duminică seară,  după ce a suferit un stop cardio-respirator prin tahicardie ventriculară resuscitat, în minutul 25 al partidei Dinamo - Craiova, scor 0-2.

 

Antrenorul echipei Dinamo, Eugen Neagoe, a fost externat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acolo unde a ajuns duminică seară,  după ce a suferit un stop cardio-respirator prin tahicardie ventriculară resuscitat, în minutul 25 al partidei Dinamo - Craiova, scor 0-2. Ieri, un bodyguard l-a scos în scaunul cu rotile pe o ieşire secundară, care dă spre stadionul Dinamo. Apoi, tehnicianul a fost luat de familie şi s-a dus spre domiciliu. O perioadă va sta departe de fotbal. Lui Neagoe i-a fost implantat un defribilator. Aparatul, introdus sub piele, transmite şocuri electrice către inimă atunci când apar tulburări de ritm cardiac. Antrenorul va urma şi acasă un tratament pe bază de antibiotice, pentru a evita să apară vreo infecţie în urma intervenţiei chirurgicale.

 

Astăzi, Liga Europa

Cele trei echipe româneşti care evoluează în Liga Europa, vor apărea astăzi în prima manşă a turului III preliminar. FCSB va juca în Armenia, de la ora 20:00, cu formaţia locală Alaşkert, partida fiind transmisă de Pro TV. De la 19:55, CSU Craiova întâlneşte echipa maghiară Honved la Budapesta, meci transmis de reţeaua Look. Meciul dintre Gent şi FC Viitorul (ora 21:00) nu va fi televizat

 

Puşcaş l-a învins pe Buffon

Atacantul naţionalei de tineret George Puşcaş (23 de ani) a marcat miercuri, un gol în poarta apărată de Gianluigi Buffon (41 de ani), în partida amicală dintre Juventus şi Inter Milano, încheiată cu scorul de 1-1, dar decisă la lovituri de departajare în favoarea „bianconerilor”. După o eroare a lui Matthijs de Ligt, din minutul 10, care a încercat să respingă o centrare din corner, dar a băgat mingea în propria poartă, Inter Milano a deschis tabela. Acest lucru s-a schimbat, în minutul 68, când Ronaldo a reuşit să readucă echilibrul pe tabela de marcaj, dintr-o lovitură liberă. În minutul 78, Antonio Conte a decis ca internaţionalul George Puşcaş să intre în teren. Juventus a câştigat partida, înscriind patru goluri la loviturile de departajare, prin Joao Cancelo, Cristiano Ronaldo, Emre Can şi Merih Demiral. Pentru Inter Milano, au marcat, în poarta lui Buffon, George Puşcaş, Joao Mario şi Nicolo Barella. Inter va disputa următorul meci împotriva lui Paris Saint Germain, sâmbătă, 27 iulie.

Beatriz Haddad s-a dopat

Jucătoarea de tenis Beatriz Haddad Maia, locul 99 WTA, a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv la un control antidoping. Sportiva în vârstă de 23 de ani a fost controlată pozitiv cu modulatori ai receptorilor selectivi de androgeni (SARMs), cu proprietăţi similare steroizilor anabolizanţi, în urma unui test efectuat la 4 iunie, la Croatia Open. Ea a fost anunţată la 12 iulie că proba analizată în laboratorul din Montreal este pozitivă, dar suspendarea provizorie a intrat în vigoare la 22 iulie. Haddad poate cere o audiere în acest caz, însă nu a făcut-o până în prezent. Ultimul turneu la care sportiva braziliană a participat a fost cel de la Wimbledon, competiţie la care a fost învinsă în turul al doilea, după ce a jucat în calificări. În turul I, ea a eliminat-o, cu 6-4, 6-4, pe spaniola Garbiñe Muguruza, câştigătoare în 2017 la All England Club.

Asensio s-a accidentat grav

Jucătorul Marco Asensio a suferit o gravă accidentarea în meciul amical pe care echipa sa, Real Madrid, l-a disputat, marţi, la Washington, cu Arsenal Londra, în cadrul International Champions Cup. Potrivit anunţului clubului madrilen, controlul medical efectuat a confirmat că Asensio, 23 de ani, a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior şi a meniscului extern la genunchiul drept. El va fi operat în următoarele zile şi va rata mare parte a sezonului 2019/2020. Asensio a intrat pe teren în minutul 46, a marcat în minutul 59 golul de 2-2, iar în minutul 65 a părăsit terenul pe targă, accidentat. Arsenal a condus la pauză, prin reuşitele lui Lacazatte ('10 – penalty) şi Aubameyang ('24). Real Madrid a reuşit egalarea în repriza a doua, prin Bale ('56)şi Asensio ('59). Nacho (Real, min. 9) şi Sokratis (Arsenal, min.40) Madrilenii s-au impus la loviturile de departajare, cu 3-2.

Fraţii Murray în tandem

Tenismenul britanic Andy Murray va face echipă cu fratele lui, Jamie, în proba de dublu de la turneul City Open, care va avea loc săptămâna viitoare, la Washington. Pentru Andy, acesta va fi al patrulea turneu la care participă în proba de dublu după operaţia suferită la şold, în ianuarie. Nu este prima dată când cei doi fraţi, de 32, respectiv 33 de ani, fac pereche la dublu. Ei au contribuit în 2015 la câştigarea Cupei Davis de către Marea Britanie. Ei au jucat cu parteneri diferiţi la Wimbledon, Jamie cu compatriotul său Neal Skupski (au fost eliminaţi în primul tur), iar Andy cu francezul Pierre-Hugues Herbert (au pierdut în turul al doiela).

 

Portar prins cu mâţa-n sac

Portarul echipei Livorno, Luca Mazzoni, a fost suspendat patru ani după ce a fost depistat pozitiv cu un metabolit de cocaină la un control antidoping. Goalkeeper-ul a fost supus unui control antidoping la finalul meciului din Serie B Lecce – Livorno, scor 3-2, din 17 februarie. La acea partidă, Mazzoni a fost schimbat la pauză. Jucătorul a fost găsit dopat cu benzoilecgonină – ecgonină, metaboliţi ai cocainei. El a fost suspendat provizoriu, în martie. Tribunalul naţional antidoping din Italia a stabilit, ieri, sancţiunea, iar portarul va trebui să achite şi cheltuielile de judecată. Numele lui Luca Mazzoni a fost vehiculat de presa italiană iarna trecută, în legătură cu un transfer la Dinamo. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri