Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Ovidiu Haţegan a făcut infarct

GALERIE
YmE5NjgxMWZhNWE0M2VjZTI3NWVhYTYxMmFh.thumb
  • YmE5NjgxMWZhNWE0M2VjZTI3NWVhYTYxMmFh.thumb
- +

 

Arbitrul FIFA Ovidiu Haţegan a suferit un infarct şi a fost operat, duminică, la Timişoara, pentru implantarea unui stent. Arbitrul de 41 de ani se afla acasă, la Arad, când a simţit dureri puternice în zona pieptului după un antrenament. El a mers la camera de gardă dintr-un spital local, unde medicii au stabilit că arbitrul a suferit un infarct. Ovidiu Haţegan a fost transferat de urgenţă la un spital din Timişoara, unde a fost operat şi i s-a montat un stent. Potrivit gsp.ro aribtrul se simte bine după operaţie, dar va rămâne internat pentru monitorizare. Haţegan a revenit recent din Arabia Saudită, unde a condus câteva meciuri. Luca Constantin Tudor, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, a precizat că Haţegan a ajuns în stare gravă la unitatea pe care o conduce, dar starea centralului este foarte bună în acest moment. Cel mai bine cotat arbitru român, face parte din categoria Elite, cea mai înaltă a UEFA, şi se numără printre centralii care pot fi selecţionaţi pentru a arbitra la Cupa Mondială din Qatar.

Eşec umilitor

Reprezentativa U20 a României a suferit o înfrângere usturătoare, scor 0-5, ieri i, la Wil, în meciul amical cu naţionala similară a Elveţiei. Golurile au fost marcate de Surdez ('15), Do Santos ('45), Sanches ('46), Fink ('59) şi Berdayes ('65 - penalty). Echipa pregătită de Bogdan Lobonţ, a evoluat în formula: Hinrich (Petre) – Grosu, Bîrz, Mocioacă, Gladun (Bratu) – Mogoş (Văsălie), Buta (Perianu), Pănoiu – Gaşpar (Mustacă), L.Munteanu (Finică), Pitu (Georgescu). România venea după un eşec cu Norvegia, la Ploieşti (1-2). Naţionala Under-20 a jucat şase meciuri amicale în 2021, alternând victoriile cu eşecuri la scor, dar a pierdut ambele jocuri din acest an.

Eriksen revine la locul groazei

Christian Eriksen, care a suferit un episod cardiac grav la Euro-2020, anul trecut, va reveni, astăzi,pe arena Parken din Copenhaga pe care s-a produs accidentul. El va fi titular la naţionala Danemarcei în meciul amical cu Suedia, conform selecţionerului Kasper Hjulmand. Christian Eriksen a revenit sâmbătă seară în naţionala Danemarcei, el evoluând într-un meci amical cu Olanda, pierdut cu scorul de 2-4, Unul dintre goluri a fost înscris chiar de Eriksen. Christian Eriksen a fost convocat la echipa naţională a Danemarcei la nouă luni după ce a suferit un stop cardiac pe teren, la meciul cu Finlanda de la Euro-2020.

Selecţionerul Austriei a demisionat

Selecţionerul echipei de fotbal a Austriei, germanul Franco Foda, şi-a anunţat, ieri demisia din funcţie după ce naţionala austriacă a fost eliminată săptămâna trecută din cursa pentru calificarea la Cupa Mondială din 2022. Tehnicianul în vârstă de 55 de ani se va afla pentru ultima oară pe banca tehnică a echipei Austriei astăz cu ocazia unui meci amical cu Scoţia la Viena. „M-am gândit mult în ultimele zile. Nu ne-am calificat la Cupa Mondială şi îmi asum deplina responsabilitate. De aceea, misiunea mea la cârma echipei se va încheia după meciul cu Scoţia”, a declarat Foda într-o conferinţă de presă în capitala Austriei. Austria a fost învinsă de Ţara Galilor (1-2) în semifinalele play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar.

 

Mbappé în conflict cu un sponsor

Kylian Mbappé, una dintre vedele echipei Paris Saint-Germain, a fost criticat după ce a decis să nu se prezinte la o acţiune a unui sponsor al Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), săptămâna trecută. În urma incidentului, avocata lui Mbappé, Delphine Verheyden, şi-a apărat clientul, susţinând că jucătorii ar trebui să aibă mai multe drepturi asupra relaţiilor cu sponsorii echipelor. „Nu este realist ca un jucător să aibă un angajament faţă de echipa naţională din momentul în care debutează şi până la cinci ani după terminarea carierei”, a spus ea pentru L’Equipe. „ Ce s-ar fi întâmplat dacă o companie rusă ar fi fost un sponsor al FFF? Jucătorii nu ar fi avut cum să refuze să promoveze acest brand”, a continuat avocata.

Handbalul nu-i putred în Dauemarca

Portarii danezi Niklas Landin Jacobsen şi Sandra Toft au fost desemnaţi, luni, cei mai buni jucători ai anului 2021 de către Federaţia Internaţională de Handbal (IHF), în urma a trei săptămâni de votare pe site-ul organizaţiei. Landin a devenit primul sportiv care câştigă premiul de două ori la rând la masculin în urma votului exprimat de persoane din peste 33 de ţări. Landin (THW Kiel) s-a impus la mică diferenţă, cu 24,12% din voturi, în faţa suedezului Jim Gottfridsson (23,87%). Sandra Toft (Brest Bretagne Handball), unul dintre cele mai valoroşi portari din ultimii ani, a fost inclusă în echipa ideală a Campionatului Mondial din 2021, ea fiind esenţială pentru naţionala daneză, care a revenit pe un podium internaţional la Mondialul din Spania. Şi cei mai buni antrenori ai anului 2021 au fost tot danezi, Nikolaj Jacobsen la masculin şi Jesper Jensen la feminin.

Ulissi, la prima victorie stagională

Rutierul italian Diego Ulissi (UAE) s-a impus la sprint în Grand Prix Industria & Artigianato, cursă ciclistă de 192,2 kilometri desfăşurată la Larciano, în Toscana. Ciclistul de 32 de ani, aflat la prima sa victorie în actualul sezon, a fost cel mai rapid dintr-un grup alcătuit din circa 20 de rutieri. Ulissi a fost urmat cu acelaşi timp de conaţionalul Alessandro Fedeli şi de belgianul Xandro Meurisse (Alpecin-Fenix). Cei doi români din echipa Giotti Victoria - Savini Due, Emil Dima şi Attila Malnasi, nu au reuşit să încheie cursa.

După un car de ani

Canada s-a calificat la Cupa Mondială de fotbal, la 36 de ani de la prima sa participare la această competiţie, graţie victoriei categorice, cu scorul de 4-0, obţinută în faţa Jamaicăi, la Toronto, în penultima etapă a preliminariilor zonei CONCACAF. În urma acestui succes, Canada a acumulat 28 de puncte şi ocupă primul loc în clasamentul preliminariilor zonei CONCACAF, cu un avans de trei puncte faţă de Mexic şi Statele Unite, care şi-au asigurat în mare măsură biletele pentru CM 2022, după ce au reuşit să câştige meciurile disputate duminică: Honduras-Mexic 0-1 şi SUA – Panama 5-1. Costa Rica, ocupanta locului al patrulea, a învins în deplasare, cu 2-1, selecţionata El Salvador şi va disputa un baraj intercontinental pentru calificarea la Mondialul din Qatar, împotriva reprezentantei zonei Oceania. Ultima etapă programează astăzi meciurile Panama – Canada, Jamaica – Honduras, Mexic-El Salvador şi Costa Rica – SUA.

Pierdere pentru voleiul românesc

Federaţia Română de Volei a anunţat, ieri, decesul fostului jucător şi antrenor Constantin Chiţigoi la vârsta de 72 de ani. Născut în 1950, la Bucureşti, Constantin Chiţigoi a fost component al naţionalei de volei a României, cu care a ocupat locul V la Jocurile Olimpice de la München, din 1972. De asemenea, a ocupat locul IV la Campionatele Europene din 1975 şi locul VI la Campionatele Mondiale din 1974. Ca jucător, a activat la Rapid (1969-1974), devenind vicecampion naţional în 1972, şi la Steaua (1974-1977), echipă cu care a terminat de patru ori pe locul secund în campionat. Ca antrenor, Constantin Chiţigoi a fost selecţionerul naţionalei masculine a României în perioada 1998 - 2001 şi a cucerit de patru ori titlul naţional cu formaţia feminină Rapid între 1992 şi 1996. În ultima perioadă şi-a dedicat toată activitatea dezvoltării Academiei de Volei Titanii, pe care a reuşit să o promoveze în Divizia A1.

 

 

 

           

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri