Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: Record de audienţă la Wimbledon

GALERIE
konta-johanna_4
  • konta-johanna_4
- +
 
Meciul dintre Simona Halep şi Johanna Konta a stabilit un record de audienţă la Wimbledon pentru o întâlnire de pe tabloul feminin, fiind urmărit de 7,4 milioane de telespectatori, a anunţat, ieri, site-ul oficial al WTA. Meciurile Johannei Konta, care a devenit prima britanică calificată în semifinale la Wimbledon după 1978, au fost difuzate gratuit pe canalul BBC. Finala feminină din acest an, dintre Garbiñe Muguruza şi Venus Wiliams a fost urmărită de 4,7 miloane de telespectatori la postul ESPN, cu 100.000 de telespectatori mai puţin decât finala ediţiei de anul trecut. Jucătoarea de tenis Simona Halep a fost învinsă de britanica Johanna Konta, scor 7-6, 6-7, 4-6 şi a ratat calificarea în semifinale la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam anului, ratând şi şansa de a deveni noul număr 1 mondial.
 
Păzea, olteni!
Echipa italiană AC Milan, adversara CS Universitatea Craiova în turul trei preliminar al Ligii Europa, a învins, sâmbătă, la Shenzhen, cu scorul de 4-0 (3-0), formaţia germană Bayern München, într-un meci din cadrul turneului amical International Champions Cup. Golurile italienilor au fost marcate de Kessie ('14), Cutrone('25, '43) şi Çalhanoglu ('85). Antrenorul echipei AC Milan, Vincenzo Montella, a folosit următoarea formulă de echipă: G. Donnarumma – Abate, Zapata, Musacchio, R.Rodriguez – Kessie, Montolivo, Bonaventura – Niang, Cutrone, Borini. Au mai jucat: A. Donnarumma – Conti, Biglia, A.Silba, Bonucci, Antonelli, Çalhanoglu, G. Gomez, Paletta, Sosa, Mauri.
 
Medalii în canotajul tânăr
Echipajul masculin de dublu rame al României a câştigat, sâmbătă, medalia de aur la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret de la Plovdiv. Echipajul format din Vasile Ţigănescu şi Cosmin Pascari a fost urmat de echipele din Franţa şi Serbia. O altă medalie de aur a fost obţinut de echipajul de dublu vâsle feminin, format din Livia Lehaci şi Gianina Beleagă. Tot sâmbătă, echipajul patru rame feminin al României, format din Cristina Popescu, Alina Pop, Beatrice Parfenie şi Roxana Parascanu, a câştigat medalia de argint, la fel ca şi echipajul masculin de 8^1,  format din Cristian Ivaşcu, Constantin Adam, Alexandru Macovei, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Robert Dedu, Ciprian Tudosă şi Adrian Munteanu.
 
Transferuri la foc automat
Clubul CFR Cluj a anunţat, ieri pe site-ul oficial, transferul atacantului senegalez Ibrahima Baldé. În vârstă de 28 de ani, Baldé a evoluat în cariera sa la Atletico Madrid, Numancia, Osasuna, Kuban Krasnodar şi Reims. Senegalezul a câştigat Liga Europa în 2010 cu Atletico Madrid. În altă ordine de idei, mijlocaşul croat al echipei CFR Cluj, Dino Spehar, a fost împrumutat până la finalul sezonului la formaţia Concordia Chiajna. Spehar, în vârstă de 23 de ani, a fost achiziţionat de CFR Cluj în luna februarie de RNK Split, dar nu a jucat niciun meci în sezonul precedent. La Concordia Chiajna, mijlocaşul croat îl va reîntâlni pe antrenorul Vasile Miriuţă alături de care a lucrat la CFR Cluj. Dino Spehar a mai evoluat în cariera sa la echipele NK Osijek, Dinamo Zagreb, Lokomotiva Zagren şi NK Istra.
 
Roddick şi Clijsters în Hall of Fame
Foştii jucători de tenis Andy Roddick şi Kim Clijsters au fost incluşi în Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii desfăşurată, sâmbătă, la Newport. Americanul Roddick, 34 de ani, a petrecut 13 săptămâni în fruntea clasamentului mondial în 2003. El s-a retras din 2012, cu 32 de titluri în palmares, din care unul de Grand Slam (US Open în 2003). Belgianca Kim Clijsters, tot de 34 de ani, a fost numărul 1 timp de 20 de săptămâni în fruntea tenisului feminin. Ea a câştigat 41 de titluri WTA, din care patru de Grand Slam (US Open 2005, 2009 şi 2010, Openul Australiei 2011). S-a retras pentru prima oară la 24 de ani în 2007, pentru a se dedica familiei. În 2009 a revenit în circuitul feminin şi a devenit singura jucătoare din istorie care a câştigat un Grand Slam (US Open), beneficiind de un wild card.
 
Hasta la vista, Neymar!
Atacantul brazilian Neymar a avut o întâlnire cu preşedintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, şi l-a anunţat că vrea să plece la Paris Saint-Germain, informează L'Equipe, citând As. Conform sursei citate, întâlnirea a avut loc după antrenamentul echipei catalane de la New Jersey (SUA) şi a durat un sfert de oră. În aceeaşi zi, Neymar i-a anunţat pe coechipierii de la FC Barcelona că va pleca. Postul Radio Catalunya a anunţat, joi seară, că tatăl jucătorului a ajuns la o înţelegere cu oficialii clubului francez. Presa internaţională a scris că Neymar a decis să plece de la FC Barcelona după ce Lionel Messi şi-a prelungit contractul cu gruparea catalană, deoarece are şanse minime ca jucând în aceeaşi echipă cu starul argentinian să câştige Balonul de Aur.
 
Anderlecht a câştigat Supercupa
Echipa Anderlecht Bruxelles, la care evoluează Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu, a câştigat, sămbătă seară, Supercupa Belgiei, impunându-se cu scorul de 2-1 în faţa formaţiei Zulte Waregem. Golurile învingătorilor a fost marcate de Hanni ('46) şi Trebel ('59). Pentru Zulte a înscris De Fauw, în minutul 3. Chipciu a jucat pe toată durata partidei, iar Stanciu până în minutul 65. Anderlecht Bruxelles este câştigătoarea campionatului Belgiei şi Zulte Waregem este deţinătoarea Cupei Belgiei. Meciul s-a disputat pe terenul echipei Anderlecht.
 
Adevăraţii “câini” sunt în Salvador
Doi jucători din naţionala statului El Salvador au fost suspendaţi după ce au muşcat adversari din echipa SUA la meciul din sferturile de finală de la Gold Cup. Henry Romero şi Darwin Ceren au fost suspendaţi pentru şase, respectiv trei meciuri la naţională, pentru "comportament antisportiv", a anunţat Confederaţia Americii de Nord, Centrală şi Caraibe (CONCACAF). După meci, atacantul american Jozy Altidore l-a acuzat pe Romero că l-a muşcat şi l-a pişcat la nivelul pectoralilor, lucruri confirmate de imaginile TV. "Nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva, dar nimic nu mă mai miră. Soţia mea va fi foarte furioasă. Ea mi-a spus: Doar eu am voie să te muşc şi să te pişc", a afirmat Altidore.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri