Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe şi mărunte: Restart în Liga Campionilor

GALERIE
uefa-liga-sigla-trofeu
  • uefa-liga-sigla-trofeu
- +

 

În această săptămână se reiau competiţiile fotbalistice europene. Astăzi şi mâine de la ora 21:45 au loc primele confruntări în optimile de finală ale Ligii Campionilor, iar joi se joacă meciurile tur din şaisprezecimile Ligii Europa. În această seară, cel mai tare meci se arată a fi Manchester United – Paris Saint Germain, un meci cu atât mai interesant cu cât cele două formaţii nu s-au întâlnit niciodată în competiţie. Pe Olimpico, AS Roma întâlneşte pe FC Porto, echipă care a eliminat formaţia capitolină, in playoff-ul sezonului 2016/17, cu 4-1 scor general. Mâine, la Amsterdam Ajax îşi întâlneşte “piaza rea”, Real Madrid. Madrilenii au câstigat ultimele şase meciuri impotriva “lăncierilor” cu golaveraj 20-2! De asemenea, Tottenham joacă pe teren propriu cu cea mai în formă echipă germană, Borussia Dortmund. Cele două echipe au fost colege de grupă şi în sezonul precedent, londonezii câştigând ambele dispute: 3-1 acasă si 2-1 în deplasare. Celelalte patru meciuri tur au loc săptămâna viitoare: Schalke04 – Manchester City, Atletico Madrid – Juventus Torino, Olympique Lyon – FC Barcelona şi FC Liverpool – Bayern München.

Copil – lucky loser

Tenismenul Marius Copil a fost acceptat pe tabloul principal al turneului de 500 de puncte de la Rotterdam, după ce spaniolul Roberto Bautistas-a retras, accidentat, din competiţia cu premii totale de două milioane de euro. Copil va da piept în primul tur cu un alt jucător lucky loser, letonul Ernests Gulbis, locul 83 ATP, care a beneficiat de retragerea francezul Lucas Pouille. Duminică, Marius Copil, locul 56 ATP, a ratat calificarea pe tabloul principal la turneul de la Rotterdam. Copil a fost învins în ultimul tur al calificărilor de italianul Thomas Fabbiano, locul 84 WTA, scor 5-7, 6-3, 6-7

Radu, pe făraş?

Portarul Andrei Radu ar putea să-şi piardă postul de titular la echipa Genoa, informează Gazzetta dello Sport, care precizează că antrenorul Cesare Prandelli ar urma să înceapă să-l folosească pe brazilianul Jandrei. Motivele ar fi legate de nesiguranţa internaţionalului român de tineret la centrări, dar şi de probabila revenire a lui, din vară, la Inter Milano. Radu a apărat în 19 din cele 23 de partide disputate de Genoa în Serie A, în acest sezon, iar apărarea “grifonului” este a patra cea mai slabă din campionat, cu 40 de goluri primite. Gazzetta dello Sport a notat că Radu este foarte sigur pe linia porţi, dar ieşirile sale la centrări lasă de dorit, acest lucru fiind remarcat şi duminică, la Bologna, când el a greşit la golul gazdelor, marcat de Destro (scorul final a fost 1-1).

A venit un grec la Chiajna

Grecul Georgios Koutroubis (28 de ani) a semnat un contract valabil până la sfârşitul sezonului cu Concordia Chiajna. Fundaşul central a evoluat în peste 100 de partide în prima ligă elenă, la Panathinaikos şi AEK Atena, şi are o Cupă a Greciei în palmares, obţinută alături de alb-verzi în 2014. Ultima oară a fost legitimat la Standard Liège, unde a sosit la începutul anului trecut. Acolo, Koutroubis a prins opt meciuri şi a câştigat Cupa Belgiei, iar Standard a decis să nu îi mai prelungească înţelegerea, rămânând astfel liber de contract de la finalul stagiunii precedente.

 “Tigrii”, cu un pas în sferturi

Ajunsă în Challenge Cup la handbal masculin după un sezon trecut ratat, CSM Bucureşti nu a întâmpinat probleme până acum în această competiţie. Echipa pregătită de Paulo Pereira este cu un pas în sferturile de finală, după succesul cu 28-23 pe terenul echipei Dukla Praga, în optimile de finală – manşa tur. CSM Bucureşti a condus cu 19-10 la pauză în meciul de la Praga, iar la reluare s-a desprins şi la 10 goluri. Cehii au avut o revenire spectaculoasă pe fondul unei relaxări premature în tabăra „tigrilor”, reuşind să reducă handicapul până la trei goluri. Băieţii lui Pereira nu s-au pierdut însă cu firea, au gestionat bine finalul şi au câştigat cu 28-23 partida tur, probabil suficient pentru o calificarea în sferturile de finală. Manşa retur va avea loc sâmbătă, în Sala Dinamo. Pentru CSM au înscris: Rotaru 7, Tiumenţev 5, Bera 4, Georgievski 3, Sampanio 3, Mănescu 2, Pozeer 2, Ramba 2, Teixeira, Militaru, Onyejekwe şi Şomlea.

Pas greşit al Barcelonei

Formaţia FC Barcelona a remizat, duminică seară, în deplasare, scor 0-0, cu echipa Athletic Bilbao, într-un meci din etapa a XXIII-a a campionatului Spaniei. În minutul 90, de la gazde a fost eliminat Oscar De Marcos, el primind al doilea cartonaş galben, pentru un henţ. FC Barcelona este neînvinsă de 11 etape în LaLiga. Catalanii au obţinut opt victorii şi trei remize şi conduc în clasament cu 51 de puncte. Urmează Real Madrid (45), Atletico Madrid (44), Sevilla (37) şi Getafe (35).

 “Cocoşi” jumuliţi la Londra

Selecţionata Franţei a suferit una dintre cele mai grele înfrângeri din istoria sa, în faţa Angliei, scor 8-44, duminică, pe stadionul Twickenham din Londra. XV-le “cocoşului galic”, care pierduse şi meciul de deschidere cu Ţara Galilor (19-24), disputat la începutul acestei luni pe Stade de France, s-a aflat la un singur punct de cel mai dur eşec suferit în faţa englezilor (0-37), în anul 1911.Conduşi cu 8-30 la pauză, francezii au încasat în total şase eseuri în faţa XV-lui Trandafirului, trei dintre ele reuşite de Jonny May.  Anglia a înregistrat cu această ocazie a doua sa victorie în Six Nations 2019, după cea reuşită în faţa deţinătoarei trofeului, Irlanda (32-20). Sâmbătă, în primele meciuri din cadrul etapei a doua a Turneului celor Şase Naţiuni, Ţara Galilor a învins în deplasare, cu 26-15, naţionala Italiei, în timp ce Irlanda s-a impus cu 22-13 pe terenul Scoţiei. În clasament conduce Anglia, 10 puncte, urmată de Ţara Galilor, 8 puncte, Scoţia, 5 puncte, Irlanda, 4 puncte, Franţa, 1 punct, şi Italia, 0 puncte.  Cea de-a treia etapă pe 23 şi 24 februarie, când sunt programate meciurile: Franţa - Scoţia, Ţara Galilor - Anglia şi Italia - Irlanda.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri