Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte:Români în stafful halterelor europene

GALERIE
set-block-uri-pentru-antrenament-haltere-atx-softdrop-negru-1821-4862
  • set-block-uri-pentru-antrenament-haltere-atx-softdrop-negru-1821-4862
- +

 

Secretarul general al Federaţiei Române de Haltere (FRH), Alexandru Pădure, a fost ales în funcţia de membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Haltere (EWF) în cadrul alegerilor care au avut loc la congresul forului continental de la Moscova.  Pădure a declarat, ieri, pentru AGERPRES, că România va mai avea un reprezentant în cadrul EWF, Georgeta Ion fiind reconfirmată ca membru în Comitetul Tehnic.În cursul zilei de astăzi, la Moscova, va avea loc prima şedinţa a noului Comitet Executiv al Federaţiei Europene de Haltere. România este reprezentată şi în cadrul Federaţiei Internaţionale de Haltere prin preşedintele FRH, Nicu Vlad, cel care ocupă posturile de vicepreşedinte al IWF şi membru în Comitetul Executiv.

Final Four la baschet, în Israel

FIBA Europe a anunţat, ierim gazda Turneului Final Four şi meciurile din semifinalele FIBA Europe Cup, fază în care s-a calificat, în premieră, echipa CSM Oradea.Alături de aceasta se mai află în lupta pentru trofeu, la Tel Aviv,  formaţiile Ironi Ness Ziona (Israel), Arged BMSLAM Stal (Polonia) şi BC Parma (Rusia).În semifinale, programate în 23 aprilie, se vor juca partidele Ironi Ness Ziona - BC Parma, respectiv Arged BMSLAM Stal - CSM Oradea, iar meciurile pentru medalii de bronz, respectiv de aur vor avea loc în 25 aprilie..Anterior, o singură echipă românească a mai ajuns în semifinale - Energia Târgu Jiu, în 2015, când competiţia se numea FIBA Eurochallenge.

Banderola lui Ronaldo, la licitație

Banderola de căpitan aruncată pe gazon de Cristiano Ronaldo la finalul meciului Serbia – Portugalia, din preliminariile Cupei Mondiale, a fost vândută la licitaţie cu 64.000 de euro, banii urmând să fie folosiţi pentru un copil bolnav. Banderola a fost achiziţionată de un cumpărător anonim.Obiectul, luat de pe gazon de un pompier, Djordje Vukicevic, a fost scos la licitaţie pe site-ul limundo.com, iar licitaţia s-a încheiat vineri.Banii vor fi folosiţi pentru a se acoperi o parte din costurile tratamentului pentru un bebeluş de şase luni, Gavrilo Djurdjevic, care suferă de amiotrofie spinală, boală rară în cazul căreia, fără tratament, muşchii slăbesc progresiv, ajungându-se la paralizie sau chiar la deces înainte de vârsta de 2 ani. Costurile tratamentului sunt estimate la peste 2 milioane de euro.

Concurs preolimpic anulat

Federaţia internaţională de nataţie (FINA) a anulat Cupa Mondială de sărituri în apă de la Tokyo, prevăzută între 18 şi 23 aprilie, care urma să fie o competiţie preolimpică test pentru Jocurile Olimpice din această vară.  La concursul de la Aquatics Center din capitala Japoniei urmau să participe circa 600 de sportivi şi oficiali din 40 de ţări. Competiţia trebuia să aibă loc anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. FINA a amânat deja concursul preolimpic de înot sincron de la Tokyo (4-7 martie) pentru perioada 1-4 mai.
Colceag, antrenor la Dinamo

Noul antrenor principal al echipei Dinamo 2 Bucureşti este Sorin Colceag, a anunţat directorul general interimar Constantin Eftimescu pentru site-ul oficial al clubului. 49 de ani, licenţiat "Pro", Sorin Colceag a activat ultima oară în cadrul Centrului de Copii şi Juniori de la Rapid Bucureşti. Şi-a început cariera de tehnician la Viitorul Constanţa, cu pregătirea portarilor, a fost "secund" la Universitatea Cluj şi antrenor principal la Gloria Popeşti Leordeni, Metaloglobus, România U16, România U17 şi Zimbru Chişinău.Fost portar, Sorin Colceag a făcut parte din lotul dinamoviştilor în sezonul 1989-1990.

Probleme pentru PSG

Jucătorii Mauro Icardi şi Marco Verratti nu vor evolua pentru Paris Saint-Germain în derbiul cu OSC Lille, programat, sâmbătă, de la ora 18.00, în campionatul Franţei. Verratti s-a accidentat la coapsa stângă când a fost prezent la naţionala Italiei, Icardi nu este încă recuperat tot de la o accidentare la coapsa stângă. Alţi doi jucători absenţi sunt Danilo Pereira şi Layvin Kurzawa, de asemenea accidentaţi. PSG şi OSC Lille sunt în fruntea clasamentului din Ligue 1, cu 63 de puncte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri