Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Românii încântă la Cagliari

GALERIE
OWQ4NGMwZjRkZDg0ZGFkMjY3NThhMGQ5ODM5.thumb
  • OWQ4NGMwZjRkZDg0ZGFkMjY3NThhMGQ5ODM5.thumb
- +

 

Fotbaliştii Răzvan Marin (Cagliari) şi Dennis Man (Parma) au înscris câte un gol, sâmbătă seară, în meciul dintre echipele celor doi români, contând pentru etapa a a XXXI-a a campionatului Italiei. Cagliari, echipa gazdă, s-a impus cu scorul de 4-3, revenind după ce Parma a condus cu 2-0. Man a marcat în minutul 60 pentru oaspeţi (golul de 1-3) iar Marin a înscris în minutul 66, ambii prin şuturi spectaculoase din afara careului. Introdus la pauză în echipa parmegiană, Valentin Mihăilă a ratat o ocazie enormă la 3-3, la faza următoare Cerri aducând victoria sarzilor. Man a jucat până în min. 73, iar Marin a fost integralist la Cagliari.

Victorie liniştitoare

Naţionala de handbal feminin a României a învins sâmbătă, pe teren propriu, reprezentativa Macedoniei de Nord, scor 33-22 (15-11), în manşa tur din faza play-off a Campionatului Mondial din acest an. Pentru echipa antrenată de Adrian Vasile au înscris Cristina Neagu 12 goluri, Nicoleta Dincă 5, Crina Pintea 5, Laura Moisă 4, Eliza Buceschi 3, Laura Pristăviţa 2, Andreea Cristina Popa 1, Lorena Ostase 1. Manşa retur va avea loc în 21 aprilie, în deplasare.

Războiul Superligii Europene

Douăsprezece cluburi importante din Spania, Italia şi Anglia ar urma să anunţe înfiinţarea unei Superligi a Europei. Cluburile respective sunt Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid, Internazionale Milano, AC Milan, Juventus Torino, Manchester City, Manchester United, Arsenal Londra, Liverpool, Chelsea Londra şi Tottenham.UEFA a reacţionat printr-un comunicat comun, semnat şi de federaţia engleză, Premier League, federaţia spaniolă, LaLiga, federaţia italiană şi Lega Serie A.” După cum au anunţat anterior FIFA şi cele şase federaţii, cluburile în cauză vor primi interdicţie de participare în orice altă competiţie la nivel naţional, european sau mondial, iar jucătorii lor ar putea pierde oportunitatea de a-şi reprezenta echipele naţionale”, se arată în comunicat.

 

Verstappen câştigă la Imola

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) a câştigat, duminică, Emilia Romagna Grand Prix, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfăşurat la Imola. Pe locul doi s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie, Mercedes), iar pe trei a terminat Lando Norris (Marea Britanie, McLaren). Top 10 este completat de Charles Leclerc (Monaco, Ferrari), Carlos Sainz (Spania, Ferrari), Daniel Ricciardo (Australia, McLaren), Lance Stroll (Canada, Aston Martin), Pierre Gasly (Franţa, AlphaTauri), Kimi Raikkonen (Finlanda, Alfa Romeo Racing) şi Esteban Ocon (Franţa, Alpine). Cursa a fost întreruptă câteva minute, după un accident în turul 33, în care au fost implicaţi Valtteri Bottas (Mercedes) şi George Russel (Williams).

Cavendish cu etapele, Diaz cu caimacul

Mark Cavendish (Deceuninck) a încheiat cu o altă vitorie Turul Turciei. Sprinterul englez a obţinut astfel cel de-al patrulea succes de etapă (din şapte!) în această cursă. Ca şi în cazul precedentelor victorii, Cavendish l-a bătut la sprint pe Jasper Philipsen (Alpecin Fenix). Manuel Diaz (Delko) nu a avut probleme în a-şi apăra tricoul de lider şi a câştigat astfel competiţia. El a fost urmat în clasamentul general de australianul Jay Vine (Alpecin) şi de argentinianul Eduardo Sepulveda. Ciclistul român Serghei Ţvetcov (Wildlife Generation) s-a clasat pe locul 32, iar Eduard Grosu (Delko) pe locul 124.

Cupa Regelui revine la Barcelona

Echipa FC Barcelona a câştigat, sâmbătă, Cupa Spaniei, învingând cu scorul de 4-0 (0-0) echipa Athletic Bilbao, în finala disputată la Sevilla. Golurile au fost marcate de Griezmann (’60), De Jong (’63) şi Messi (’68, ’72).FC Barcelona a mai câştigat Cupa Spaniei de 30 de ori, ultima dată în 2018. Pentru catalani, este primul trofeu de când conducerea echipei a fost preluată de Ronald Koeman, în august 2020.Athletic Bilbao a jucat în urmă cu două săptămâni şi finala ediţiei 2019/2020 a Cupei Spaniei, amânată de anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus. Athletic Bilbao a fost învinsă atunci cu 0-1 de Real Sociedad.

Premieră în voleiul feminin

Echipa de volei feminin CSM Târgovişte a câştigat, sâmbătă, în premieră, titlul naţional. CSM Târgovişte a învins cu scorul de 3-0 formaţia Volei Alba Blaj, în grupa 1-4 din play-off-ul Diviziei A şi adună 77 de puncte în clasament, faţă de cele 70 ale adversarei, aflată pe locul II. Deşi meciul nu mai conta, ieri echipa din Târgovişte a învins cu 3-0 şi pe Dinamo Bucureşti. La masculin, campioana din 2021 este Arcada Galaţi, care a obţinut titlul naţional vineri.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri