Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Ronaldo, record istoric

GALERIE
QXKURAA4NVJMNPDGUOB3OS3BAU
  • QXKURAA4NVJMNPDGUOB3OS3BAU
- +

Căpitanul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, a marcat golurile din meciul cu Irlanda, scor 2-1, meci din cadrul grupei A a preliminariilor Cupei Mondiale şi a devenit cel mai bun marcator din istorie la echipele naţionale de fotbal cu 111 reuşite., depăşindu-l astfel pe iranianul Ali Daei. Atacantul de 36 de ani a marcat în minutele 89 şi 90+6, iar în minutul 15 a ratat un penalti. Scorul a fost deschis de irlandezi în min. 45, prin Egan şi până în min. 89, se prefigura o mare surpriză. Alte rezultate înregistrate marţi: Luxemburg – Azerbaidjan 2-1 (grupa A); Kazahstan – Ucraina 2-2, Franţa – Bosnia &Herţegovina 1-1 (D): Danemarca-Scoţia 2-0, I.Feroe – Israel 0-4; R.Moldova – Austria 0-2; (F); Letonia – Gibraltar 3-1: Turcia – Muntenegru 2-2 (G): Malta –Cipru 3-0; Rusia – Croaţia 0-0; Slovenia – Slovacia 1-1 (H).

Buni de saftea

 

Echipa under 20 a României a câştigat, ieri, primul meci de la înfiinţare, scor 2-1 (1-1), cu Portugalia. Partida amicală, a avut loc la Voluntari. Condusă din min. 5 de către oaspeţi, echipa condusă de Bogdan Lobonţ a egalat în min. 45^2 prin Baiaram şi a obţinut victoria dintr-un penalty transformat de Mustacă în min. 70. Echipa României: Borbei – Grosu ('74 – Duţu) – Bîrzu ('85-Ilie), Giafer, Buta – Ghindoveanu ('65-Măginean), Grameni, Pănoiu ('65 – Corbu) – Mustacă ('85 – Fr.Cristea), Andronache ('65 –Rotar), Baiaram ('73- Bani)

 

 Ţvetcov, lider în Turul României

Rutierul columbian Daniel Muñoz (Androni Giocattoli Sidermec) a câştigat etapa a doua a Turului ciclist al României, desfăşurată joi între Deva şi Păltiniş. Muñoz, câştigătorul Turului Bihorului în 2019, s-a impus în căţărarea de la Păltiniş, după o etapă lungă de 154,9 km, fiind urmat de polonezul Szymon Rekita (Voster ATS Team) şi de Serghei Ţvetcov, câştigătorul Turului României din 2018. Ţvetcov este noul lider al clasamentului general, fiind urmat, cu acelaşi timp de polonezul Jakub Kaczmarek (HRE Mazowsze Serce Polski), câştigătorul Turului Ţinutului Secuiesc din 2020, şi de germanul Justin Wolf (Bike Aid).

Nu mai jucăm cu micii englezi

FRF anunţă că partida amicală România U21 – Anglia U21, programată astăzi pe stadionul Steaua, nu se va mai disputa. Meciul a fost anulat după ce în delegaţia englezilor au fost depistate două cazuri pozitive la testarea Covid-19 premergătoare deplasării în România. Echipa Under 21 mai are o partidă de pregătire programată, cu Georgia, marţi, de la ora 21.00, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari.

Un loc VII la atletism

Sportivul Octavian Tucaliuc a ocupat locul VII în proba de aruncarea suţiţei de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Cea mai bună aruncare a românului a fost de 45, 51 m cu care a ocupat ultima poziţie. Medalia de aur i-a revenit britanicului Daniel Pembroke, cu 69.52 metri, argintul, iranianului Ali Pirouj, cu 64.30 metri, iar bronzul, spaniolului Hector Cabrera Llacer, cu 61.13 metri.

Dinamo a început transferurile

Gruparea Dinamo, care a anunţat că i s-a ridicat interdicţia de transferuri, a reuşit prima achiziţie, pe fundaşul Constantin Nica. În vârstă de 28 de ani, Constantin Nica a mai jucat la Cesena, Avellino, Cesena, FC Voluntari şi, ultima dată, la Voijvodina Novi Sad. Tot ieri, Dinamo a anunţat că îl va legitima pe mijlocaşul Răzvan Popa, fost jucător la Sportul Studenţesc, CSU Craiova, Gaz Metan Mediaş şi Politehnica Iaşi, iar în străinătate la Inter Milano, Real Zaragoza şi Real Burgos.

Zenit sfidează CBF

Mijlocaşul Claudinho şi atacantul Malcom, aflaţi la naţionala Braziliei pentru meciurile din preliminariile CM-2022, au fost nevoiţi să revină în Rusia, la presiunea clubului Zenit Sankt Petersburg, a anunţat Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF). „Jucătorii au primit apeluri neîncetate din partea clubului Zenit pentru a reveni în Rusia”, a anunţat CBF, fără a menţiona motivele invocate de gruparea rusă. Deşi nu riscau nicio sancţiune din partea clubului, jucătorii au decis să revină în Rusia, Federaţia braziliană a anunţat că a formulat o plângere la FIFA pentru ca „orice sancţiune ce se poate aplica să fie dată pentru Zenit”, în conformitate cu regulamentele în vigoare.

 

Räikkönen părăseşte F1

Finlandezul Kimi Räikkönen (Alfa Romeo Racing) a anunţat, miercuri, că acest sezon este ultimul pentru el în Formula 1. „ Este o decizie pe care am luat-o iarna trecută. Nu a fost o decizie uşoară, dar după acest sezon va fi momentul pentru lucruri noi. Formula 1 se încheie pentru mine, dar mai sunt multe lucruri în viaţă pe care vreau să le experimentez şi de care vreau să mă bucur”, a notat Räikkönen pe Instagram.Kimi Räikkönen concurează în Formula 1 din 2001 şi are în palmares titlul mondial obţinut în 2007, când concura pentru Ferrari.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri