Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe si marunte: Şi Fed Cup, tot la Cluj

GALERIE
fed-cup-hora
  • fed-cup-hora
- +

 

Întâlnirea de Fed Cup România – Elveţia, programată la 21 şi 22 aprilie, în barajul pentru Grupa Mondială a competiţiei, va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj, informează fedcup.com.România a ajuns la barajul pentru promovarea în primul eşalon al Cupei Federaţiei după ce a învins, tot la Cluj, cu 3-1, reprezentativa Canadei, scor 3-1, în Grupa Mondială II. Sala Polivalentă din Cluj  va găzdui şi întâlnirea România – Maroc, din turul al doilea al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis, la 7 şi 8 aprilie.

Veste neplăcută de la WADA

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat, pe site-ul oficial, că acreditarea laboratorului antidoping de la Bucureşti a fost suspendată pentru o perioadă de şase luni, începând din data de 29 noiembrie 2017, când a intrat în vigoare o suspendare provizorie. Suspendarea a fost decisă din cauza nerespectării Standardelor Internaţionale pentru Laboratoare (ISL). Ca urmare a suspendării acreditării, laboratorul nu poate desfăşura activităţi antidoping, inclusiv analize de urină şi de sânge. Laboratorul poate contesta decizia de suspendare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în termen de 21 de zile.

Şoc la Napoli în Liga Europa

Rezultate înregistrate în prima manşă a şaisprezecimilor de finală: Steaua Roşie Belgrad - ŢSKA Moscova 0-0;  Ludogoreţ Razgrad – AC Milan 0-3; Ludogoreţ Razgrad – AC Milan 0-3; FC Astana – Sporting Lisabona 1-3; Spartak Moscova –Athletic Bilbao 1-3; Real Sociedad – FC Salzburg 2-2; Ostersunds – Arsenal 0-3; OGC Nice – Lokomotiv Moscova 2-3; Olympique Marseille –Sporting Braga 3-0; Borussia Dortmund – Atalanta Bergamo 3-2; FCS Bucureşti – Lazio Roma 1-0; SSC Napoli – RB Leipzig 1-3; Partizan Belgrad – Viktoria Plzen 1-1; Olympique Lyon – Villarreal 3-1; FC Copenhaga – Atletico Madrid 1-4; Celtic Glasgow – Zenit Sankt Petersburg 1-0; AEK Atena – Dinamo Kiev 1-1. Meciurile retur se vor disputa săptămâna viitoare.

Stejarii titulari pentru Madrid

Antrenorul naţionalei de rugby a României, Lynn Howells, a anunţat echipa pentru meciul de duminică împotriva Spaniei, din Rugby Europe Championship, care contează şi pentru califcarea la Cupa Mondială. În primul XV se află Cătălin Fercu, selecţionat pentru a 100-a oară. El este al doilea rugbist care atinge cifra de 100 de selecţii în naţionala României, după Florin Vlaicu. Echipa anunţată de Howells este formată din cinci jucători care evoluează în Franţa, patru de la Timişoara Saracens, doi de la Steaua, doi de la CSM Bucureşti şi doi de la Ştiinţa Baia Mare: Lazăr, Rădoi, And. Ursache – van Heerden, Antonescu  -V.Ursache, Macovei, Burcea – Surugiu, Vlaicu – Shennan, Fakaosilea, Kinikinilau, Fonovai – Fercu. Rezerve sunt: Căpăţână, Badiu, Ţăruş, Popârlan, Gorcioaia, Calafeteanu, Dumitru şi Umaga. Naţionala de rugby a României continuă campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia, duminică, la Madrid, de la ora 13:30.

Încă un handbalist naturalizat

Predrag Vujadinovic, extrema stângă de la HC Dobrogea Sud Constanţa, este din 15 februarie cetăţean român cu acte în regulă.  Handbalistul a trecut examenul susţinut în acest sens, iar joi a cântat imnul naţional şi a depus jurământul la Autoritatea Naţională pentru acordarea Cetăţeniei.
Sunt plecat din Serbia de la 23 de ani, în vară se fac 10 ani de când sunt în România. Mi-am dorit să obţin cetăţenia pentru că mă simt aici ca şi acasă. Am cântat imnul României, am depus jurământul, a fost un sentiment plăcut”.El este al treilea handbalist din Ligile Naţionale care a obţinut cetăţenia română după Iulia Dumanska (feminin) şi Javier Humet (masculin). Un caz aparte este cel al Gabriellei Szücs, care a reprezentat Ungaria, iar apoi România, dar handbalista de la Dunărea Brăila s-a născut la Oradea.

 

S-a transferat în Croaţia

Gruparea NK Istra Pula din Croaţia a anunţat, ieri, că l-a împrumutat până la finalul acestui sezon pe Cosmin Matei de la clubul turc Gençlerbirligi. Jucătorul român a fost achiziţionat de Genckerbirligi în august 2016, de la Atromitos. NK Istra ocupă locul opt în clasamentul campionatului Croaţiei, după 21 de etape, cu 17 puncte. Lider este Dinamo Zagreb, cu 53 de puncte.

Timişoara l-a adus pe Roman

Gruparea CSU Craiova l-a împrumutat pe atacantul Mihai Roman clubului ACS Poli Timişoara, înţelegere valabilă până la finalul acestui sezon. “Conducerea clubului oltean apreciază că mutarea la gruparea bănăţeană reprezintă o oportunitate pentru fotbalist de a creşte valoric şi a reprezenta o soluţie viabilă din campionatul următor pentru prima echipă a Ştiinţei”, notează ucv1948.ro. Roman a fost prezentat oficial la Timişoara, ieri dimineaţă. “Sper să evoluez cât mai mult aici”, a spus el. Alături de Mihai Roman a fost prezentat şi fundaşul Maxi Oliva, care a semnat miercuri un contract valabil până în vară. Directorul sportiv al ACS Poli Timişoara, Adrian Neaga, a anunţat că există negocieri pentru aducerea unui fundaş central.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri