Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Spre o Giga-Cupă Mondială

GALERIE
qatar-wc
  • qatar-wc
- +

Consiliul FIFA se va pronunţa, astăzi, la Miami, cu privire la eventualitatea participării a 48 de echipe la ediţia din 2022 a Cupei Mondiale, din Qatar, însă o decizie va fi luată, în iunie, la Paris, relatează AFP. Membrii Consiliului FIFA îşi vor exprima punctul de vedere cu privire la studiul de fezabilitate realizat de FIFA, care înclină în favoarea trecerii la un format al CM cu 48 de echipe de la ediţia din 2022. Momentan, o astfel de schimbare de format este ratificată pentru ediţia din 2026. “Membrii consiliului se vor pronunţa cu privire la concluziile studiului de fezabilitate, conform cărora este posibilă o Cupă Mondială cu 48 de echipe în Qatar, în 2022, dacă o ţară sau ţări vecine vor găzdui meciuri”, se arată într-un document văzut de jurnaliştii de la AFP. Decizia finală cu privire la acest subiect va fi luată de Congresul FIFA, în 6 iunie, la Paris.

 

Tabloul select la Stuttgart

Simona Halep va participa la turneul de la Stuttgart, din perioada 20-29 aprilie, competiţie la care şi-au mai  anunţat prezenţa  Angelique Kerber şi Naomi Osaka.

La “Porsche Tennis Grand Prix” vor participa opt din cele zece jucătoare ale lumii: Naomi Osaka, Angelique Kerber, Simona Halep, Karolina Pliskova, Sloane Stephens, Petra Kvitova, Elina Svitolina şi Kiki Bertens. De asemenea, vor fi prezent Julia Görges, câştigătoare în 2011, Maria Şarapova, care s-a impus la Stuttgart în 2012, 2013 şi 2014 şi Laura Siegemund, învingătoarea din 2017.

Garbiñe Muguruza, Jelena Ostapenko, Daria Kasatkina şi Caroline Garcia sunt alte jucătoare care şi-au anunţat prezenţa la Stuttgart.

 

Drăgulescu nu renunţă

La aproape 39 de ani, gimnastul Marian Drăgulescu va face parte din delegaţia României pentru Campionatul European din 2019, care va avea loc la Szczecin (Polonia). Forul european de profil (UEG) a anunţat, joi, componenţa delegaţiilor. România va alinia următorii sportivi: Marian Drăgulescu, Adelin Kotrong, Roland Modoianu-Zseder, Emilian Neagu, Cristian Băţagă, Denisa Golgotă, Nica Ivănuş, Carmen Ghiciuc. Delegaţia României va fi condusă de preşedintele FR Gimnastică, Andreea Răducan, iar în total numără, exceptând sportivii, 16 membri, cărora li se adaugă şi doi arbitri angrenaţi în competiţie. La Campionatul European din 10-14 aprilie, găzduit de Szczecin (Polonia), vor participa 166 gimnaşti şi 109 gimnaste, din 38, respectiv 36 de naţiuni continentale.

Jale în Cupele Europene

Echipele din România care vor participa în următoarea ediţie europeană vor avea un traseu infernal pentru accederea în grupele Ligii Campionilor şi ale Ligii Europa. Campioana va intra în cursă încă din primul tur preliminar. Va fi repartizată pe traseul cuvenit campioanelor şi va trebui să treacă patru tururi preliminare, ca să intre în grupele Ligii Campionilor. Situaţia este la fel de complicată şi pentru formaţiile care vor lua startul în Liga Europa. Câştigătoarea Cupei României va intra în “focurile” calificărilor din turul secund, iar celelalte două echipe din Liga 1 Betano care vor fi trimise în competiţie din primul tur preliminar.

 

Paşcanu sparge gheaţa la Leicester

Alexandru Paşcanu (20 de ani) a înscris un gol pentru formaţia sub 23 de ani a clubului Leicester, în meciul cu Bayern II, din cadrul Premier League International Cup, scor 1-1 (4-5 după lovituri de departajare.) Internaţionalul român U21 a fost integralist pentru echipa sa, care s-a văzut condusă după 13 minute, în urma golului reuşit de ghanezul Kwasi Okyere. Paşcanu a trimis meciul în prelungiri în minutul 90+5, când a primit balonul în faţa porţii şi l-a învins pe portarul echipei secunde a lui Bayern. Meciul a ajuns la loviturile de departajare, unde Layton Ndukwu a fost singurul care a ratat pentru Leicester U23, astfel că echipa engleză a fost eliminată din competiţie.A fost primul gol reuşit de Paşcanu în acest sezon, care a fost folosit în 12 meciuri din această stagiune în Premier League 2, eşalonul în care evoluează echipa fundaşului.

Primul transfer al lui Zidane

Real Madrid a anunţat, joi, că a ajuns la un acord cu FC Porto pentru transferul lui Eder Militao (21 de ani). Contractul din campioana Europei şi fotbalist ar urma să se întindă pe şase ani, până în iunie 2025. Militao poate juca fundaş central, care este postul său de bază, dar şi în banda dreaptă a apărării. Eder Militao a debutat deja la naţionala mare a Braziliei, în septembrie 2018, într-un amical cu El Salvador. A fost integralist şi a jucat fundaş dreapta în partida încheiată cu victoria la scor a echipei lui Tite, 5-0. În actuala stagiune, Eder Militao a îmbrăcat de 20 de ori tricoul lui FC Porto, în campionat, pentru care are două goluri şi a dat două pase decisive. Acesta este primul transfer făcut de Real Madrid de la revenirea lui Zinédine Zidane pe banca tehnică a echipei.

Dembélé s-a accidentat

FC Barcelona s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor, în urma victoriei cu Olympique Lyon, scor 5-1, însă catalanii au primit şi o veste proastă. Ousmane Dembélé (21 de ani) s-a accidentat şi va lipsi o perioadă destul de îndelungată de pe teren. Jucătorul francez a fost introdus în minutul 70 al duelului de pe Camp Nou şi a reuşit să înscrie golul de 5-1 în minutul 86. La finalul meciului, Dembélé a resimţit dureri, iar după o analiză mai amănunţită, staff-ul medical a confirmat că jucătorul a suferit o nouă accidentare. Potrivit site-ului oficial al campioanei Spaniei, Dembélé a suferit o ruptură la bicepsul femural al coapsei stângi şi va fi indisponibil pentru trei sau patru săptâmâni. Campionul mondial nu este la prima accidentare din acest an, acesta lipsind de pe teren pentru aproape trei săptămâni la începutul lunii ianuarie.

Tedesco demis de la Schalke

Clubul Schalke 04 a anunţat, ieri, demiterea tehnicianului Domenico Tedesco, la două zile după eşecul zdrobitor din meciul Manchester City, din Liga Campionilor, scor 0-7, venit după alte patru rezultate negative. Domenico Tedesco era antrenorul echipei Schalke din iunie 2017. Alături de Tedesco, a fost demis antrenorul secund Peter Perchtold, iar celălalt secund, Seppo Eichorn, nu va mai ocupa această funcţie, ci pe cea pe care o avea anterior, de scouter. Interimatul va fi asigurat de Huub Stevens la meciul de sâmbătă cu Leipzig, din Bundesliga. Stevens face parte din Consiliul de Supraveghere al clubului german.

Gura bate capul

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva atacantului brazilian Neymar de la Paris Saint-Germain, după ce jucătorul a criticat arbitrajul de la meciul cu Manchester United, din returul optimilor Ligii Campionilor. Neymar, accidentat, nu a evoluat în meciul pierdut de PSG, scor 1-3, însă a scris pe reţelele de socializare că arbitrajul a fost o ruşine. Brazilianul riscă trei etape de suspendare pentru aceste afirmaţii. La 6 martie, Manchester United s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Paris Saint-Germain, în manşa secundă a optimilor competiţiei. În tur, scorul a fost 2-0 pentru PSG. Golurile învingătorilor au fost marcate de Lukaku ‘2, ’30 şi Rashford ‘90^4, acesta din urmă dintr-un penalti acordat pentru henţ în careu, după consultarea VAR. Pentru PSG a înscris Bernat, în minutul 12.

 

Incendiu cu motociclete

Toate motocicletele care urmau să participe la noul campionat de MotoE au fost distruse într-un incendiu, noaptea trecută, la Jerez. Motocicletele Energica Ego Corsa se aflau la Jerez pentru teste înaintea startului sezonului. Focul a izbucnit imediat după miezul nopţii şi a cuprins rapid paddock-ul în care se aflau motocicletele. Potrivit Le Figaro, au fost distruse 23 de motociclete şi pompierii au reuşit să stingă focul în aproximativ şase ore. Motogp.com notează că “majoritatea materialului” pentru campionatul de MotoE a fost distrus. Nicio persoană nu a fost rănită. Campionatul nu a fost anulat, programul urmând să fie revizuit.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri