Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Şumudică şi Maxim n-au virus

GALERIE
umudică
  • umudică
- +

 

Clubul turc Gaziantep FK anunţă că testele pentru coronavirus în cazurile lui Marius Şumudică şi Alexandru Maxim au avut rezultat negativ. Marius Şumudică a revenit în Turcia la 6 mai, după operioadă petrecută în România, şi a intrat în carantină pentru 14 zile. El, asistenţii săi şi Alexandru Maxim au fost testaţi după perioada de carantină, iar testele au ieşit negativ. Campionatul Turciei, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua la 12 iunie.

LPF vrea campionat încheiat

Liga Profesionistă de Fotbal a centralizat, ieri răspunsurile cluburilor din Liga I la o adresă a FRF cu privire la finalizarea actualului sezon în cazul în care ar exista cazuri de coronavirus şi necesitatea aplicării unor sancţiuni pentru nerespectarea protocolului medical. Liga a menţionat că în cazul în care unii jucători vor fi testaţi pozitiv cu coronavirus, modelul preferat este cel adoptat de liga germană, adică izolarea acestora de restul echipei şi continuarea antrenamentelor sau a competiţiel, după testarea tuturor celor implicaţi în cadrul acestor activităţi. Tot ieri Liga Profesionistă de Fotbal şi EAD au discutat prin intermediul unei videoconferinţe în vederea normalizării relaţiilor dintre cele două organizaţii.

Martinez rămâne cu „diavolii”

Federaţia belgiană de fotbal (URBSFA) a oficializat miercuri prelungirea contractului selecţionerului echipei reprezentative, Roberto Martinez, care i-a dus pe „diavolii roşii” până pe locul 3 la Cupa Mondială 2018. Martinez, care fusese numit selecţioner în vara lui 2016, avea contract valabil la EURO 2020, care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. El a semnat acum o înţelegere valabilă până după Cupa Mondială din 2022 şi va îndeplini şi rolul de director tehnic în cadrul Federaţiei belgiene. Belgia, care este pe primul loc în clasamentul FIFA, va juca în Grupa B a Campionatului European de anul viitor, alături de Danemarca, Finlanda şi Rusia. Echipa a câştigat toate cele zece meciuri din preliminarii, marcând 40 de goluri şi primind doar trei. Înainte de a deveni selecţioner al Belgiei, Martinez a pregătit două echipe din Premier League, Wigan Athletic şi Everton, cu prima câştigând Cupa Angliei.

Djokovic vrea să joace în Serbia

Tenismenul Novak Djokovic, aflat în prezent la Marbella, unde se antrenează, ar putea participa la un turneu demonstrativ organizat de Janko Tipsarevic în Serbia, a declarat Goran Ivanisevic. “Pentru Novak, ideea este să revină în ţara sa, la Belgrad, şi vom vedea la ce turneu va putea participa acolo. Ştim deja că Janko Tipsarevic face o treabă incredibilă cu federaţia şi că turneul său va fi serios şi de un nivel înalt”, a spus Ivanisevic coantrenor al sârbului. Competiţiile de tenis sunt suspendate din luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Mai încet cu Serie A

Ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora, a anunţat că Guvernul de la Roma va decide la 28 mai când şi dacă se va relua Serie A. Într-o intervenţie la postul Rai, Spadafora a precizat că echipele sunt deja autorizate să reia antrenamentele colective. De asemenea, ministrul a subliniat că reluarea campionatului va depinde de evoluţia epidemiei de coronavirus.

Surprinzătorul Sagan

Slovacul Peter Sagan, de la echipa Bora-Hansgrohe, triplu campion mondial, este ciclistul cu cel mai mare salariu din plutonul internaţional în 2020, cu 5 milioane euro pe an, care devansează în acest top tripleta Froome-Thomas-Bernal de la Ineos. Sagan este urma în topul salariilor de britanicii Chris Froome (4,5 milioane euro), Geraint Thomas (3,5 milioane) şi columbianul Egan Bernal (2,7 milioane), tripletă care însumează 6 succese în Turul Franţei. În Top 5 figurează şi italianul Fabio Aru (UAE Team Emirates), câştigătorul Turului Spaniei în 2016, cu 2,6 milioane euro. Top 10 este completat de polonezul Michal Kwiatkowski (Ineos) - 2,5 milioane, francezul Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) - 2,3 milioane, spaniolul Alejandro Valverde (Movistar) - 2,2 milioane, italianul Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) - 2,1 milioane şi ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos) - 2,1 milioane euro.

Anchetă la Tottenham

Clubul Tottenham Hotspur a deschis o anchetă după ce fotbalistul Serge Aurier a postat în social media o fotografie din care reiese că a încălcat regulile de distanţare socială. Aurier a postat pe Instagram o fotografie cu el şi cu frizerul său, după ce a fost tuns. În Anglia frizeriile şi saloanele de coafură se vor deschide cel mai devreme la 4 iulie şi oamenii nu pot primi oaspeţi în casele lor. Tottenham a precizat că anchetează circumstanţele şi va lua măsurile corespunzătoare. Aurier a reacţionat după ce a fost criticat: “Frizerul meu este negativ, la fel şi eu, aşa că nu mai vorbiţi degeaba. Puneţi-vă măşti şi mănuşi atunci când veniţi să faceţi fotografii la centrul de pregătire – şi asta este o parte a regulilor”. Serge Aurier se numără printre jucătorii echipei Tottenham care au revenit marţi la antrenamente. El şi-a cerut iertare anterior, după ce a postat un filmuleţ cu el alergând alături de un prieten, în perioada de izolare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri