Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte:Şumudică şi Petrescu se bat la retrogradare

GALERIE
Sumudica
  • Sumudica
- +

 

Antrenorul Marius Şumudică, recent demis de la Gaziantep, a ajuns la un acord cu gruparea Caykur Rizespor pentru a prelua echipa de pe locul 16 în SuperLig, informează presa turcă. Rizespor a pierdut, scor 1-4, meciul de duminică, disputat cu Malatyaspor, în deplasare, în etapa a XIX a campionatului turc şi este fără victorie de cinci etape. În urma acestui rezultat, croatul Stjepan Tomas a fost demis, iar conducerea clubului s-a orientat către Şumudică. Tehnicianul român este aşteptat, luni sau marţi, la Rize, oraş situat pe malul Mării Negre, la 1.100 kilometri est de Istanbul, pentru a semna un contract valabil pentru o periaodă de un an şi jumătate. Rizespor ocupă locul 16, cu 21 de puncte din 18 meciuri, la cinci puncte de Kayserispor (echipa lui Dan Petrescu) de pe locul 18, retrogradabil.

 

Selecţionerul Poloniei, dat afară

 Selecţionerul Poloniei, Jerzy Brzęczek, a fost demis cu şase luni înainte de Campionatul European. Federaţia Poloneză de Fotbal a anunţat că a început căutarea unui nou selecţioner pentru a pregăti echipa în vederea Euro. Antrenorul de 49 de ani conducea echipa din 2018. La Campionatul European, Polonia face parte din grupa E, alături de Slovacia, Suedia şi Spania.

Marius i-a snopit pe toţi

Norvegianul Marius Lindvik a câştigat surprinzător concursul de sărituri cu schiurile disputat pe trambulina din staţiunea poloneză Zakopane (140 m), din cadrul Cupei Mondiale, în timp ce conaţionalul său Halvor Egner Granerud, liderul la zi, a ocupat un modest loc 23. Lindvik s-a clasat pe primul loc cu un total de 296,5 puncte (sărituri de 135 şi 145 m), fiind urmat de slovenul Anze Lanisek, 294,2 puncte (133,5 m+143,5 m) şi de norvegianul Robert Johansson 292,9 puncte (132+141). Austriacul Daniel Huber a fost al patrulea, cu 288,90 p, iar polonezul Andrzej Stekala al cincilea, cu 284,70 p, înaintea japonezului Ryoyu Kobaiashi, 282,40 puncte.Favoritul local, Kamil Stoch, triplu campion olimpic, câştigătorul din acest sezon al Turneului celor Patru Trambuline, a ocupat doar locul 11.În clasamentul general al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, norvegianul Granerud se menţine lider, cu 956 puncte, urmat de germanul Markus Eisenbichler, 716 puncte, şi de polonezul Kamil Stoch, 646 puncte.

Se schimbă iar Cupa Davis?

Cupa Davis, care a adoptat în 2019 un nou format foarte controversat, va continua să evolueze începând din acest an, pentru a se disputa pe parcursul a unsprezece zile, posibil în trei oraşe din Europa, a anunţat luni Federaţia internaţională de tenis (ITF) La propunerea Kosmos Tennis, grupul condus de fotbalistul Gerard Piqué care a cumpărat competiţia pe echipe cu 3 miliarde de euro pentru o perioadă de 25 de ani, ITF „a aprobat organizarea finalelor (faza la care participă cele mai puternice echipe pentru câştigarea Salatierei de Argint - n. r.), pe parcursul a 11 zile, cu ediţia 2021 disputându-se între 25 noiembrie şi 5 decembrie”, potrivit unui comunicat al ITF. Până acum, competiţia avea loc între 22 şi 28 noiembrie. Organizatorii au lansat un apel pentru a identifica oraşele care s-ar alătura Madridului în vederea organizării ediţiei din 2021.

 Ivanov a ajuns la Voluntari

Cluburile FC Voluntari şi Universitatea Craiova au ajuns la un acord în ceea ce priveşte împrumutul lui Antoni Ivanov la echipa ilfoveană, până la sfârşitul acestui sezon, au anunţat, luni, cele două cluburi. Antoni Ivanov este un mijlocaş central bulgar, în vârstă de 25 de ani, care a mai evoluat în cariera lui la Ludogoreţ II, Akademik, Spartak Pleven, FK Sozopol, PFC Montana, Septemvri Sofia şi Gaz Metan Mediaş. El a fost transferat de CSU Craiova de la Gaz Metan, în vara anului 2019, şi a disputat 32 de meciuri pentru echipa olteană, în toate competiţiile, marcând două goluri. În acest sezon însă, Ivanov nu a jucat niciun meci.

Ceremonii cu zgârcenie

Numărul de sportivi care vor participa la ceremoniile de deschidere şi de închidere ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo va fi drastic redus, din cauza pandemiei de coronavirus. Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) se aşteaptă ca numărul sportivilor aproape să se înjumătăţească la ceremonia de deschidere programată la 23 iulie, potrivit cotidianului Yomiuri Shimbun. Aproximativ 6.000 de sportivi ar urma să participe la ceremonie, susţine publicaţia citată, în timp ce peste 11.000 de sportivi din întreaga lume sunt aşteptaţi să concureze la Tokyo. Organizatorii, însă, nu au dat cifre oficiale, explicând că detaliile sunt încă discutate cu CIO.

S-a desfiinţat Gloria Buzău

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a hotărât să desfiinţeze secţia de fotbal a Sport Club Municipal Gloria Buzău din cauza dificultăţilor financiare cu care municipalitatea se confruntă în urma crizei sanitare. Jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei de seniori care ocupa locul 10 în Liga a II-a au fost anunţaţi de decizia municipalităţii luni dimineaţă, înaintea plecării în cantonament la Sărata Monteoru. Echipa a fost retrasă din campionat şi se va desfiinţa, iar jucătorii vor deveni liberi de contract putând semna cu cine doresc. Clubul sportiv finanţat de municipalitate va rămâne doar cu echipele de copii şi juniori.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri