Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: Târzoman, la Europene

GALERIE
tarzoman-baetu
  • tarzoman-baetu
- +

 

Campionatele Europene de box pentru juniori (15-16 ani) vor debuta astăzi pe cele două ringuri instalate la Patinoarul din Galaţi. Cu 400 de sportivi la start din 35 de ţări, competiţia a stabilit din start un record de participare, fiind cea mai grandioasă din toate cele organizate la nivel continental, indiferent de vârstă. Întrecerile se vor desfăşura în cadrul a 13 categorii la masculin şi tot atâtea la feminin. România a înscris în competiţie loturi complete: 13 băieţi şi 13 fete. Printre participanţi se află şi ieşeanul Eusebiu Târzoman, de la BC ComVal Valea Lupului, care va concura la categoria 50 kg. Eusebiu este pregătit de Ion Băetu şi Cosmin Apetroae.

Astra sau Viitorul?

Astăzi, de la ora 20:00, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti are loc finala Cupei României la fotbal. Se întâlnesc echipele FC Viitorul (locul III în Liga I) şi Astra Giurgiu (locul V). Viitorul, calificată în premieră în finala competiţiei, a învins în ordine pe Concordia Chiajna (3-0), Politehnica Iaşi (2-2 şi lovituri de departajare), FC Hermannstadt (3-2) şi CSU Craiova (2-1, 2-0). Astra a trecut de Luceafărul Oradea (5-1), “U” Cluj (1-1, lovituri de departajare), Dunărea Călăraşi (2-1) şi CFR Cluj (3-1, 2-2). Astra a cştigat trofeul în 2014 şi a fost finalistă în 2017. Echipa învingătoare va juca în turul II preliminar al Ligii Europa. Dacă Astra câştigă trofeul, CSU Craiova iese din Cupele Europene. Partida de la Ploieşti va fi condusă de Sebastian Colţescu.

Licenţă pentru toată lumea

20 cluburi dintre care 14 din Liga I şi şase din Liga a II-a, au solicitat licenţă pentru a evolua în prima ligă, însă doar 18 dintre ele au îndeplinit cerinţele minime stabilite în Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2018, anunţă FRF. Din Liga I au solicitat şi au primit toate echipele, iar din Liga a II-a au cerut primele şase clasate la finalul primei părţi a sezonului, adică: Sportul Snagov, Academica Clinceni, Petrolul Ploieşti, “U” Cluj, Chindia Târgovişte şi FC Argeş. Dintre acestea, Sportul Snagov şi FC Argeş nu au primit licenţa, prima pentru situaţia de insolvenţă, a doua pentru forma juridică de finanţare de drept public.

A venit mascota Euro 2020

Mascota oficială UEFA EURO 2020, Skillzy, a fost prezentată, ieri, la Bucureşti, în cadrul unui eveniment la care au participat Dorinel Munteanu şi Gabriela Szabo, ambasadorii EURO 2020, dar şi fostul internaţional Lucian Sănmărtean, în calitate de eurostar al turneului final. Mascota EURO 2020 le-a înmânat în mod simbolic celor trei invitaţi primele bilete pentru turneul final care se va disputa anul viitor. Skillzy este un adolescent pasionat de free-styling, care e inspirat de fotbalul de stradă, jonglerii şi scheme de “miuţă”. El creează o legătură unică între fanii fotbalului şi cultura de stradă cu trucurile sale. Este un model pentru adolescenţi cu abilităţile sale şi pentru adulţi cu atitudinea sa.

Ryde a preluat şi CSM

CSM Bucureşti a anunţat, ieri că selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României, Tomas Ryde, a semnat un contract pe doi ani cu gruparea din Capitală, astfel că le va antrena şi pe “tigroaice”. Ryde, care a fost numit la conducerea naţionalei feminine la 10 mai, a mai pregătit prima reprezentativă a “tricolorelor” în perioada 2015-2016, de numele său fiind legată şi cea mai importantă performanţă internaţională din ultimii ani la nivel de echipe naţionale: bronzul de la Campionatul Mondial din 2015. Ca antrenor al unei echipe de club, Tomas Ryde are în palmares Liga Campionilor (câştigată cu Viborg, în 2006), două titluri de campion al Danemarcei (tot cu Viborg, în 2006, 2008), dar şi două Cupe ale Danemarcei (cu Viborg, în 2007, 2008)

Cupa Laver, în calendarul ATP

Laver Cup, turneu pe echipe în care se întâlnesc echipa Europei cu echipa Lumii, va face parte din calendarul ATP, a anunţat forul internaţional. Turneul din septembrie, din Elveţia, nu va fi unul la care să se acorde puncte, dar va beneficia de susţinerea şi logistica de la celelalte competiţii ATP. Anul trecut, la Laver Cup au participat, între alţii, Roger Federer, Novak Djokovic şi Alexander Zverev în echipa Europei şi Nick Kyrgios, Kevin Anderson şi John Isner pentru echipa Lumii. Câştigători a fost europenii, la fel ca în 2017. A treia ediţie a competiţiei va avea loc în perioada 20-22 septembrie, la Geneva.

Lippi se întoarce la chinezi

Tehnicianul Marcello Lippi revine la conducerea naţionalei Chinei, la patru luni de la despărţirea de reprezentativa asiatică a anunţat federaţia de la Beijing. Lippi îşi va prelua îndatoririle în iunie şi are ca obiectiv calificarea la Cupa Mondială din Qatar. “După ce Marcello Lippi a preluat conducerea naţionalei (în 2016), echipa a arătat o stare de spirit pozitivă, progres şi spirit de luptă la meciuri. Suntem convinşi că sub conducerea sa şi a stafului său, jucătorii echipei naţionale îşi vor dedica toate eforturile realizării visului de a participa la Cupa Mondială”, a precizat federaţia chineză. Marcello Lippi, în vârstă de 71 de ani, a semnat prima dată cu federaţia din China în 2016, La începutul anului 2019, el a refuzat însă prelungirea contractului. În ultimele luni, echipa a fost pregătită de Fabio Cannavaro.

Kyrgios nu joacă la Roland Garros

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat, vineri, că australianul Nick Kyrgios nu va participa la competiţia care începe duminică.  Organizatorii nu au oferit un motiv pentru retragerea jucătorului australian. Luni, Nick Kyrgios, locul 36 ATP, a avut un nou “derapaj”, afirmând despre Roland Garros că este un turneu de rahat. Kyrgios nu a trecut niciodată de turul al treilea la French Open, în timp ce la Wimbledon a obţinut cel mai bun rezultat la un grand slam, calificarea în sferturile e finală, în 2015, la fel ca la Australian Open, în 2015.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri