Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Tokyo, ţinta Simonei Halep

GALERIE
MDAmaGFzaD1iOGRhNWRmODA3Y2E4NmE5Yjk0NmVmZjQxNDEzODU3NA==.thumb
  • MDAmaGFzaD1iOGRhNWRmODA3Y2E4NmE5Yjk0NmVmZjQxNDEzODU3NA==.thumb
- +

 

Simona Halep a revenit, ieri, în România, după ce a evoluat şi s-a accidentat la turneul de la Roma. Ea spune că obiectivul ei este să se refacă până la JO de Tokyo (23 iulie - 8 august). „Mă tratez în ţară, am încredere în medicii de aici. În această perioadă nu pot să fac nimic, va fi o perioadă destul de dificilă, dar moral sunt bine, o iau ca atare şi accept ceea ce s-a întâmplat. Obiectivul este să fiu bine până la Olimpiadă”. Referitor la participarea la Roland Garros, Simona nu s-a decis, dar crede că şansele sunt mici.

Vivat Academica!

Academica Clinceni a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 4-3 (1-3), echipa FC Botoşani, în primul meci al etapei a VIII-a a play-off-ului Ligii I. Meciul a avut o desfăşurare palpitantă. Oaspeţii au condus cu 2-0 după un autogol al lui Achim ('5) şi un gol marcat de Ongenda ('16). Echipa lui Ilie Poenaru a redus scorul prin Ciandarov ('22), dar Rodriguez a restabilit diferenţa în ultimul minut al reprizei. Ilfovenii au avut un final senzaţional, remontând scorul după golurile marcate de Markovic ('71, '76) şi Ciunciukov ('75). În clasament, Botoşani ocupă penultimul loc, cu 31 de puncte, cu două mai multe decât Academica

Ewan recidivează

Australianul Caleb Ewan (Lotto Soudal) a câştigat a şaptea etapă din Giro 2021. disputată pe ruta Notaresco – Tremoli 181 kmFinalul etapei a fost spectaculos, primul care a atacat a fost columbianul Fernando Gaviria, dar acesta n-a rezistat şi finala s-a decis la sprint. Primul care a trecut linia de sosire a fost Ewan, urmat de italianul Davide Cimolai (Israel Start Up Nation) şi belgianul Tim Merlier (Alpecin Fenix). Ewan a câştigat, tot la sprint, etapa a cincea a Turului Italiei desfăşurată miercuri.În clasamentul general, continuă să conducă maghiarul Attila Valter (Groupama), urmat la 11 secunde de belgianul Remco Evenepoel (Deceuninck) şi columbianul Egan Bernal, la 16 secunde.

Real gâfâie în spatele rivalei

Formaţia Real Madrid a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 4-1, echipa Granada, în etapa a XXXVI-a a campionatului Spaniei, şi rămâne în cursa pentru câştigarea titlului. Golurile au fost marcate de Luka Modric ('17), Rodrygo ('45^1), Odriozola ('75) şi Karim Benzema ('76) pentru madrileni, respectiv Molina ('71).În clasament, cu două etape înainte de final, Real este pe locul II cu 78 de puncte, două mai puţine decât liderul Atletico Madrid. 

Turcii mai primesc o lovitură

Marele Premiu de Formula 1 al Turciei, care a înlocuit MP al Canadei, a fost anulat, din cauza situaţiei sanitare. Cursa de la Istanbul trebuia să aibă loc la 13 iunie. Marele Premiu al Franţei, programat iniţial la 27 iunie, a fost devansat cu o săptămână şi se va desfăşura la 20 iunie. La 27 iunie, va reapărea în calendar Marele Premiu al Styriei, la Speilberg. Marele Premiu al Austriei, tot la Spelberg, se va ţine la data iniţială, 4 iulie. MP al Styriei a avut prima ediţie anul trecut, în condiţiile în care numeroase curse au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Marele Premiu al Canadei, programat între 11 şi 13 iunie, a fost anulat luna trecută, pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de coronavirus, şi fusese înlocuit de MP al Turciei.

Fotbal în compensaţie

UEFA a decis să compenseze faptul că oraşul Istanbul este privat a doua oară consecutiv de finala Ligii Campionilor. Astfel, metropola de pe Bosfor a primit Supercupa Europei şi finala Ligii Campionilor din 2023. Ediţia din 2023 a finalei LC era programată la München, iar Supercupa Europei din acest an, la Belfast, la 11 august. Stadionul Vodafone Park din Istanbul, care este „casa” echipei Besiktas, a găzduit finala Supercupei îin 2019, în care Liverpool s-a impus în faţa formaţiei Chelsea la lovituri de departajare, după ce la finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 2-2.

Japonezii nu vor Jocuri

Peste 352.000 de japonezi au semnat o petiţie pentru anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din perioada 23 iulie – 8 august. Petiţia online numită „Anulaţi Jocurile Olimpice pentru a ne proteja vieţile” a fost lansată la începutul lunii mai de Kenji Utsunomiya, avocat şi fost candidat la postul de guvernator al oraşului Tokyo. Potrivit acestuia, viteza cu care s-au strâns aceste semnături arată că japonezii se opun organizării JO. „Problema este de a şti cui dăm prioritate: vieţii sau unui eveniment numit Jocurile Olimpice”, a declarat Utsunomiya. Prin această petiţie se cere guvernatoarei oraşului Tokyo, Yuriko Koike, să ceară Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să anuleze JO.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri