Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Top 16 la tenis de masă

GALERIE
szocs-berni
  • szocs-berni
- +

 

Jucătoarele române de tenis de masă Bernadette Szöcs şi Elizabeta Samara vor participa la ITTF-Europe Top16 Cup, turneu care reuneşte cei mai buni practicanţi ai sportului cu mingea de celuloid la Montreux (Elveţia), pe 8-9 februarie. Szöcs este doua favorită a concursului, iar Samara este cap de serie numărul cinci. La ediţia de anul trecut, Bernadette Szöcs a fost învinsă în finală de germanca Petrissa Solja cu scorul de 3-4. În 2018, Szöcs a câştigat turneul, iar Elizabeta Samara s-a clasat pe locul al treilea.

România a mai câştigat turneul de trei ori la feminin, prin Olga Nemeş (1983), Emilia Ciosu (1993) şi Otilia Bădescu (1995), ocupând de alte şase ori locul secund.

 

Cristina printre jucătoarele etapei

Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Marta Batinovic (SCM Râmnicu Vâlcea) şi Ana Gros (Brest Bretagne Handball) au fost nominalizate la titlul de cea mai bună jucătoare a etapei din Liga Campionilor la handbal feminin, în sondajul realizat pe pagina de Facebook a competiţiei.

Neagu a fost cea mai bună jucătoare a meciului câştigat de vicecampioana României în faţa formaţiei franceze Metz Handball, cu 32-27, marcând nu mai puţin de 14 goluri, dintre care 9 în prima repriză. Marta Batinovic (Muntenegru) a apărat foarte bine poarta campioanei României, SCM Râmnicu Vâlcea, în meciul câştigat cu 23-17 pe terenul echipei suedeze IK Savehof. Batinovic a apărat 12 mingi, printre care şi două aruncări de la 7 metri, încheind meciul cu un procentaj de 52%. Slovena Ana Gros a înscris 10 goluri pentru Brest Bretagne Handball, victorioasă cu 29-25 la Ljubljana, în faţa echipei locale RK Krim Mercator, scrie Agerpres.

 

 

Rugbiştii gripaţi vin acasă

FR Rugby anunţă că, având în vedere starea de sănătate a jucătorilor, unii dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu virus gripal de tip B - contagios, tip A şi un virus intestinal, în lotul care pregăteşte meciul cu Portugalia au intervenit câteva modificări. Astfel, au revenit în ţară Horaţiu Pungea, Vlad Neculau, Cătălin Fercu, Alexandru Bucur şi Cosmin Manole.

Stejarilor li s-au alăturat direct în Portugalia, căpitanul Mihai Macovei şi pilierii Ionel Badiu şi Costel Burtilă Naţionala de rugby a României a început pregătirea pentru cel de-al doilea meci din Rugby Europe Championship. Românii vor întâlni sâmbătă, de la ora 17.00 (în direct pe TVR 1), la Caldas da Rainha, Portugalia. Elevii lui Andy Robinson au ajuns duminică după-amiază în Portugalia, la Cascais, unde vor fi cantonaţi până în ziua meciului.

Sparing partner de lux

Kim Clijsters (36 de ani) care va reveni în curând în circutul WTA, va face parte din lotul Belgiei de Cupa Federaţiei în calitate de sparring-partner.. Ultima dată când belgianca a jucat în FedCup a fost în 2011.Echipa căpitanului nejucător Johan Van Herck care va întâlni Kazahstanul este formată din Elise Merten (19 WTA), Kirsten Flipkens (81), Ysaline Bonaventure (115) şi Greet Minnen (104). Partida Belgia - Kazahstan va avea loc la 7 şi 8 februarie, la Courtrai. Învingătoarea va participa la faza finală de la Budapesta, din 14-19 aprilie. Kim Clijsters a anunţat că va reveni în tenis la turneul de la Monterrey (Mexic), care se va desfăşura începând din 2 martie.Revenenirea ei pe terenurile de tenis era programată în ianuarie 2020, dar a fost amânată din cauza unei accidentări la genunchi.

Ansu Fati scoate nasul

FC Bareclona a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-0), echipa Levante, în etapa a XXII-a a campionatui spaniol de fotbal LaLiga. Tânărul Ansu Fati a realizat o dublă în două minute, 30 şi 31, din pasele lui Messi, iar Rochina a redus diferenţa, în minutul 90+2. În urma acestui rezultat, Barelona este pe locul II, cu 46 de puncte, la trei puncte de liderul Real Madrid şi înaintea formaţiilor Getafe şi FC Sevilla, ambele cu câte 39 de puncte.Într-un alt meci, Real a învins pe Atletico în derbiul belgian cu 1-0 prin golul lui Karim Benzema.

Gasperini a luat „ Panchina d’Oro”

Tehnicianul formaţiei Atalanta Bergamo, Gian Piero Gasperini, a câştigat Panchina d’Oro, trofeu decernat celui mai bun antrenor din campionatul Italiei în sezonul trecut. Gian Piero Gasperini a fost urmat de antrenorul echipei Bologna, Sinişa Mihajlovic , şi de fostul tehnician al formaţiei Juventus. Massimiliano Allegri. Gasperini a obţinut 22 voturi din partea antrenorilor din Serie A, Mihajlovic 13, iar Allegri 6.

Evenepoel câştigă Turul San Juan

Tânărul ciclist belgian Remco Evenepoel, campionul european en titre la contratimp, a câştigat duminică Turul San Juan, la capătul ultimei etape, a şaptea, desfăşurată în vestul Argentinei şi încheiată cu victoria columbianului Fernando Gaviria. Evenepoel, component al echipei Deceuninck, care a împlinit 20 de ani pe 25 ianuarie, a încheiat cursa argentiniană cu un avans de 33 secunde faţă de italianul Filippo Ganna, ocupantul locului secund, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat spaniolul Oscar Sevilla, la un minut şi o secundă. Belgianul îi succede în palmaresul Turului San Juan rutierului columbian Winner Anacona, câştigătorul ediţiei de anul trecut. Victoria în cea de-a VII-a etapă, care a constat în nouă tururi de circuit la San Juan, i-a revenit columbianului Fernando Gaviria (UAE Emirate), care i-a devansat la sprint pe slovacul Peter Sagan şi pe columbianul Alvaro Hodeg. Pentru Gaviria, aceasta a fost a treia victorie de etapă la ediţia din acest an a Turului San Juan.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri