Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Trei ucraineni la FCSB

GALERIE
PTQyMCZoYXNoPTNjMjBjMDk1OGQ3NThhMjhlMTQ2NzliNjkxOTA4MzA1.thumb
  • PTQyMCZoYXNoPTNjMjBjMDk1OGQ3NThhMjhlMTQ2NzliNjkxOTA4MzA1.thumb
- +

 

Patronul FCSB, Gigi Becali, a anunţat, ieri, că trei jucători din naţionala Ucrainei (foto), se vor antrena şi vor juca la echipa sa în finalul sezonului.Este vorba de căpitanul reprezentativei, Serhi Sîdorciuk (Dinamo Kiev, mijlocaş defensiv), precum şi doi internaţionali de la Şahtar, Taras Stepanenko (închizător) şi Serhi Krîvţov (stoper). Cei trei jucători se află în România şi se vor pregăti până în iunie, când Ucraina ar trebui să dispute barajul cu Scoţia pentru Cupa Mondială din Qatar. Aceştia au fost propuşi la FCSB de antrenorul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu.

Puncte preţioase pentru Mioveni

Formaţia CS Mioveni a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Chindia Târgovişte, în ultimul meci din etapa a doua a play-out-ului din Liga 1 Casa Pariurilor. Unicul gol al meciului a fost marcat de Bogdan Rusu, în minutul 40. CS Mioveni a disputat al 100-lea meci în Liga 1, iar Cătălin Căbuz şi Mihai Butean (ambii Chindia) au bifat fiecare a 100-a prezenţă în principala competiţie internă. După două etape disputate, clasamentul play-out arată astfel: 1. FC Botoşani – 29 p; 2.Rapid – 26 p; 3.Sepsi -24 p: 4. UTA – 23 p; 5. FCU Craiova – 21 p; 6.Chindia – 19 p: 7. Mioveni – 18p; 8.Dinamo – 10 p; 9. Clinceni – 7 p; 8. Mediaş - minus 1 p.

Lucescu se întoarce în Giuleşti

Cel mai titrat antrenor al României, şi campion cu Rapid în 1999, Mircea Lucescu, revine pe banca rapidistă la meciul de Old-Boys ce se va disputa sâmbătă, la inaugurarea noului stadion Giuleşti, a anunţat clubul bucureştean. Rapid, cu nume grele pe teren, va întâlni formaţia de Old-Boys a Politehnicii Timişoara. Spectacolul inaugurării va începe de la ora 15:00, urmând ca spectacolul Old-Boys să se desfăşoare în jurul orei 18:00. Evenimentul principal al serii, jocul amical dintre Rapid şi Politehnica Timişoara, va avea loc la 20:30.

Rămâi pe loc acolo unde eşti!

Naţionala de handbal masculin a României a fost repartizată în urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2024, din Germania. La startul preliminariilor se vor afla 32 de echipe care vor lupta pentru cele 20 de locuri calificante la turneul final din 2024. Tragerea la sorţi a grupelor preliminare va avea loc în 31 martie. EHF a precizat că echipele naţionale ale Rusiei şi Belarus sunt în continuare eliminate din orice competiţie organizată de forul continental, iar în preliminariile CE2024 acestea au fost înlocuite cu Georgia şi Luxemburg. Din urna a treia mai fac parte Bosnia-Herţegovina, Lituania, Letonia, Israel, Slovacia şi Turcia

Coe nu vrea sportive transgender

Britanicul Sebastian Coe, preşedintele World Athletics (Federaţia internaţională de atletism), şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că întrecerile feminine ar putea fi subminate de participarea sportivilor transgender, care ar putea denatura corectitudinea performanţelor. „Integritatea sportului feminin, dacă nu vom lua decizii serioase, este foarte fragilă.Trebuie să avem încredere cât mai mult în ştiinţă pentru care nu există nicio îndoială că (nivelul) de testosteron este determinant în ceea ce priveşte performanţa,” a arătat Coe. El a subliniat că pentru a putea participa în întrecerile feminine, o sportivă transgender trebuie să demonstreze că a avut un nivel foarte scăzut de testosteron în anul care precede competiţia la care doreşte să participe, furnizând în mod regulat pe parcursul a 12 luni analize medicale care să indice acest lucru.

Simeone, cel mai bine plătit

Argentinianul Diego Simeone de la Atletico Madrid ar fi cel mai bine plătit antrenor din fotbalul european, cu un salariul lunar brut de 3,3 milioane de euro, potrivit publicaţiei L'Equipe, citată de presa internaţională. Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, ar fi pe locul II în această ierarhie, cu 1,89 de milioane de euro, urmat de rivalul său Jürgen Klopp de la Liverpool şi de Antonio Conte de la Tottenham, ambii cu 1,49 de milioane de euro.Tehnicianul formaţiei Juventus, Massimiliano Allegri, este cel mai bine plătit antrenor din Italia, cu 1,17 milioane de euro, iar în Germania, Julian Nagelsmann câştigă cel mai mult, 666.000 de euro.

 

Revine Stan Wawrinka

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka urmează să revină pe terenurile de tenis după o absenţă de un an, din cauza unei accidentări la picior. De trei ori câştigător de Grand Slam, Wawrinka a acceptat un wild card la Marbella Challenger, au confirmat organizatorii turneului care începe duminică. Wawrinka, în vârstă de 36 de ani, s-a accidentat la piciorul stâng la începutul anului 2021 şi a fost operat de două ori. El nu a mai jucat niciun meci de la eliminarea sa rapidă la Qatar Open, la începutul lunii martie a anului trecut. El a înregistrat o coborâre până pe locul 232 în clasamentul mondial. Wawrinka a primit şi un wild card şi pentru turneul Masters 1.000 de la Monte-Carlo, de luna viitoare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri