Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Un nou refuz-Răzvan Lucescu

GALERIE
Patronul-lui-AEK-Atena-a-recunoscut-negocierile-cu-Razvan-Lucescu-2
  • Patronul-lui-AEK-Atena-a-recunoscut-negocierile-cu-Razvan-Lucescu-2
- +

 

Răzvan Lucescu a declarat, ieri că este antrenorul echipei PAOK Salonic şi vrea să-şi ducă până la capăt contractul, după ce au apărut în spaţiul public imagini de la o întâlnire avută la un restaurant din Salonic cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, interpretată ca o negociere pentru a prelua funcţia de selecţioner al României. Întrebat în conferina de presă dinaintea meciului cu Slovan Bratislava din Conference League cum comentează întâlnirea cu preşedintele FRF, Lucescu a răspuns iritat: „Nu-mi place să vorbesc despre timpul meu liber, nu-mi place să vorbesc despre persoane pe care le cunosc de mult timp şi nu e prima dată această situaţie la Salonic. Sunt aici, la PAOK, cu contract pe trei ani şi vreau să stau aici”. Naţionala României a rămas fără selecţioner după ce a ratat calificarea la Cupa Mondială din Qatar,

Advocaat e liber

Antrenorul olandez Dick Advocaat a demisionat, ieri, de la conducerea tehnică a echipei naţionale de fotbal a Irakului, a anunţat federaţia irakiană (IFA). El fusese numit în funcţia de selecţioner la 1 august, în locul slovenului Srecko Katanec. Advocaat a demisionat în urma rezultatelor slabe înregistrate de naţionala irakiană în faza a treia a preliminariilor asiatice ale Cupei Mondiale din 2022. Cu patru etape rămase de disputat, Irakul ocupă locul V în Grupa A, cu patru puncte, după patru rezultate de egalitate şi două înfrângeri. Naţionalului Irakului va fi condusă la următoarele partide de sârbul Zeljko Petrovic.

 

Chivu califică pe Inter

Echipa Inter Milano, antrenată de Cristian Chivu, a învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia Şahtar Doneţk, într-un meci din etapa a cincea a grupei D a UEFA Youth League. A marcat Peschetola, în minutul 4. Înaintea ultimei etape, programată la 7 decembrie, Inter este lider în clasamentul grupei D, cu 13 puncte. Pe locul doi se află Real Madrid, cu 10 puncte. Ultima etapă programează partidele Real Madrid – Inter Milano şi Şahtior – Şeriff. Echipa care câştigă grupa merge direct în optimile de finală ale competiţiei, iar cea care va termina pe locul secund va juca într-un play-off pentru accederea în optimi.

Sepsi, în play-off la FIBA Europe Cup

Campioana României la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, s-a calificat în deplasare, în faza play-off a FIBA EuroCup, cu o etapă înainte de finalul meciurilor din grupa B, după ce a învins formaţia turcă Elazig Ozel, scor 71-65 (34-37). În ultima etapă, Sepsi va evolua în deplasare, cu Györ, chiar de Ziua Naţională a României, în 1 Decembrie. Însă, indiferent de rezultatul acelei partide, Sepsi este calificată mai departe,

 

Benzema, condamnat cu suspendare

Atacantul francez al echipei Real Madrid, Karim Benzema, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 75.000 de euro, în dosarul de şantajare a fostului său coechipier Mathieu Valbuena. Avocaţii internaţionalului francez au anunţat imediat că vor face apel la această sentinţă. Împotriva celorlalţi patru inculpaţi din acest dosar care a zguduit lumea fotbalului francez, Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass şi Karim Zenati, Tribunalul Penal de la Versailles a pronunţat pedepse de la optsprezece luni de închisoare cu suspendare la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare. Benzema a fost acuzat de complicitate la tentativă de şantaj. Jucătorul de la Real Madrid l-ar fi determinat pe fostul său coechipier din echipa Franţei să plătească persoanele care au ameninţat că vor dezvălui un videoclip intim în care apare.

Nou antrenor pentru Man şi Mihăilă

Tehnicianul italian Giuseppe Iachini este noul antrenor al echipei Parma, la care sunt legitimaţi şi Dennis Man şi Valentin Mihăilă, a anunţat, marţi seară, clubul din Serie B. În vârstă de 57 de ani, Iachini a evoluat ca jucător în Serie A, Serie B şi Serie C1. De-a lungul carierei sale de antrenor, el a pregătit echipele Cesena, Vicenza, Piacenza, Chievo, Brescia, Sampdoria, Siena, Palermo, Udinese, Sassuolo, Empoli şi Fiorentina. La Parma, el îl înlocuieşte pe Enzo Maresca, aflat în funcţie din luna mai şi căruia i-a fost fatală înfrângerea cu echipa Cosenza, scor 0-1, din weekend. După 13 etape în Serie B, Parma este pe locul 14, cu 17 puncte.

Se redeschide cazul Pantani

Parchetul din Rimini a deschis o nouă anchetă cu privire la cauzele morţii fostului cilist Marco Pantani, după ce au apărut noi probe în acest dosar, a declarat Fiorenzo Alessi, avocatul familiei fostului campion, agenţiei de presă Ansa. Aceasta este a treia anchetă care se deschide pentru a stabili împrejurările morţii lui Marco Pantani, care s-a produs de Ziua Îndrăgostiţilor din 2004. Atunci, s-a ajuns la concluzia că acesta a decedat din cauza unei combinaţii între o supradoză de antidepresive şi cocaină. Cazul a fost ulterior închis, dar familia sa a făcut recurs în 2014, suspectând că Pantani a fost victima unei crime. Potrivit familiei sale, „Piratul” ar fi fost forţat să ia cocktailul mortal. De data aceasta, ar putea exista noi dovezi de la persoana care îi furniza droguri lui Pantani. În timpul unei audieri parlamentare, la începutul lui 2020, bărbatul ar fi susţinut că Pantani a fost ucis.

Sărbătoare la Ryadh

Echipa saudită Al Hilal a câştigat Liga Campionilor Asiei, după ce s-a impus, scor 2-0, în faţa formaţiei sud-coreene Pohang Steelers. olurile au fost marcate de Nasser Al-Dawasari, în minutul 1, şi de Moussa Marega, în minutul 63. Este a patra oară când Al Hilal câştigă Liga Campionilor Asiei, după ediţiile din 1991, 2000 şi 2019. Trofeul din 2019 a fost câştigat cu Răzvan Lucescu antrenor. Al Hilal este antrenată de portughezul Leonardo Jardim (47 ani), care a câştigat titlul de campion al Franţei cu AS Monaco în 2017, dar şi campionatul şi Cupa Greciei cu Olympiakos Pireu..

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri