Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: Vasile Cîtea, în staff-ul boxului european

GALERIE
citea1
  • citea1
- +

 

Congresul EUBC care s-a desfăşurat între 22 şi 23 februarie la Moscova a readus România între puterile boxului european. Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, a reuşit să între în staff-ul Federaţiei Europene, EUBC, de devenind unul dintre cei nouă membri ai Comitetului Executiv. “Nu este un succes al meu personal, ci al boxului românesc. Nu am mai avut de foarte mulţi ani această poziţie, care ne permite să aflăm ceea ce este nou în box şi ce se decide pe plan internaţional. Sunt convins că în următorii patru ani voi avea prilejul să demonstrez că România face progrese evidente şi se reîntoarce printre puterile boxului”, a declarat Vasile Cîtea, care este preşedintele al FR Box din ianuarie 2016. Ieşeanul Vasile Cîtea a fost boxer, primul campion profesionist al României, arbitru internaţional şi oficial tehnic  al forului mondial AIBA.

Dobrogenii au spart gheaţa

Echipa de handbal masculin HC Dobrogea Sud Constanţa a obţinut luni, pe teren propriu, prima victorie din grupa C a Cupei EHF, cu formaţia spaniolă Liberbank Cuenca, scor 34-26 (16-10). Principalii marcatori ai partidei au fost Kevic 10 goluri, Malinovic 4, pentru HCDS Constanţa, respectiv Dutra 8 şi Alves 6, pentru oaspeţi. În cealaltă partidă a etapei a III-a din grupa C, TTH Holstebrö – FC Porto 31-33, astfel că, după trei etape, clasamentul este: 1. FC Porto 6 puncte, 2. TTH Holstebrö 2, 3. HCDS Constanţa 2, 4. Cuenca 2 p. HCDS va juca pe 3 martie pe teren propriu, tot cu Cuenca.

Răzvan Lucescu, dorit de turci

Răzvan Lucescu (50 de ani) are un sezon foarte bun pe banca PAOK şi a început să atragă atenţia mai multor formaţii. Recent, în presa din Turcia a apărut informaţia că Göztepe, echipă clasată pe locul 14 în Super Lig, este interesată de seviciile sale. Fanatik.com.tr notează că Lucescu jr. a început deja negocierile cu oamenii din conducere, dar nu este singurul pe listă. Românul se află în luptă directă cu Tayfun Korkut (44 de ani), antrenor cu multă experienţă în fotbalul german. Răzvan Lucescu este aproape de titlu în Grecia şi este greu de crezut că va accepta să meargă la Göztepe, pentru evitarea retorgradării. PAOK este mai aproape ca niciodată de campionat, după mai bine de 30 de ani de pauză.

Proiectul balcanic prinde roade

Un memorandum de înţelegere între guvernele Serbiei, României, Bulgariei şi Greciei pentru constituirea Comitetului iniţial de organizare, în vederea depunerii candidaturilor comune pentru organizarea Campionatului European din 2028 şi Cupei Mondiale din 2030, a fost redactat, luni, la Sofia, unde a avut loc la reuniunea cvadrilaterală guvernamentală. Comitetul va fi format din câte patru reprezentanţi ai fiecărei ţări: ministrul sportului, un oficial guvernamental şi doi reprezentanţi ai federaţiilor de fotbal. Preşedinţia comitetului va fi asigurată în sistem rotativ, pe mandate de câte şase luni, iar reuniunile vor fi periodice, la acelaşi interval, şase luni. Reuniunea de luni este parte a proiectului agreat de către premierii celor patru ţări, în vederea procesului de stabilire a unei candidaturi comune pentru organizarea Euro-2028 şi CM-2030.

Avansăm lent la baschet

Naţionala de baschet masculin a României a învins în deplasare, reprezentativa Kosovo, scor 75-79 (38-39), în ultimul meci din grupa B, contând pentru faza secundă a precalificărilor Campionatului European din 2021. Tricolorii încheie pe locul 2 şi vor continua precalificările în faza a treia, cu meciuri programate în luna august. Principalii marcatori ai  echipei române au fost Căţe 14 şi Nicolescu 11. La finalul grupei, Macedonia şi România au acumulat câte şapte puncte (departajate de rezultatele directe, 90-76, 53-65), iar Kosovo numai patru. Ca urmare, Macedonia merge direct în calificări de pe prima poziţie, iar România şi Kosovo vor continua în faza a treia a precalificărilor, fază în care tricolorii vor întâlni Slovacia şi Cipru.   Doar prima clasată în această grupă va ajunge în calificările CE2021, în care vor fi angrenate 32 de echipe, împărţite în opt grupe. Meciurile vor începe în noiembrie 2019.

Derby cu fumigene în Bulgaria

Patruzeci şi patru de suporteri bulgari au fost reţinuţi pentru că au deţinut şi au lansat fumigene şi proiectile la meciul de duminică, dintre Levski şi ŢSKA Sofia, din campionatul Bulgariei.  Ciocnirile au izbucnit înainte de meci, dar au continuat şi în timpul partidei. Nicio persoană nu a fost rănită grav, conform poliţiei. De-a lungul timpului, numeroase confruntări au izbucnit între fanii celor două echipe, iar un suporter a murit în anul 2000. Duminică, Levski a câştigat derbiul cu ŢSKA, scor 1-0.

Detenţie administrativă

Şase jucători ai echipei Tianjin Teda, club din prima ligă chineză, au fost reţinuţi timp de trei zile, după ce au fost implicaţi într-o încăierare într-un bar, a anunţat clubul din China. “Jucătorii au încălcat regulile echipei, au ieşit fără permisiune, s-au încăierat cu alţii la intrarea într-un bar şi s-au bătut”, a precizat clubul. Incidentul s-a produs la 21 februarie, în oraşul Kunming, unde echipa antrenată de germanul Uli Stielike efectua un stagiu de pregătire. “Ei au fost sancţionaţi de poliţia din Kunming, care i-a ţinut trei zile în detenţie administrativă”, a precizat clubul. Detenţia administrativă este un lucru obişnuit în China, unde poliţia poate impune până la 15 zile de privare de libertate.Clubul nu a dezvăluit numele jucătorilor, dar a precizat că aceştia sunt de la echipa de rezerve şi îşi vor face autocritica în scris şi vor efectua “o profundă reflexie”. Jucătorii au primit şi amenzi şi au fost excluşi temporar din lot. Deşi antrenorii nu au fost implicaţi în incident, şi ei vor primi o amendă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri