Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe ș imărunte: Bogdan Deac, în fruntea şahului românesc

GALERIE
4bb0daac-98ce-11eb-86c4-5b0b649ba034.4951bf42.5000x5000o.72c5e54fa846
  • 4bb0daac-98ce-11eb-86c4-5b0b649ba034.4951bf42.5000x5000o.72c5e54fa846
- +

 

Ieşeanul Bogdan Deac de la CS Politehnica) a fost desemnat, în cadrul Galei Şahului Românesc 2021, cel mai bun şahist român al anului. Un alt ieşean, George Stoleru, a fost clasat al treilea, între cei doi elevi ai antrenorului Vladimir Danilov, intercalându-se Constantin Lupulescu de la CSU ASE Bucureşti. La feminin, Alessia Ciolacu a fost urmată de Mihaela Sandu şi ieşeanca Irina Bulmaga. Un alt produs premium al şahului ieşean, Miruna Lehaci, în prezent la ASE Bucureşti, a fost prima în topul junioarelor.

VAR vine la vară

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat, joi, că primul meci cu asistenţă video pentru arbitraj va fi Supercupa României, programată în iulie 2022. Burleanu a mai precizat că „sută la sută toată ediţia de campionat de Liga I, în sezonul competiţional 2022/2023, va beneficia de VAR. Există şi acest scenariu, utilizarea VA şi pentru finala Cupei României din 19 mai, dar nu avem în momentul de faţă toată elementele de garanţie, în ceea ce priveşte validarea FIFA. FIFA ne-a validat fiecare etapă din toate cele parcurse până acum, de aceea şi această certitudine, că din iulie 2022 să avem VAR”, a declarat Burleanu. România este printre ultimele ţări din regiune care nu a implementat sistemul VAR.

 

Chindie la Dinamo

Echipa Dinamo a obţinut a treia victorie în Liga 1 Casa Pariurilor, prima după 15 etape, luni, când a reuşit să învingă Chindia Târgovişte, scor 1-0, în runda a XIX-a.Unicul gol al meciului a fost marcat de Carp, în minutul 62. În minutul 83, târgovişteanul Daniel Popa a trimis în bară o lovitură de la 11 metri. În urma acestui rezultat, Dinamo a rămas pe poziţia a XIX-a în clasament, „lanterna” rămânând în posesia echipei Academica Clinceni. Ieri, primul meci al etapei a XX-a, Academica – FC Voluntari s-a încheiat cu scorul de 0-0.

 

Echipajul feminin al anului

Medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo2020, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au fost nominalizate la 2021 World Rowing Awards, categoria „Echipajul Feminin al Anului”. Conform Federaţiei Române de Canotaj, ceremonia de premiere se va desfăşura virtual sâmbătă, 29 ianuarie 2022. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, România a obţinut o medalie de aur, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci - Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin - Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă), bilanţ cu care a încheiat pe locul 46 în clasamentul pe medalii.

Maxim înţeapă pe Fener

Mijlocaşul Alexandru Maxim a marcat pentru Gaziantep în meciul cu Fenerbahce, scor 3-2, din etapa a XVI-a a campionatului Turciei. Maxim a marcat în minutul 54, din penalti, celelalte goluri ale formaţiei sale fiind înscrise de Figuereido ('8, '73). Pentru Fenerbahce au înscris Ozil ('30) şi Zajc ('67). Maxim a jucat până în minutul 70 la Gaziantep, în timp pe Alin Toşca a fost integralist. Gaziantep este pe locul XIII în clasament, cu 21 de puncte, iar Fenerbahce este pe V, cu 27 de puncte.

Se mai joacă tenis

Jucătoarea Andreea Roşca (376 WTA) , venită din calificări, a fost eliminată în primul tur al turneului de categorie WTA 125 de la Limoges, de către belgianca Greet Minnen (77 WTA), scor 6-3, 1-6, 1-6. În optimi este calificată Ana Bogdan (119), care învins-o în prima manşă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Mariam Bolkvadze din Georgia, locul 176 WTA. În proba de dublu, perechea Monica Niculescu/Vera Zvonareva (România/Rusia) s-a calificat în semifinale, după ce a învins în turul I, cu scorul de 6-0, 6-4, cuplul Ankita Raina/Kimberley Zimmermann (India/Belgia).

În altă ordine de idei, tânărul tenisman Filip Jianu (318 ATP) a obţinut o victorie frumoasă în primul tur al challenger-ului de la Antalya, dispunând cu 7-6,6-2 de francezul Maxime Janvier (221), favoritul nr. 3.

Chivu dă baraj cu Zilina

Echipa antrenată de Cristian Chivu, Inter Milano, va întâlni formaţia slovacă Zilina în barajul de calificare pentru optimile de finală ale Youth League, echivalentul Ligii Campionilor pentru formaţiile under 19, s-a stabilit, marţi, în urma tragerii la sorţi de la Nyon. Inter va juca în deplasare meciul de baraj (se dispută într-o singură manşă), la 8 sau 9 februarie 2022.

 

Thiem revine în arenă

Numărul 15 în tenisul mondial Dominic Thiem se întoarce pe terenuri pentru un turneu demonstrativ în Emiratele Arabe Unite. În primul tur, Thiem va evolua cu Andy Murray. Dacă trece de Murray, el va evolua cu Rafael Nadal în turul următor. Thiem s-a accidentat la încheietura mâinii drepte în data de 22 iunie, la un meci cu Adrian Mannarino de la turneul ATP 250 de la Mallorca. Turneu demonstrativ este prevăzut săptămâna viitoare la Abu Dhabi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri