anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Multimilionarul imobiliar Niculita nu-şi plăteşte întreţinerea. 17 procese cu asociaţia şi furnizorii

GALERIE
Daniel Niculita
 • Daniel Niculita
- +

Cu o cifră de afaceri de peste 45,5 milioane de lei şi cu un proiect în plină desfăşurare în acest moment, prin care vrea să ofere şapte blocuri cu 1.120 de apartamente la vânzare în Copou, imobiliarul Cristinel Niculiţă ignoră sistematic să-şi plătească facturile la întreţinere şi gaz pentru apartamentele pe care le deţine în proprietate personală. Din 2018 şi până în prezent, împotriva lui Niculiţă, în acest moment unul dintre cei mai bogaţi ieşeni, s-au deschis nu mai puţin de 17 procese pentru recuperarea datoriilor restante.

 

Administraţia blocului din strada Ciurchi 44, unde este înregistrată şi firma lui Niculiţă, este nevoită să demareze proces după proces, pentru a recupera datoriile pe care le are imobiliarul la întreţinere. În blocul respectiv, Cristinel Niculiţă deţine trei apartamente cu care apare mereu citat în instanţă, în calitate de pârât: apartamentele 21, 23 şi 24. Trei procese au fost deja judecate în 2020, alte trei în 2021 şi, estimând, după datoriile pe care le are în acest moment la întreţinere, alte trei procese vor fi demarate în curând. În acest moment, Cristinel Niculiţă a acumulat cu cele trei apartamente ale sale un total de plată de 7.400 de lei, în vreme ce restul locatarilor din bloc (alte 21 de apartamente) au datorii de 4.600 de lei (scadenţa ultimei liste de plată afişate este pe 26 aprilie).

Avocatul: nu au fost plătite sumele din neglijenţă

Într-unul din dosare, înregistrat la Judecătoria Iaşi, în care Asociaţia de locatari Ciurchi 44 încerca să recupereze datorii din octombrie 2017 – iunie 2017, avocatul imobiliarului a recunoscut că "pârâtul, din neglijenţa sa, nu a plătit sumele restante încă din octombrie 2017". Dar neglijenţa milionarului îi costă timp şi nervi pe restul locatarilor, ameninţaţi mereu de avertismente roşii, lipite de Apa Vital pe uşa blocului, prin care sunt înştiinţaţi că, pentru neplata datoriilor, li se va sista furnizarea apei.

La rândul ei, şi Asociaţia de Proprietari Bloc Vasile Lupu 25 l-a chemat la judecată pe milionar, pentru neplata unor cheltuieli de întreţinere. Acolo i se imputau restanţe pentru perioadele spetembrie 2017 – iulie 2020, iunie 2019 – ianuarie 2020, martie 2020 – iulie 2020 (fără să se precizeze pentru ce apartament(e) s-au înregistrat acele datorii.

Dar asociaţiile de proprietari nu sunt singurele care se luptă în instanţă cu Niculiţă. Şi EON duce bătălie după bătălie cu binecunoscutul Cristinel Niculiţă: în instanţele de judecată au ajuns din 2018 şase dosare depuse de Eon Energie şi trei ale Eon Gaz Furnizare, prin care Niculiţă este chemat să plătească pentru serviciile de care a beneficiat. EON Energie si Niculita ar trebui sa se întâlnească din nou, pe 31 mai, la Judecătorie, iar alte două dosare, abia înregistrate de EON, nu au încă termen de judecată fixat.

Datoriile la asociaţie reprezintă cât 4 metri pătraţi într-un apartament pe care îl vinde

În unul dintre procesele deschise de EON împotriva lui Niculiţă, pentru recuperarea a 1.090,25 lei (contravaloarea facturilor de gaze naturale neachitate până la data de 24.06.2020), imobiliarul s-a apărat, susţinând în faţa instanţei că “deşi a solicitat reclamantei timp de doi ani să îi comunice facturile la locul de consum şi să ia act de faptul că domiciliul său este în Iaşi, solicitările sale nu au fost soluţionate. Facturile, somaţiile şi notificările au fost transmise la o adresă din Goruni, unde nu a avut niciodată domiciliul". Culmea, dintre toate procesele în care a fost chemat să îşi achite datoriile către furnizori, aceasta era cea mai mică sumă care i se imputa. Magistraţii au considerat că Niculiţă putea cere schimbarea adresei, printr-un act adiţional. Potrivit hotărârii judecătoreşti, "împrejurarea că pârâtul susţine că nu locuieşte şi nu a locuit niciodată la această adresă nu prezintă nicio relevanţă, în condiţiile în care el însuşi a indicat această adresă ca fiind cea de corespondenţă, semnând contractul în acest sens". Pe lângă plata facturilor, Niculiţă a mai fost obligat să plătească şi penalităţi de întârziere, precum şi cheltuielile de judecată.

Pentru un milionar, sumele restante nu sunt mari: cu tot cu penalităţile imputate şi cu cheltuielile de judecată pe care a fost obligat să le plătească, Niculiţă a fost obligat de instanţe să îşi achite datorii neglijate de puţin peste 28 de mii de lei. Adică 4 metri pătraţi în unul din cele 1.120 de apartamente pe care le construieşte în Copou.

Cifra de afaceri i-a crescut de 27 de ori de la un an la altul

Anul trecut, în vreme ce asociaţiile de proprietari şi EON-ul îşi băteau capul cum să recupereze câteva mii de lei de la Niculiţă, imobiliarul din Paşcani, prietenul lui Cristin Zămosteanu şi al lui Cristinel Bolobiţă, înregistra o creştere spectaculoasă a cifrei de afaceri, cu 2.664% faţă de cifra de afaceri din 2019. Cota pe piaţa a firmei sale a crescut de la 0,66% în 2019, la 17,7% în 2020. Pe codul CAEN 4110 pe care îşi desfăşoară activitatea (dezvoltare imobiliară), firma lui Niculiţă, SC Studio Casa Consult SRL este în acest moment lider de piaţă. Şi totul se realizează doar cu patru angajaţi (declaraţi în 2020). Ceea ce face ca productivitatea lui Niculiţă să fie mult peste media sectorială.

De la 0 (zero), la 45.577.752 lei în doar 4 ani – activitatea lui Niculiţă este impresionantă. În 2017 nu avea încă nici 300 de mii de lei, în 2018 a mai scăzut puţin, iar în 2019 a făcut oficial primul milion. În 2020, a adăugat 44 de milioane. Iar bilanţul pe 2021 va arăta, probabil, o nouă creştere, pentru că în 2020-2021 Nicuţilă a vândut două complexuri rezidenţiale, unul în Tătăraşi şi al doilea în Nicolina.

În 2020, s-au finalizat lucrările la ansamblul Rezidenţial "Rondul Vechi Residence", de pe şoseaua Nicolina, la numărul 81: un bloc cu parter plus 11 etaje, cu 121 de apartamente de 1, 2 sau 3 camere. Toate s-au vândut. În 2021, a fost gata şi ansamblul locativ One Residence, de pe strada Han Tătar 10. Acolo Niculiţă a vândut 88 de apartamente cu 1, 2 şi 3 camere, într-o clădire cu parter şi şapte etaje. În acest moment, Studio Casa Consult a lui Cristinel Niculiţă clădeşte şapte turnuri în Copou, în cadrul complexului Copou Garden Residence, cu subsol, parter şi 10 etaje fiecare. În total, 1120 de apartamente vor apărea pe str. Aleea Mihail Sadoveanu 61. Acolo, proprietarii de case se plâng deja de mai mult timp că blocurile lui Niculiţă, construite prea aproape de locuinţele lor joase îi bagă în beznă. Dar imobiliarul a dovedit deja că nu se teme de procesele care i se intentează în instanţă. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.