Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multinaţionalele din Iaşi, date în judecată de cei concediaţi în pandemie. Două sentinţe diametral opuse

GALERIE
lear delphi
  • lear delphi
- +

Instanţele ieşene au început să se aglomereze cu procese vizând concedieri provocate de pandemie. Chiar şi firmele mari au fost puternic afectate de criza sanitară, care a dus la prăbuşirea comenzilor. Pentru a evita procesele, firmele au încercat să aplice criterii de concediere cât mai obiective şi inatacabile juridic. O fostă angajată a Lear a pierdut procesul intentat firmei, după ce a fost concediată. Dimpotrivă, un tehnician Delphi ar putea fi reangajat. Criza din sistemul privat nu s-a resimţit deloc în sistemul bugetar. Angajaţii Oficiului de Cadastru şi-au dat în judecată instituţia cerând salarii mai mari.

În iulie 2017, Lear Corporation a luat decizia restructurării activităţii. Societatea este specializată în fabricarea de echipamente pentru autovehicule şi motoare. În primăvara anului trecut, epidemia de coronavirus a provocat o prăbuşire a producţiei în domeniul automobilistic la nivel mondial.

"Conform datelor oficiale furnizate de Asociaţia Europeană a Producătorilor de Automobile, până la data de 13 aprilie 2020, producţia a scăzut la nivel european cu cel puţin 1.900.093 de automobile si cu cel puţin 68.673 de automobile la nivelul României", aveau să precizeze reprezentanţii companiei.

Decizia de restructurare a activităţii Lear a presupus desfiinţarea posturilor considerate excedentare şi reorganizarea unor departamente în vederea reducerii costurilor. Au fost desfiinţate 7 posturi de operatori de calitate, alte 7 de manipulant mărfuri, trei posturi de lăcătuş mecanic, două de supervizor şi aşa mai departe.

Printre cele două posturi de specialist resurse umane desfiinţate, s-a numărat şi cel ocupat de S.C., care lucra în cadrul companiei de 5 ani.

Lear Corporation are câştig de cauză

La o zi de la luarea deciziei de restructurare a activităţii Lear, S.C. a primit decizia de concediere, prin desfiinţarea postului. După o săptămână de şomaj tehnic, a început să curgă termenul de preaviz. Ziua de 29 august a fost ultima zi de lucru pentru S.C. şi prima zi de şomaj.

Femeia s-a adresat instanţei, considerând că durata legală de 20 de zile de preaviz nu a fost respectată, că ar fi putut fi desfiinţate alte posturi, care să aducă economii mai mari şi că desfiinţarea postului său ar fi fost abuzivă, nefiind clare criteriile pentru care, din cadrul departamentului de resurse umane, a fost concediată ea şi nu alt coleg, cu mai puţină experienţă.

În instanţă, reprezentanţii Lear au respins acuzaţiile că ar fi procedat la o apreciere subiectivă, precizând că reglementările legale au fost respectate, iar desfiinţarea posturilor făcându-se după o analiză a fiecărei situaţii în parte.

"Măsura desfiinţării postului a fost generată de cauze obiective care au justificat desfiinţarea postului de Specialist Resurse Umane ocupat de contestatoare. Reducerea activităţii productive a societăţii, nerealizarea de angajări în ultima perioadă au condus la diminuarea activităţii derulate de către contestatoare. Rezultă, astfel, faptul că desfiinţarea postului de Specialist Resurse Umane ocupat de către contestatoare a fost generată de cauze obiective, fiind impusă de contextul economic dificil în care Lear trebuie să-şi desfăşoare activitatea", au precizat reprezentanţii Lear.

Pe parcursul procesului, S.C. a renunţat la cererea de a fi reangajată la Lear, rezumându-se la a solicita despăgubiri. Analizând cazul, magistraţii Tribunalului au apreciat că procedurile de concediere aplicate de Lear au fost legale, neputându-se vorbi de un caz de discriminare ori de abuz.

Sentinţa nu este însă definitivă, S.C. declarând apel împotriva acesteia.

Dacă ambii soţi lucrau la Delphi Diesel, unul intra pe lista neagră

Tot în iulie 2020, I.D. a fost concediat de la altă companie ieşeană importantă, Delphi Diesel Systems. I.D. lucra ca tehnician mecanic în cadrul companiei de 10 ani, primind calificative bune pentru activitate şi fiind premiat în mai multe rânduri.

El a căzut însă în grila de criterii stabilită de companie pentru concedieri. Primii pe lista de concedieri erau cei care cumulau pensia cu salariul, ocupau mai multe funcţii sau erau asociaţi la alte firme. Nu era cazul, pentru că I.D., deşi în vârstă, nu era încă pensionar.

Apoi s-au luat în calcul abaterile disciplinare. Din nou, I.D. nu era vizat. Următorul criteriu era cel al situaţiilor în care ambii soţi lucrau la Delphi: unul urma să plece. Aici s-a încadrat şi tehnicianul.

S-a adresat instanţei, cerând reintegrarea pe post şi plata unor despăgubiri de 25.000 lei pentru faptul că rămăsese fără loc de muncă în plină pandemie şi cu puţine perspective de a-şi găsi altceva.

"Angajatorul, la selecţia personalului afectat de desfiinţarea postului, ar fi trebuit să coroboreze toate criteriile enunţate în decizia de concediere şi să efectueze o selecţie corectă, aspect care nu s-a întâmplat, întrucât în cadrul societăţii au fost păstrate pe funcţii şi posturi similare persoane pentru care impactul concedierii nu ar fi avut repercusiuni, aşa cum este cazul său, care se află la o vârstă la care este foarte dificilă încadrarea în muncă", se menţionează în acţiunea judecătorească depusă de I.D.

Judecătorii au dispus reangajarea pentru nerespectarea procedurii

Magistraţii Tribunalului nu au comentat nimic cu privire la concedierile colective operate de Delphi. Datele prezentate de companie i-au convins pe judecători că vânzările au scăzut puternic încă din martie 2020, când în România abia începeau să fie semnalate primele cazuri de COVID.

Ca urmare, judecătorii nu au pus la îndoială necesitatea concedierilor, dar au luat în discuţie modul în care acestea au fost făcute.

"Se reţine că intimata nu a dovedit că a respectat procedura prevăzută de lege. Astfel, intimata a comunicat prin e-mail Notificare - invitaţie consultări cu privire la intenţia măsurii de concediere şi Notificare concedieri colective, însă nu a făcut dovada că au fost transmise Notificarea nr. 4273/27.05.2020 şi Notificarea nr. 4992/11.06.2020. Mai mult, nu s-a făcut dovada că persoanele fizice ale căror nume figurează ca fiind destinatarii respectivului e-mail sunt reprezentanţii salariaţilor, astfel cum au fost propuşi şi votaţi în această calitate", au menţionat magistraţii.

Aceştia s-au arătat nemulţumiţi şi de criteriile de prioritate stabilite de Delphi pentru concedieri. Ca urmare, au dispus reangajarea lui I.D., cu plata însă a doar 5.000 lei daune morale.

Pe rolul instanţelor ieşene se află în aceste zile şi un alt litigiu de muncă, vizându-i pe angajaţii Oficiului de Cadastru.

Aceştia şi-au dat în judecată instituţia la care lucrează, solicitând, în esenţă, majorarea salariilor prin aplicarea nivelului maxim de salarizare din cadrul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru aceeaşi funcţie şi gradaţie. În primă instanţă, salariaţii au câştigat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri