Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Mulţumim, George Găman! Chindia a retrogradat, noi mai sperăm

GALERIE
@@@grădinaru-florea-passaglia-rață.poli-chindia
  • @@@grădinaru-florea-passaglia-rață.poli-chindia
- +


 Politehnica Iaşi – Chindia Târgovişte 1-0 (1-0), în etapa a XIII-a a play-out-ului Ligii I de fotbal , Un meci extrem de modest a fost câştigat de ieşeni cu ajutorul arbitrului, care a dat uşor penalty gazdelor şi nu le-a acordat oaspeţilor o lovitură de la 11 metri

 

Poli: Axinte – Cabral, Klimavicius, Frăsinescu, Onea (’76- Chacana) – Grădinaru, Mihalache (’65- De Iriondo), Passaglia, Popadiuc (’58- Platini) – Omoh, Luckassen. Antrenor: Mircea Rednic.

Chindia: Aioani – Corbu (‘6 - Martac), Benga, Diallo,Dumitraşcu – Raţă (’80 - Berisha), Bic - Neguţ, Barbu (’46-Yameogo), Ivancic (’62 Dangubic) - Florea. Antrenor: Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: Mihalache (’61), Platini (’62), Onea (’69), Grădinaru (‘90^4) – Bic (’66).

Arbitri: George Găman; Vladimir Urzică, George Neacşu.

 

1-0, min. 48: Passaglia a transformat un penalty acordat în urma unui duel în careu între Cabral şi Yameogo.

 

Politehnica Iaşi s-a chinuit rău de tot ieri, la ultima apariţie pe teren propriu din sezonul 2019-2020. Deşi a avut în faţă cea mai slabă echipă din Liga I, Chindia Târgovişte, Poli a avut nevoie de ajutorul arbitrului pentru a se impune. Găman a acordat un penalty destul de uşor gazdelor, în minutul 48 şi a refuzat o lovitură de la 11 metri oaspeţilor în minutul 61, când Mihalache, aflat în careu, a jucat mingea cu mâna depărtată mult de corp. Chindia a cerut penalty şi în minutul 90^2, după un duel Passaglia – Neguţ.

În rest, fotbalul a fost sluţit de ambele echipe, erori care ţin de abecedarul fotbalului şi lipsa de ritm fiind tuşele de bază ale groaznicului tablou existent în Copou. Iar dacă mai amintim că, în afară de penalty, Poli a mai avut un singur şut cadrat, trimis abia în minutul 40, de Passaglia, iar jenanta echipă dâmboviţeană a reuşit chiar să domine minute bune în actul secund, avem tabloul complet al unei victorii chinuite, urâte. Punctele rămân însă puncte, astfel că Iaşul are în continuare speranţe de menţinere în elită. Rezultatul condamnă matematic la retrogradare pe Chindia, grupare care a arătat şi ieri că a fost o rătăcită în Liga I după promovarea de vara trecută.

 

Andrei Cristea, ţinut în tribună

 

^ Chinul ofensiv uriaş al gazdelor a fost generat şi de absenţa lui Andrei Cristea, care a urmărit meciul de la tribuna oficială. Rednic a anunţat după meci că nu l-a convocat pe jucătorul care a avut o contribuţie esenţială la multe dintre rezultatele Politehnicii din sezoanele precedente deoarece nu i-a convenit atitudinea lui înaintea partidei. Cristea nu l-a contrat pe Rednic în public. “Am multe de spus, însă eu nu vorbesc probleme de vestiar în public. E decizia antrenorului, într-un moment decisiv pentru noi. La fel ca şi în alte sezoane, sunt trup şi suflet pentru Iaşi, pentru club. Dacă va fi nevoie de mine, voi da totul pe teren şi pe finalul sezonului pentru a scoate echipa din situaţia dificilă în care a ajuns” a spus vârful care are peste 100 de goluri în Liga I, 51 marcate pentru Iaşi. ^ Dacă pe Cristea l-a exilat ieri, Rednic l-a reprimit la echipă pe Platini, pe care îl anunţase că nu va mai juca după meciul cu Viitorul. “Grupul a venit să-l primesc pe Platini înapoi. Până acum nu a venit nimeni să-l primesc înapoi pe Cristea” a spus Rednic. Astfel, numărul “repatriaţilor” a crescut după ce şi alţi fotbalişti care fuseseră daţi afară, ca Popadiuc ori Cabral, au fost reprimiţi şi sunt chiar titulari. În schimb, Rusu a rămas şi ieri în afara lotului, la fel ca Breeveld, accidentat, rezerve neutilizate fiind Caparco, Agape, Fomba, Horşia, Fr. Cristea şi Al. Zaharia. ^ Cu Andrei Cristea în tribună şi doar cu tânărul Zaharia ca variantă de avarie pentru atac, Rednic i-a ţinut în teren 90 de minute pe atacanţii titulari Omoh şi Luckassen, deşi primul a solicitat schimbare în minutul 77. ^ Stoperul oaspeţilor, Diallo, a jucat în prima parte a sezonului la Poli. Un alt fost jucător al Politehnicii, Liviu Mihai, a fost rezervă la Chindia. ^ Mai în glumă, mai în serios, chinul din atacul gazdelor i-a făcut pe unii să ceară intrarea team-managerului Marius Onofraş. Acesta a punctat de trei ori pentru campioana judeţului Neamţ, Bradul Borca, în duelul de promovare în Liga a III-a disputat sâmbătă, la Vaslui, cu Unirea Mirceşti, campioana judeţului Iaşi. Nemţenii, la care au jucat alţi doi foşti jucători ai Politehnicii, Adrian Ilie şi Mădălin Crenganiş, s-au impus cu 8-1!

 

Declaraţiile tehnicienilor

Mircea Rednic: “Trei puncte importante, obţinute greu. Am suferit din punct de vedere fizic pentru că am avut puţine ore de la ultimul meci şi am jucat cu aceeaşi echipă. Ne-am apărat foarte bine, am avut câteva contraatacuri. L-am pierdut pe Mihalache, care are o contractură care s-a agravat şi pe Grădinaru, cu galbene. Fac apel la şefii Federaţiei şi Ligii să mărească numărul de echipe, aşa cum s-a făcut în Belgia şi Turcia”.

Emil Săndoi: “A fost un meci echilibrat. Am fost iarăşi dezavantajaţi de arbitraj, cum a fost şi cu Sibiul. Lor li s-a dat un penalty uşor, după un duel normal, putea să fie sau să nu fie acordat. Noi am avut henţ clar în careu şi nu s-a dat nimic! Suntem o echipă mică. A fost un campionat foarte ciudat”.

 

Foto: Adrian CUBA //AGERPRES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri